ΑρχικήSecurityHuiOne Guarantee: Marketplace που χρησιμοποιείται από κυβερνοεγκληματίες

HuiOne Guarantee: Marketplace που χρησιμοποιείται από κυβερνοεγκληματίες

Οι αναλυτές κρυπτονομισμάτων αποκάλυψαν το marketplace HuiOne Guarantee, το οποίο χρησιμοποιείται εκτενώς από κυβερνοεγκληματίες στη Νοτιοανατολική Ασία.

huione guarantee marketplace

Αυτή η πλατφόρμα είναι δημοφιλής, κυρίως μεταξύ εκείνων που εμπλέκονται σε απάτες τύπου “Pig Butchering”.

«Οι έμποροι στην πλατφόρμα προσφέρουν τεχνολογία, δεδομένα και υπηρεσίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, συμμετέχοντας σε συναλλαγές που ξεπερνούν τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια», ανέφερε η Elliptic σε αναφορά που δημοσιεύτηκε στο The Hacker News.

Διαβάστε επίσης: Το DMM Bitcoin προειδοποιεί ότι hacker έκλεψαν 300 εκατομμύρια σε Bitcoin

ΕΕ: Ποιες γνωστές gaming εταιρείες παραπλανούν τους παίκτες;

SecNewsTV 3 hours ago

Η βρετανική εταιρεία ανάλυσης blockchain ανέφερε ότι η αγορά αποτελεί μέρος του HuiOne Group, ενός καμποτζιανού ομίλου με ποικίλες δραστηριότητες και δεσμούς με την κυρίαρχη οικογένεια Hun της Καμπότζης. Επιπλέον, σημείωσε ότι μια άλλη εταιρεία του ομίλου, η HuiOne International Payments, εμπλέκεται ενεργά στη νομιμοποίηση εσόδων από παγκόσμιες απάτες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, ο χρηματοοικονομικός βραχίονας της HuiOne αναφέρει ότι διαθέτει 500.000 εγγεγραμμένους χρήστες. Μεταξύ των πελατών της συγκαταλέγονται οι Alipay, Huawei, PayGo Wallet, UnionPay και Yes Seatel.

Οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως η Βιρμανία, η Καμπότζη, το Λάος, η Μαλαισία, η Μιανμάρ και οι Φιλιππίνες, έχουν πρόσφατα αναδειχτεί σε εστίες απάτης τύπου “Pig Butchering”.

Σε αυτά τα προγράμματα, ανυποψίαστα άτομα από την Ασία και την Αφρική παραπλανούνται με υποσχέσεις για υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Ωστόσο, καταλήγουν παγιδευμένα σε «συμμορίες απάτης» που διοικούνται από διεθνείς ομάδες οργανωμένου εγκλήματος με έδρα την Κίνα και εξαναγκάζονται να συμμετέχουν σε κακόβουλες δραστηριότητες.

Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών στα social media και στις πλατφόρμες γνωριμιών, χρησιμοποιώντας τις για την ανάπτυξη ερωτικών σχέσεων με τα θύματα, με σκοπό την εξαπάτησή τους και την απόσπαση των χρημάτων τους.

Η HuiOne Guarantee, που ιδρύθηκε το 2021, περιλαμβάνει ένα δίκτυο χιλιάδων καναλιών εφαρμογών μηνυμάτων στο Telegram, τα οποία διαχειρίζονται έμποροι. Παρόλο που ισχυρίζεται ότι λειτουργεί ως αγορά για ακίνητα και αυτοκίνητα, η Elliptic ανέφερε ότι η πλειονότητα των προσφερόμενων αγαθών και υπηρεσιών απευθύνεται σε χάκερς που πραγματοποιούν κυβερνοαπάτη.

«Η κύρια κατηγορία εμπόρων που δραστηριοποιούνται στο HuiOne Guarantee είναι όσοι προσφέρουν υπηρεσίες μεταφοράς και ανταλλαγής χρημάτων», διευκρίνισε η εταιρεία.

Δείτε περισσότερα: Το Bitcoin σημειώνει εντυπωσιακή ανάκαμψη

«Πολλοί έμποροι προσφέρουν υπηρεσίες νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όπως η αποδοχή πληρωμών από θύματα παγκοσμίως, η διασυνοριακή μεταφορά των κεφαλαίων και η μετατροπή τους σε άλλα περιουσιακά στοιχεία, όπως μετρητά, σταθερά νομίσματα και κινέζικες εφαρμογές πληρωμών».

Έχουν εντοπιστεί επίσης έμποροι λογισμικού και υπηρεσιών web ανάπτυξης που διευκολύνουν τη δημιουργία ψεύτικων ιστοσελίδων επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε απάτες τύπου “pig butchering”. Επιπλέον, έχει αναφερθεί εμπορία δακρυγόνων, ηλεκτρικών ρόπαλων και ηλεκτρονικών αντικειμένων, τα οποία χρησιμοποιούνται από τους κυβερνοεγκληματίες για να φυλακίζουν και να βασανίζουν τα θύματά τους.

huione guarantee marketplace

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η SlowMist νωρίτερα τον Ιανουάριο, έμποροι συνδεδεμένοι με την HuiOne – γνωστή και ως Huiwang Guarantee – φέρονται να έχουν πραγματοποιήσει συναλλαγές wallet κρυπτονομισμάτων που έλαβε πάνω από 4,6 εκατομμύρια USDT από άλλο wallet συνδεδεμένο με τον Στρατό Συμμαχίας Μυανμάρ.

Διαβάστε ακόμη: LastPass: Κρυπτογράφηση URLs στα vaults για μεγαλύτερη ασφάλεια

«Η αξία του κρυπτονομίσματος που λαμβάνει η HuiOne Guarantee και οι συνεργάτες της, καθώς και το είδος των αγαθών και υπηρεσιών που προσφέρουν, υποδεικνύουν ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στη διευκόλυνση των διαδικτυακών απειλών στη Νοτιοανατολική Ασία», σύμφωνα με την Elliptic.

Πηγή: thehackernews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS