ΑρχικήSecurityΟι ΗΠΑ διακόπτουν AI bot farm, που προωθούσε ρωσική προπαγάνδα στο X

Οι ΗΠΑ διακόπτουν AI bot farm, που προωθούσε ρωσική προπαγάνδα στο X

Σχεδόν χίλιοι λογαριασμοί X που ελέγχονται από ένα μεγάλο bot farm που ωθεί ρωσική προπαγάνδα και domains που χρησιμοποιούνται για την καταχώριση των bots καταργήθηκαν σε μια κοινή διεθνή επιχείρηση επιβολής του νόμου υπό την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Ρώσοι hacker στοχεύουν την Ουκρανία με XWorm RAT Malware

bot farm ρωσική προπαγάνδα

Οργανωμένα και διαχειριζόμενα από έναν αναπληρωτή αρχισυντάκτη στον ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό οργανισμό Russia Today (RT) και έναν Ρώσο αξιωματικό της FSB, το bot farm διέδιδε παραπληροφόρηση και ρωσική προπαγάνδα, στοχεύοντας χρήστες Twitter σε όλο τον κόσμο από το 2022 χρησιμοποιώντας ένα λογισμικό με δυνατότητα AI με το όνομα Meliorator.

Οι θυγατρικές του RT χρησιμοποίησαν το Meliorator για να δημιουργήσουν λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αυθεντική εμφάνιση, που παρουσιάζονταν ως αληθινοί άνθρωποι από πολλές χώρες παγκοσμίως για να ενισχύσουν τις ψευδείς αφηγήσεις και τη ρωσική κακοήθη ξένη επιρροή στο Twitter.

Το bot farm των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επέτρεψε στο RT να διαδίδει ευρέως τις πληροφορίες για τη ρωσική προπαγάνδα και να επεκτείνει τη διανομή πληροφοριών πέρα ​​από τις παραδοσιακές τηλεοπτικές εκπομπές.

«Ήδη από το 2022, το RT είχε πρόσβαση στο Meliorator, ένα λογισμικό δημιουργίας και διαχείρισης bot farm με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης για τη διάδοση παραπληροφόρησης προς και σχετικά με ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Ουκρανίας και Ισραήλ», είπε το FBI.

Δείτε ακόμα: Το Sticky Werewolf Malware στοχεύει Ρωσία και Λευκορωσία

«Το Meliorator σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιείται σε δίκτυα μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη δημιουργία «αυθεντικών» προσώπων που εμφανίζονται μαζικά, επιτρέποντας τη διάδοση παραπληροφόρησης, η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει τη Ρωσία να επιδεινώσει τη διχόνοια και να προσπαθήσει να αλλάξει την κοινή γνώμη».

AI bot farm

Ενώ τον Ιούνιο του 2024, το Meliorator δούλευε μόνο στο X (προηγουμένως γνωστό ως Twitter), η ανάλυση δείχνει ότι οι χειριστές του πιθανότατα θα επέκτειναν τη λειτουργικότητά του για να υποστηρίξει κι άλλα δίκτυα μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το bot farm υπέβαλε νέα Twitter bots, χρησιμοποιώντας ιδιωτικούς διακομιστές email στους τομείς mlrtr[.]com και otanmail[.]com, οι οποίοι κατασχέθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης υπό την ηγεσία του DOJ.

Το Χ κατάργησε επίσης 968 προφίλ κοινωνικών μέσων [ένορκη κατάθεση] που προσδιορίστηκαν ως μέρος του bot farm της RT, συχνά ισχυριζόμενη ότι ανήκουν σε άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το FBI και η Cyber ​​National Mission Force (CNMF) δημοσίευσαν μια κοινή συμβουλευτική με περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με το λογισμικό Meliorator που τροφοδοτεί τo bot farm σε συνεργασία με το Canadian Center for Cyber ​​Security (CCCS), την Ολλανδική Γενική Υπηρεσία Πληροφοριών και Ασφάλειας (AIVD), την Ολλανδική Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών και Ασφάλειας (MIVD) και την Ολλανδική Αστυνομία.

Δείτε επίσης: Το Duolingo διαγράφει αναφορές LGBT στη Ρωσία

Τα bot farms όπως αυτό που ωθεί την ρωσική προπαγάνδα έχουν αναδειχθεί ως σημαντική ανησυχία στην ψηφιακή εποχή, ιδιαίτερα στους τομείς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Αυτά τα bot farms αποτελούνται από δίκτυα αυτοματοποιημένων λογαριασμών ή bots, προγραμματισμένα να εκτελούν συγκεκριμένες εργασίες, όπως η διάδοση παραπληροφόρησης, η δημιουργία ψεύτικης εμπλοκής ή ακόμη και η εκτόξευση επιθέσεων στον κυβερνοχώρο. Τα bot farms που λειτουργούν από εγκληματίες του κυβερνοχώρου ή οντότητες που επιδιώκουν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη είναι πολύπλοκα στο σχεδιασμό και την εκτέλεσή τους. Μπορεί να φαίνονται δυσδιάκριτα από τη γνήσια δραστηριότητα χρήστη, καθιστώντας δύσκολη την ανίχνευση και την καταπολέμηση της επιρροής τους.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS