ΑρχικήinetMeta: Αφαιρεί όποια ανάρτηση αναφέρεται στον όρο «Σιωνιστής»

Meta: Αφαιρεί όποια ανάρτηση αναφέρεται στον όρο «Σιωνιστής»

Η Meta ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα αρχίσει να αφαιρεί αναρτήσεις σχετικά με τον όρο «Σιωνιστής», όταν δεν αφορά ρητά το πολιτικό κίνημα και χρησιμοποιεί αντισημιτικά στερεότυπα ή απειλεί με βία ή εκφοβισμό κατά των Εβραίων ή Ισραηλινών.

Meta σιωνιστής

Η πολιτική της Meta κατά της ρητορικής μίσους απαγορεύει τις άμεσες επιθέσεις σε άτομα με βάση τα χαρακτηριστικά, όπως η φυλή, η εθνικότητα, οι θρησκευτικές πεποιθήσεις, η αναπηρία και η ταυτότητα φύλου.

Δείτε επίσης: Βραζιλία: Απαγόρευσε στη Meta την επεξεργασία δεδομένων για εκπαίδευση AI

Ο γίγαντας των social media ανέφερε ότι οι υπάρχουσες πολιτικές του, οι οποίες αντιμετωπίζουν τον όρο «σιωνιστής» ως υποκατάστατο για τον Εβραίο ή τον Ισραηλινό λαό μόνο σε δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις, δεν κάλυπταν επαρκώς τους διάφορους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη λέξη ευρύτερα.

Η επικαιροποίηση της πολιτικής, η οποία προέκυψε από τις διαβουλεύσεις της Meta με 145 ενδιαφερόμενους φορείς που εκπροσωπούν την κοινωνία των πολιτών και τον ακαδημαϊκό κόσμο παγκοσμίως, γίνεται σε μια περίοδο που οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή κλιμακώνονται λόγω του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα.

Διαβάστε ακόμη: Το διαφημιστικό μοντέλο της Meta παραβιάζει τους κανόνες της ΕΕ

Η Meta έχει δεχτεί κριτική εδώ και χρόνια για τον τρόπο διαχείρισης περιεχομένου σχετικά με τη Μέση Ανατολή. Οι επικρίσεις αυτές εντάθηκαν με την έναρξη του πολέμου, καθώς ομάδες δικαιωμάτων κατηγορούν την εταιρεία για καταστολή φιλοπαλαιστινιακού περιεχομένου στο Facebook και το Instagram.

Πηγή: theguardian

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS