ΑρχικήReviewsΗ Ford παρουσίασε το ηλεκτρικό Capri EV με αυτονομία 627 χλμ

Η Ford παρουσίασε το ηλεκτρικό Capri EV με αυτονομία 627 χλμ

Η Ford παρουσίασε το νέο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητό της, Capri EV, με αυτονομία 627 χλμ. και απόδοση παρόμοια με ενός σπορ αυτοκινήτου.

Ford Capri EV

Η Ford λανσάρει το νέο όχημα, υποστηρίζοντας ότι ένας «θρύλος» αναβιώνει.

Το Capri EV είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Ford, που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB της Volkswagen.

Το Capri EV ακολουθεί τον ηλεκτρικό Explorer, το οποίο άρχισε να βγαίνει από τη γραμμή συναρμολόγησης τον περασμένο μήνα στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Κολωνία, στη Γερμανία. Το 2020, η Ford συνεργάστηκε με τη VW για να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της για τα ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη.

Δείτε επίσης: Ford: Αναδιοργανώνει τη διοίκησή της στην Ευρώπη για να στραφεί προς τα EV οχήματα

Το νέο Ford Capri EV

Το ηλεκτρικό σπορ κουπέ SUV, Capri EV, είναι ένα αυτοκίνητο κατάλληλο για όλη την οικογένεια. Διαθέτει αυτονομία έως και 627 km. Τροφοδοτείται από έναν κινητήρα AWD 335 ίππων και φτάνει τα 100 χλμ./ώρα σε 5,3 δευτερόλεπτα.

Η εταιρεία παρέχει γρήγορη φόρτιση, αφού φτάνει από 10% σε 80% σε περίπου 26 λεπτά. Με χώρο αποσκευών έως και 527 λίτρα και πτυσσόμενο πάτωμα αποσκευών, το Capri EV έχει αρκετό χώρο για όλη την οικογένεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το original Capri της Ford κυκλοφόρησε το 1969 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία, πουλώντας πάνω από 400.000 μοντέλα τα δύο πρώτα χρόνια κυκλοφορίας.

Το νέο ηλεκτρικό Ford Capri είναι πιο αεροδυναμικό, με μια κομψή οροφή τύπου κουπέ. Το μαύρο περίγραμμα γύρω από τα παράθυρα του προσδίδουν μια αίσθηση σπορ αυτοκινήτου.

Δείτε επίσης: Ford Mustang GTD 2025: Το Απόλυτο Track Car – Γκαλερί

Στο εσωτερικό, ο σχεδιασμός είναι μίνιμαλ και είναι εξοπλισμένο με τις πιο νέες τεχνολογίες. Το αυτοκίνητο διαθέτει ρυθμιζόμενη οθόνη infotainment 14,6 ιντσών, υποστήριξη Android Auto και Apple CarPlay και άνετα σπορ καθίσματα.

Το νέο EV της Ford είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις: Capri και Capri Premium. Το RWD Capri EV, που τροφοδοτείται από μπαταρία 77 kWh, έχει αυτονομία έως και 627 km WLTP και 282 ίππους. Το Capri Premium, που τροφοδοτείται από μπαταρία 79 kWh, έχει αυτονομία έως και 592 km.

Επιπλέον, η Ford έχει εξοπλίσει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με 12 αισθητήρες υπερήχων, πέντε κάμερες και τρεις συσκευές ραντάρ για υποστήριξη λειτουργιών υποβοήθησης οδηγού. Το νέο ηλεκτρικό κουπέ SUV της Ford θα παραχθεί στο εργοστάσιό της στην Κολωνία σύντομα. Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει επίσημα τις τιμές, αλλά το Capri EV αναμένεται να κοστίζει περισσότερο από το ηλεκτρικό Explorer, ξεκινώντας από περίπου 47.000 ευρώ στην Ευρώπη.

Δείτε επίσης: Το σύστημα BlueCruise hands-free της Ford υπεύθυνο για δύο θανατηφόρα ατυχήματα

Στροφή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Όλο και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες κυκλοφορούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δεδομένου ότι γίνεται μια μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον καθώς συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των εκπομπών επιβλαβών αερίων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο καθαρή ατμόσφαιρα και σε μια βελτιωμένη ποιότητα ζωής, ειδικά σε περιοχές με υψηλό επίπεδο ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Επιπλέον, τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πιο αποδοτικά σε σχέση με τα συμβατικά αυτοκίνητα που καταναλώνουν βενζίνη ή πετρέλαιο. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια για να κινηθούν, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση φυσικών πόρων και την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα.

Τέλος, η χρήση ηλεκτρικών οχημάτων μπορεί να συμβάλει στην προώθηση της ανανεώσιμης ενέργειας. Με την αύξηση της ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια, υπάρχει η δυνατότητα για περισσότερες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια, που μπορούν να παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα χωρίς την εκπομπή ρύπων.

Πηγή: electrek.co

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS