ΑρχικήSecurityΗ People's Cyber ​​Army συνεργάζεται με άλλες ομάδες για επιθέσεις DDoS στη...

Η People’s Cyber ​​Army συνεργάζεται με άλλες ομάδες για επιθέσεις DDoS στη Δανία

Η People’s Cyber ​​Army, που σχετίζεται με την APT44, και την NoName057 φέρεται να ενορχήστρωσαν μια σειρά επιθέσεων DDoS στη Δανία. Αυτές οι επιθέσεις αναγγέλθηκαν δημόσια στα κανάλια Telegram των ομάδων και φέρεται να αποτελούν απάντηση στο σχέδιο της Δανίας να εκπαιδεύσει επιπλέον 50 Ουκρανούς πιλότους F-16, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της Δανικής Πολεμικής Αεροπορίας Jan Dam.

Δείτε επίσης: Η OVHcloud κατηγορεί την επίθεση DDoS στο botnet MikroTik

People's Cyber ​​Army DDoS

Η People’s Cyber ​​Army φέρεται να στόχευσε τον ιστότοπο κρατικών προμηθειών της Δανίας (udbud.dk) και το ειδησεογραφικό πρακτορείο 24tech.dk. Ταυτόχρονα, η NoName057 κατεύθυνε επιθέσεις στην πύλη ελέγχου ταυτότητας του MitID, στη Δανική Φορολογική Υπηρεσία, στην Εθνική Τράπεζα της Δανίας και στην Υπηρεσία Αξιολόγησης της Δανίας.

Ο αντίκτυπος αυτών των επιθέσεων DDoS της People’s Cyber ​​Army στη Δανία, έγινε αισθητός σε κρίσιμους οργανισμούς της Δανίας, συμπεριλαμβανομένου του 24tech.dk, της Δανικής Φορολογικής Υπηρεσίας, της Εθνικής Τράπεζας της Δανίας, του MitID και του ιστότοπου κρατικών προμηθειών της Δανίας (udbud.dk). Αυτά τα περιστατικά φέρεται να έχουν επηρεάσει κυρίως τη Δανία, αλλά έχουν επίσης πιθανές επιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, ιδιαίτερα σε τομείς όπως η κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης.

Δείτε ακόμα: Η NoName πραγματοποιεί επίθεση DDoS στη Ρουμανία

Η απόφαση της Δανίας να εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους F-16 έχει προκαλέσει διαμάχες, πυροδοτώντας αυτές τις ενέργειες αντιποίνων από ομάδες χακτιβιστών.

επιθέσεις DDoS Δανία

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει δηλώσεις, αφήνοντας τους ισχυρισμούς σχετικά με αυτές τις κυβερνοεπιθέσεις στη Δανία ανεξέλεγκτες.

Οι πρόσφατες επιθέσεις DDoS στη Δανία από την ομάδα People’s Cyber ​​Army (που σχετίζεται με την APT44) και τη NoName057, υπογραμμίζουν την κλιμακούμενη απειλή που προέρχεται από φιλορωσικές ομάδες χακτιβιστών. Η APT44, αναγνωρισμένη για τις εξελιγμένες δραστηριότητές της στον κυβερνοχώρο, έχει ιστορικό στόχευσης κρίσιμων υποδομών και κυβερνητικών φορέων, κυρίως χρησιμοποιώντας επιθέσεις DDoS για να διαταράξει συστήματα. Οι δραστηριότητες αυτής της ομάδας, συχνά ευθυγραμμισμένες με τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ρωσίας, καταδεικνύουν μια στρατηγική ενσωμάτωση των δυνατοτήτων στον κυβερνοχώρο σε διεθνείς συγκρούσεις.

Δείτε επίσης: Οι επιθέσεις DDoS στοχεύουν πολιτικά κόμματα της ΕΕ

Οι επιθέσεις Distributed Denial of Service (DDoS), όπως αυτή της People’s Cyber ​​Army εναντίον της Δανίας, αντιπροσωπεύουν σημαντική απειλή για τις διαδικτυακές υπηρεσίες και τους ιστότοπους. Αυτές οι επιθέσεις συμβαίνουν όταν πολλά συστήματα κατακλύζουν το εύρος ζώνης ή τους πόρους ενός στοχευμένου συστήματος, συνήθως ενός ή περισσότερων διακομιστών Ιστού, με αποτέλεσμα να μην είναι διαθέσιμο στους νόμιμους χρήστες. Οι επιθέσεις DDoS μπορούν να υλοποιηθούν χρησιμοποιώντας μια ποικιλία τεχνικών, όπως πλημμυρίζοντας τον στόχο με υπερβολική κίνηση, εκμετάλλευση ευπαθειών ή έγχυση κακόβουλου λογισμικού. Ο αντίκτυπος αυτών των επιθέσεων μπορεί να είναι καταστροφικός, οδηγώντας σε παρατεταμένο χρόνο διακοπής λειτουργίας, οικονομικές απώλειες και ζημιά στη φήμη μιας εταιρείας.

Πηγή: thecyberexpress

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS