ΑρχικήYoutubeElon Musk: Σύντομα θα γίνει εμφύτευση του Neuralink τσιπ και σε δεύτερο...

Elon Musk: Σύντομα θα γίνει εμφύτευση του Neuralink τσιπ και σε δεύτερο ασθενή

Ο Elon Musk δήλωσε ότι η εταιρεία του, Neuralink, σχεδιάζει να εμφυτεύσει το τσιπ της σε έναν δεύτερο ασθενή πολύ σύντομα, ίσως και την επόμενη εβδομάδα. Η εταιρεία νευροτεχνολογίας του δισεκατομμυριούχου έχει κάνει κάποιες αλλαγές για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα hardware που εντοπίστηκαν κατά τη χρήση στον πρώτο συμμετέχοντα.

Η Neuralink κατασκευάζει μια διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή (BCI), που στοχεύει να βοηθήσει ασθενείς με σοβαρή παράλυση να ελέγχουν εξωτερικές τεχνολογίες χρησιμοποιώντας μόνο νευρικά σήματα. Το πρώτο σύστημα της εταιρείας, που ονομάζεται Telepathy, περιλαμβάνει 64 «νήματα» που εισάγονται απευθείας στον εγκέφαλο. Αυτά τα νήματα είναι πιο λεπτά και από την ανθρώπινη τρίχα και καταγράφουν νευρικά σήματα μέσω 1.024 ηλεκτροδίων.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Τα τσιπ Neuralink θα αντικαταστήσουν τα τηλέφωνα

Ουσιαστικά, η διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή αποκρυπτογραφεί τα σήματα του εγκεφάλου και τα μεταφράζει σε εντολές για εξωτερικές τεχνολογίες. Εάν το σύστημα λειτουργεί σωστά, οι ασθενείς με σοβαρές εκφυλιστικές ασθένειες θα μπορούσαν να είναι σε θέση να στέλνουν μηνύματα ή να περιηγούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το μυαλό τους.

Neuralink τσιπ Elon Musk

Σε μια σύσκεψη με στελέχη της Neuralink, ο Elon Musk είπε ότι η εταιρεία ελπίζει να εμφυτεύσει το τσιπ της σε αρκετούς ασθενείς φέτος.

Τον Ιανουάριο, η Neuralink έκανε την πρώτη εμφύτευση τσιπ στον 29χρονο Noland Arbaugh, στο Barrow Neurological Institute στο Phoenix, ως μέρος μιας κλινικής μελέτης που εγκρίθηκε από τον FDA.

Η Neuralink είχε πει ότι η επέμβαση πήγε “εξαιρετικά καλά”. Δύο μήνες μετά, η εταιρεία μετέδωσε live ένα βίντεο που έδειχνε τον εν λόγω ασθενή να κινεί ένα ποντίκι και να παίζει σκάκι στον υπολογιστή, μέσω της σκέψης του.

Δείτε επίσης: Το Neuralink του Elon Musk θα είναι ευάλωτο από άποψη ασφάλειας

Ωστόσο, μερικές εβδομάδες μετά, η Neuralink είπε ότι μέρος του εγκεφαλικού εμφυτεύματος (τσιπ) παρουσίασε δυσλειτουργία, αφού μια σειρά από νήματα είχαν αποσυνδεθεί από τον εγκέφαλο του Arbaugh. Η εταιρεία φέρεται να σκέφτηκε να αφαιρέσει το εμφύτευμα, αλλά το πρόβλημα δεν έθεσε άμεσο κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια του ασθενούς.

Ο Musk και τα στελέχη της Neuralink είπαν ότι μόνο το 15% των καναλιών στο εμφύτευμα του Arbaugh είναι λειτουργικά. Ακόμα κι έτσι, χρησιμοποιεί το BCI για να παρακολουθεί βίντεο, να διαβάζει και να παίζει σκάκι και άλλα βιντεοπαιχνίδια — μερικές φορές έως και 70 ώρες την εβδομάδα.

Για τα επερχόμενα εμφυτεύματα, η εταιρεία είπε ότι εργάζεται για να διορθώσει κάποια θέματα.

Η εταιρεία του Elon Musk πρέπει να κάνει ακόμα πολλές δοκιμές ασφάλειας και αποτελεσματικότητας προτού μπορέσει να λάβει έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για την εμπορευματοποίηση της τεχνολογίας.

Δείτε επίσης: Η Ιαπωνία ενισχύει την παραγωγή τσιπ, αλλά βρίσκεται σε στρατηγικό σταυροδρόμι

Ο δισεκατομμυριούχος πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του τσιπ της Neuralink και ευελπιστεί ότι η τεχνολογία της εταιρείας θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση διαφόρων νευρολογικών διαταραχών, όπως η άνοια, η κατάθλιψη και η επιληψία.

Η τεχνολογία της Neuralink θα μπορούσε, ακόμα, να επιτρέψει στους ανθρώπους να συγχρονίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, προσφέροντας μια εναλλακτική λύση στο πρόβλημα της υπεροχής της τεχνητής νοημοσύνης.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS