ΑρχικήinetForbes 2024: Ο Musk ήταν ο μεγάλος... χαμένος - Πόσα δισ. έχασε;

Forbes 2024: Ο Musk ήταν ο μεγάλος… χαμένος – Πόσα δισ. έχασε;

Μια νέα έκθεση του Forbes αναφέρει ότι η καθαρή περιουσία του CEO της Tesla, Elon Musk, μειώθηκε περισσότερο από οποιουδήποτε άλλου δισεκατομμυριούχου στον πλανήτη κατά το 2024. Ωστόσο, ένα μεγάλο μπόνους από τους μετόχους της Tesla θα μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση.

Forbes Elon Musk πολυσιότεροι

Η καθαρή περιουσία του Elon Musk μειώθηκε από 251,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε 221,4 δισεκατομμύρια δολάρια από τις 31 Δεκεμβρίου 2023 έως τις 28 Ιουνίου 2024. Παρά τη μείωση, ο Musk παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη.

Η μείωση σε μεγάλο βαθμό σχετίζεται με την Tesla, η οποία το 2024 αντιμετώπισε διάφορες προκλήσεις. Πρόσφατα, δημοσίευσε την τελευταία τριμηνιαία έκθεση παραγωγής και παράδοσης αυτοκινήτων, η οποία έδειξε πτώση και στις δύο κατηγορίες σε σχέση με πέρυσι. Η μείωση ξεκίνησε νωρίτερα φέτος, με την Tesla να αναφέρει την πρώτη πτώση των πωλήσεών της από το 2020. Η εταιρεία αντιμετωπίζει πλέον κάποιες δυσκολίες, καθώς υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης και οι πελάτες έχουν περισσότερες επιλογές.

Δείτε επίσης: Δεκάδες Tesla Cybertruck βανδαλίστηκαν – Συνθήματα κατά του Elon Musk

Γενικά, το πρώτο εξάμηνο του 2024 ήταν θετικό για τους πλουσιότερους του κόσμου. Παρά τη μείωση της περιουσίας του Musk, η συνολική περιουσία των 10 πλουσιότερων ανθρώπων, σύμφωνα με το Forbes, εκτινάχθηκε από 1,47 τρισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη του 2023 σε 1,66 τρισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη Ιουνίου.

Ο Musk, όμως, και κάποιοι άλλοι θεωρήθηκαν χαμένοι με βάση τα προηγούμενα ποσά τους. Για παράδειγμα, η καθαρή περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου της Ευρώπης, Bernard Arnault, μειώθηκε από 200,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε 193,8 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς οι μετοχές της LVMH υποχώρησαν. Η περιουσία του Carlos Slim Helu (πλουσιότερος στο Μεξικό) μειώθηκε, επίσης, από 105,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε 91,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο συνιδρυτής της Nike, Phil Knight, έπεσε στα 33.7 δισεκατομμύρια δολάρια από 42.9 δισεκατομμύρια και η φιλάνθρωπος Mackenzie Scott, έχασε περίπου 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δείτε επίσης: Ψεύτικα Elon Musk livestreams που προωθούν crypto scams εμφανίζονται συνεχώς στο YouTube

δισεκατομμυριούχος

Forbes: Η λίστα με τους “χαμένους” δισεκατομμυριούχους – Πρώτος ο Musk

  1. Elon Musk, $29.9 δισεκατομμύρια poorer
  2. Dieter Schwarz, $15.4 δισεκατομμύρια
  3. Carlos Slim Helu & family, $13.9 δισεκατομμύρια
  4. Zhong Shanshan, $11.3 δισεκατομμύρια
  5. Andrew Forrest και οικογένεια, $9.5 δισεκατομμύρια
  6. Francoise Bettencourt Meyers και οικογένεια, $9.4 δισεκατομμύρια
  7. Phil Knight και οικογένεια, $9.2 δισεκατομμύρια
  8. James Ratcliffe, $7.5 δισεκατομμύρια
  9. Bernard Arnault και οικογένεια, $6.9 δισεκατομμύρια
  10. Low Tuck Kwong, $6.7 δισεκατομμύρια

Δείτε επίσης: Elon Musk: Τα τσιπ Neuralink θα αντικαταστήσουν τα τηλέφωνα

2024: Ποιοι ήταν οι κερδισμένοι

Ο CEO της Nvidia, Jensen Huang, έγινε 64,1 δισεκατομμύρια δολάρια πλουσιότερος φέτος. Έτσι, από τον 27η θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους, βρέθηκε στη 14η. Ο CEO της Meta, Mark Zuckerberg, σημείωσε άνοδο 61,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο CEO της Dell, Michael Dell άνοδο 35,8 δισεκατομμυρίων. Ο πρόεδρος της Oracle, Larry Ellison έγινε πλουσιότερος κατά 37,7 δισεκατομμύρια δολάρια και ο συνιδρυτής της Google, Larry Page, κατά 33,1 δισεκατομμύρια.

Πηγή: www.forbes.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS