ΑρχικήYoutubeΙαπωνία: Ανθρωποειδές ρομπότ χρησιμοποιείται για συντήρηση σιδηροδρομικών γραμμών

Ιαπωνία: Ανθρωποειδές ρομπότ χρησιμοποιείται για συντήρηση σιδηροδρομικών γραμμών

Ένα τεράστιο ανθρωποειδές ρομπότ, που μοιάζει σαν να βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του 1980, θα χρησιμοποιηθεί για τη συντήρηση σιδηροδρομικών γραμμών στην Ιαπωνία.

Από αυτόν τον μήνα, η ιαπωνική εταιρεία West Japan Railway θα εντάξει στο δυναμικό της αυτό το τεράστιο μηχάνημα, ύψους 12 μέτρων. Το ρομπότ έχει τεράστιους βραχίονες, ένα δυσανάλογα μικρό κεφάλι που θυμίζει το ρομπότ Wall-E της Disney, και θα χρησιμοποιηθεί για εργασίες συντήρησης στο δίκτυο της εταιρείας.

Ο χειριστής του ρομπότ κάθεται σε ένα πιλοτήριο στο φορτηγό που το κατευθύνει, «βλέπει» μέσα από τα μάτια του ρομπότ, μέσω της ενσωματωμένης κάμερας, και χειρίζεται τα ισχυρά άκρα και τα χέρια του από απόσταση.

Δείτε επίσης: Κίνα: Ρoμπότ σκύλος – οδηγός βοηθά άτομα με προβλήματα όρασης

ρομπότ συντήρηση σιδηροδρομικών γραμμών Ιαπωνία

Το ανθρωποειδές ρομπότ μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορα εξαρτήματα στους βραχίονες του, που του επιτρέπουν να μεταφέρει αντικείμενα έως και 40 κιλά, να κρατά μια βούρτσα για να βάψει ή να χρησιμοποιήσει αλυσοπρίονο.

Προς το παρόν, το πρωταρχικό καθήκον του ρομπότ είναι το κόψιμο κλαδιών δέντρων κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών και το βάψιμο μεταλλικών πλαισίων που συγκρατούν τα καλώδια πάνω από τα τρένα.

Δείτε επίσης: Υπερσύγχρονο ρομποτικό σύστημα βοηθά σε χειρουργικές επεμβάσεις

Η Ιαπωνία δεν έχει πολύ εργατικό δυναμικό για τέτοιου είδους εργασίες, επομένως η χρήση τεχνολογίας (όπως αυτό το ρομπότ), θα βοηθήσει στην κάλυψη των κενών θέσεων. Επιπλέον το ρομπότ θα αναλάβει εργασίες συντήρησης σιδηροδρομικών γραμμών, που μέχρι τώρα έθεταν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων (π.χ. πτώσεις από ύψος, ηλεκτροπληξία και λοιπά). Αυτό σημαίνει ότι θα μειωθούν και τα εργατικά ατυχήματα.

Η χρήση ενός τεράστιου ανθρωποειδούς ρομπότ για τη συντήρηση των σιδηροδρομικών γραμμών μπορεί να αυξήσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των εργασιών, καθώς το ρoμπότ μπορεί να εργάζεται συνεχώς χωρίς την ανάγκη για διαλείμματα ή ξεκούραση.

Επιπλέον, η ακρίβεια και η συνέπεια του ρομπότ στις εργασίες συντήρησης μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες για σφάλματα, εξασφαλίζοντας ότι οι σιδηροδρομικές γραμμές παραμένουν σε άριστη κατάσταση και μειώνοντας τις διακοπές στη λειτουργία των τρένων.

Δείτε επίσης: Δύο Ρoμπότ Optimus Εργάζονται Αυτόνομα στην Tesla

Ιαπωνία: Ανθρωποειδές ρομπότ χρησιμοποιείται για συντήρηση σιδηροδρομικών γραμμών

«Στο μέλλον, ελπίζουμε να χρησιμοποιήσουμε μηχανήματα για κάθε είδους εργασίες συντήρησης της υποδομής μας», και αυτό θα πρέπει να παρέχει μια μελέτη περίπτωσης για τον τρόπο αντιμετώπισης της έλλειψης εργατικού δυναμικού, είπε ο πρόεδρος της West Japan Railway, Kazuaki Hasegawa.

Πηγή: www.theguardian.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS