ΑρχικήinetΗ Samsung ίσως χρησιμοποιήσει τεχνολογία PC για να αποτρέψει την υπερθέρμανση των...

Η Samsung ίσως χρησιμοποιήσει τεχνολογία PC για να αποτρέψει την υπερθέρμανση των τσιπ Exynos

Ο Exynos 2400 είναι ένας αξιοσέβαστος κορυφαίος επεξεργαστής, αν και παρατηρήθηκε ότι ήταν πιο επιρρεπής στην υπερθέρμανση από τον Snapdragon 8 Gen 3. Τώρα, φαίνεται ότι η Samsung έχει μια νέα λύση ψύξης στο μανίκι της για τα μελλοντικά chipset Exynos.

Δείτε επίσης: Τα Google Pixel 9 εξοπλίζονται με Samsung Exynos Modem 5400

Samsung Exynos

Η Elec αναφέρει ότι η Samsung εργάζεται σε μια νέα τεχνολογία συσκευασίας τσιπ που ονομάζεται fan-out wafer-level package-HPB (FOWLP-HPB). Αυτή η τεχνολογία περιλαμβάνει την προσάρτηση ενός τύπου ψύκτη, που ονομάζεται μπλοκ διαδρομής θερμότητας (HPB), στην κορυφή του chipset.

Το outlet αναφέρει ότι αυτή η τεχνολογία ψύκτη προέρχεται από υπολογιστές και διακομιστές και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικούς επεξεργαστές Exynos. Ο ιστότοπος πρόσθεσε ότι η τεχνολογία φτάνει στα smartphone τώρα, λόγω της μικρότερης μορφής τους, υποδηλώνοντας ότι η μικρογραφία της τεχνολογίας ήταν μια πρόκληση.

Δείτε ακόμα: Η Samsung αφαιρεί την υποστήριξη Health από παλαιότερα μοντέλα

Πιστεύεται ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας θα ολοκληρωθεί έως το 4ο τρίμηνο του 2024, ανοίγοντας την πόρτα στη μαζική παραγωγή στη συνέχεια. Αυτό το χρονοδιάγραμμα υποδηλώνει ότι το Exynos 2500, που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε ορισμένα μοντέλα Samsung Galaxy S25, θα μπορούσε να εξοπλιστεί με αυτήν την τεχνολογία ψύξης, υπό την προϋπόθεση ότι η ανάπτυξη θα ολοκληρωθεί νωρίς το τέταρτο τρίμηνο.

Το Exynos 2400 είχε λίγο πιο αυξημένη θερμοκρασία από το Snapdragon 8 Gen 3 στις δοκιμές. Εν τω μεταξύ, το Exynos 2200 του 2022 τα πήγε ακόμα χειρότερα, με σημαντικά προβλήματα ταχύτητας. Επομένως, αυτή η τεχνολογία συσκευασίας θα ήταν μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στα μελλοντικά τσιπ Exynos, εάν λειτουργεί όπως προβλέπεται, ανοίγοντας την πόρτα σε πιο σταθερή απόδοση, καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και πιο δροσερά τηλέφωνα.

Δείτε επίσης: Samsung: Λανσάρει τηλεοράσεις με υποστήριξη AirPlay για ξενοδοχεία

Τα τσιπ Exynos, που αναπτύχθηκαν από τη Samsung, αντιπροσωπεύουν τον ακρογωνιαίο λίθο των προσφορών τσιπ της εταιρείας. Αυτοί οι προηγμένοι επεξεργαστές έχουν σχεδιαστεί για να τροφοδοτούν ένα ευρύ φάσμα συσκευών που κυμαίνονται από smartphone έως tablet, παρέχοντας εξαιρετική απόδοση και αποδοτικότητα. Τα τσιπ Exynos ενσωματώνουν τεχνολογία αιχμής, όπως προηγμένες αρχιτεκτονικές CPU, ισχυρές GPU και ενσωματωμένα μόντεμ, εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη συνδεσιμότητα και ανώτερες υπολογιστικές δυνατότητες. Με κάθε επανάληψη, η Samsung συνεχίζει να καινοτομεί, πιέζοντας τα όρια του τι μπορούν να επιτύχουν αυτά τα τσιπ, διατηρώντας έτσι την Exynos ως βασικό παράγοντα στην παγκόσμια αγορά τσιπ.

Πηγή: androidauthority

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS