ΑρχικήSecurityChatGPT Mac App: Αποθηκεύει συνομιλίες χρηστών σε απλό κείμενο

ChatGPT Mac App: Αποθηκεύει συνομιλίες χρηστών σε απλό κείμενο

Η OpenAI εξέδωσε μια ενημέρωση για την εφαρμογή ChatGPT για Mac, μετά την ανακάλυψη ενός προγραμματιστή ότι η εφαρμογή αποθηκεύει τις συνομιλίες των χρηστών σε απλό κείμενο (plain text).

ChatGPT Mac App

Ο Pedro José Pereira Vieito δήλωσε στον Jay Peters του The Verge: «Ήμουν περίεργος, γιατί η OpenAI δεν χρησιμοποίησε τις προστασίες sandbox της εφαρμογής και τελικά έψαξα πού αποθηκεύονται τα δεδομένα της».

Δείτε επίσης: Το ChatGPT-4o οδήγησε χρήστες σε scam site

Η έρευνα αυτή οδήγησε τον Pereira Vieito στη δημιουργία του “ChatGPTStealer”, μιας απλής εφαρμογής που αποδεικνύει πόσο εύκολο είναι να φορτωθούν οι συνομιλίες σε ένα παράθυρο κειμένου εκτός της εφαρμογής ChatGPT. Μετά από επιτυχημένες δοκιμές, ο Peters ανακάλυψε ότι μπορούσε επίσης να δει τα κείμενα των συνομιλιών στον υπολογιστή του, απλώς αλλάζοντας το όνομα του αρχείου, επισημαίνοντας τον κίνδυνο για την ιδιωτικότητα.

Η εφαρμογή Mac ChatGPT είναι διαθέσιμη αποκλειστικά μέσω του ιστότοπου του OpenAI, απαλλάσσοντάς την από τις απαιτήσεις sandboxing της Apple που ισχύουν για λογισμικό, το οποίο διανέμεται μέσω του Mac App Store. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή ή διεργασία που εκτελείται, θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει πρόσβαση στις συνομιλίες του ChatGPT χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη.

Μετά από επικοινωνία του The Verge με την OpenAI σχετικά με το ζήτημα, η εταιρεία κυκλοφόρησε μια ενημέρωση που αναφέρει ότι οι συνομιλίες κρυπτογραφούνται. «Έχουμε γνώση του ζητήματος και έχουμε διαθέσει μια νέα έκδοση της εφαρμογής που κρυπτογραφεί αυτές τις συνομιλίες», δήλωσε η εκπρόσωπος της OpenAI, Taya Christianson, στον ιστότοπο. “Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε μια ποιοτική εμπειρία χρήστη, ενώ ταυτόχρονα διατηρούμε τα υψηλά πρότυπα ασφαλείας μας καθώς η τεχνολογία μας εξελίσσεται.”

ChatGPT Mac App

Διαβάστε ακόμα: OpenAI: Το νέο CriticGPT ελέγχει για λάθη του ChatGPT

Μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης (v1.2024.171), η εφαρμογή του Pereira Vieito έπαψε να λειτουργεί, ενώ ο Peters ανέφερε ότι δεν μπορούσε πλέον να δει τις συνομιλίες του με το chatbot σε απλό κείμενο (plain text).

Πηγή: macrumors

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS