ΑρχικήHow ToGoogle Messages: Πώς να αλλάξετε το μέγεθος της γραμματοσειράς στα μηνύματα

Google Messages: Πώς να αλλάξετε το μέγεθος της γραμματοσειράς στα μηνύματα

Η εφαρμογή SMS στο Android τηλέφωνό σας μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για την επικοινωνία σας με τους φίλους σας ειδικά όταν δεν έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ευτυχώς, τα περισσότερα τηλέφωνα σας επιτρέπουν να κάνετε κάποιες προσαρμογές στα μηνύματα, ώστε να βελτιωθεί η εμπειρία σας. Μια από αυτές τις προσαρμογές αφορά και στο μέγεθος της γραμματοσειράς. Σε αυτόν τον οδηγό, θα δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος της γραμματοσειράς στα μηνύματα που στέλνετε στο Android τηλέφωνό σας.

γραμματοσειρά μηνύματα Google Messages Android

Τα περισσότερα τηλέφωνα Android χρησιμοποιούν την εφαρμογή Google Messages ως προεπιλεγμένο app για επικοινωνία SMS και RCS. Αυτή η εφαρμογή περιλαμβάνει ένα accessibility feature που σας επιτρέπει να αλλάξετε το μέγεθος γραμματοσειράς του κειμένου

Δείτε επίσης: Google Messages: Αφαιρεί το “No Encryption” εικονίδιο από τις συνομιλίες RCS του iPhone

Google Messages: Πώς να μεγεθύνετε τη γραμματοσειρά στα μηνύματα

Όπως προείπαμε, το Google Messages διαθέτει μια ρύθμιση που σας επιτρέπει να αλλάζετε το μέγεθος του κειμένου, ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες σας. 

Για να ξεκινήσετε, ελέγξτε πρώτα αν η προεπιλεγμένη εφαρμογή SMS στο Android τηλέφωνό σας είναι το Google Messages. Μπορείτε να το ελέγξετε μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Προεπιλεγμένες εφαρμογές > Εφαρμογή SMS. Επιβεβαιώστε ότι είναι επιλεγμένη η εφαρμογή της Google.

Έχετε στο νου σας, ότι τα ακριβή βήματα για τον έλεγχο των προεπιλεγμένων εφαρμογών στο τηλέφωνο μπορεί να διαφέρουν λίγο ανάλογα με το μοντέλο.

Δείτε επίσης: Το Google Messages Reaction Effects αποκτά επιλογή απενεργοποίησης

Για να μεγεθύνετε τη γραμματοσειρά στα μηνύματα, κάντε τα εξής:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Google Messages.
  • Πατήστε στην εικόνα του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία. 
  • Επιλέξτε “Messages settings“.
  • Πατήστε το κουμπί “Pinch to zoom conversation text” για να μεγαλώσει το κείμενο των μηνυμάτων.
  • Ανοίξτε μια συνομιλία και κάντε την κίνηση (με τα δύο δάχτυλα) που κάνετε όταν θέλετε να ζουμάρετε σε μια φωτογραφία.

Μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση μέχρι να βρείτε το τέλειο μέγεθος. Κάνοντας αυτή την αλλαγή, δεν θα επηρεαστεί μόνο αυτή η συνομιλία αλλά και όλες οι υπόλοιπες στο Google Messages. Για να μικρύνετε ξανά τη γραμματοσειρά, κάντε την κίνηση αντίστοιχα σαν να «ξεζουμάρετε» τα μηνύματα. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αυτήν τη λειτουργία στις ρυθμίσεις, βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή Google Messages είναι ενημερωμένη. 

Δείτε επίσης: Google Messages: Πώς να θέσετε σε σίγαση τις ειδοποιήσεις;

Η αλλαγή του μεγέθους της γραμματοσειράς μπορεί να βελτιώσει την επικοινωνία κάνοντας το κείμενο πιο ευανάγνωστο. Μεγαλύτερες γραμματοσειρές βοηθούν άτομα με προβλήματα όρασης να διαβάζουν τα μηνύματα πιο εύκολα και γρήγορα.

Επιπλέον, η προσαρμογή του μεγέθους της γραμματοσειράς μπορεί να μειώσει την κόπωση των ματιών, ειδικά όταν διαβάζουμε μεγάλα μηνύματα σε μικρές οθόνες. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να διατηρούν την προσοχή τους και να κατανοούν καλύτερα το περιεχόμενο.

Τέλος, η δυνατότητα αλλαγής του μεγέθους της γραμματοσειράς επιτρέπει την εξατομίκευση της εμπειρίας του χρήστη. Ο καθένας μπορεί να προσαρμόσει το μέγεθος σύμφωνα με τις προτιμήσεις του, βελτιώνοντας έτσι την άνεση και την ικανοποίηση από τη χρήση της συσκευής.

Πηγή: www.slashgear.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS