ΑρχικήSecurityΗ Microsoft διορθώνει σφάλμα των Windows 11 που προκαλεί βρόχους επανεκκίνησης

Η Microsoft διορθώνει σφάλμα των Windows 11 που προκαλεί βρόχους επανεκκίνησης

Η Microsoft διόρθωσε ένα γνωστό σφάλμα που προκαλεί προβλήματα επανεκκίνησης και γραμμής εργασιών στα συστήματα Windows 11 μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης προεπισκόπησης Ιουνίου KB5039302.

Δείτε επίσης: Windows 11: Πώς να κάνετε backup τα αρχεία σας;

Microsoft  σφάλμα Windows 11

Αυτό το ζήτημα επιλύθηκε με ενημερώσεις που κυκλοφόρησαν στις 9 Ιουλίου 2024 (KB5040442) και αργότερα“, δήλωσε η εταιρεία σε μια ενημέρωση που προστέθηκε στη σελίδα υγείας των Windows την Τρίτη.

Σας προτείνουμε να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη ενημέρωση ασφαλείας για τη συσκευή σας. Περιλαμβάνει σημαντικές βελτιώσεις και επιλύσεις προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης αυτής.

Το γνωστό σφάλμα επηρεάζει μόνο συστήματα που εκτελούν Windows 11 23H2 και Windows 11 22H2, με τους χρήστες της έκδοσης Windows Home να έχουν λιγότερες πιθανότητες να το αντιμετωπίσουν, αφού η εικονικοποίηση είναι λιγότερο συχνή σε οικιακά περιβάλλοντα.

Αυτή η επιδιόρθωση έρχεται αφού η εταιρεία αναγκάστηκε να αποσύρει την ενημέρωση στις 27 Ιουνίου μετά από αναφορές ότι προκαλούσε επανειλημμένη επανεκκίνηση ορισμένων συσκευών Windows, ενώ άλλες απέτυχαν να ξεκινήσουν εντελώς.

Η Microsoft είπε ότι το ζήτημα επηρεάζει συσκευές που χρησιμοποιούν εργαλεία εικονικής μηχανής και λειτουργίες εικονικοποίησης, συμπεριλαμβανομένων των CloudPC, DevBox και Azure Virtual Desktop, ενώ ορισμένοι χρήστες ανέφεραν επίσης ότι το σφάλμα επηρεάζει επίσης τα VMware VM.

Δείτε ακόμα: Η ενημέρωση προεπισκόπησης των Windows 11 προκαλεί σφάλματα

Η ίδια ενημέρωση προκαλεί επίσης το πάγωμα της γραμμής εργασιών ή τη διακοπή της σωστής εμφάνισης σε συστήματα που εκτελούν την έκδοση των Windows N ή με απενεργοποιημένη τη δυνατότητα «Δυνατότητες πολυμέσων».

Η εταιρεία συνέχισε την κυκλοφορία του KB5039302 ημέρες αργότερα, αποκλείοντας την ενημέρωση μόνο για πελάτες των Windows που χρησιμοποιούν λογισμικό εικονικοποίησης.

Η διαθεσιμότητα αυτής της ενημέρωσης μέσω του Windows Update και του Windows Update for Business τέθηκε σε παύση για μερικές ημέρες, αλλά συνεχίζεται σήμερα για τις περισσότερες συσκευές“, δήλωσε η εταιρεία σε μια ενημέρωση.

Αυτή η ενημέρωση έχει πλέον τεθεί σε παύση μόνο για συσκευές που επηρεάζονται από το ζήτημα. Ως αποτέλεσμα, αυτή η ενημέρωση ενδέχεται να μην προσφέρεται σε εικονικές μηχανές Hyper-V που εκτελούνται σε κεντρικούς υπολογιστές που χρησιμοποιούν συγκεκριμένους τύπους επεξεργαστών.

Τον περασμένο μήνα, αφαίρεσε μια εφαρμογή Copilot που προστέθηκε “λανθασμένα” στα συστήματα Windows 10/11 τον Απρίλιο, λόγω μιας προβληματικής ενημέρωσης του Microsoft Edge.

Ένα μήνα νωρίτερα, τον Μάιο, προώθησε μια επείγουσα επιδιόρθωση για σφάλματα ενημέρωσης του Windows Server 2019 που προκλήθηκαν από τις ενημερώσεις ασφαλείας του Patch Tuesday 2024.

Δείτε επίσης: Η ενημέρωση KB5037853 των Windows 11 διορθώνει ζητήματα του File Explorer

Τα Windows 11, παρά τον κομψό σχεδιασμό τους και τις προηγμένες δυνατότητες, έρχονται με διάφορα σφάλματα και προβλήματα. Οι χρήστες έχουν αναφέρει σφάλματα που κυμαίνονται από προβλήματα συμβατότητας με συγκεκριμένο υλικό και λογισμικό έως δυσλειτουργίες διασύνδεσης που βλάπτουν την εμπειρία του χρήστη. Οι πτώσεις απόδοσης, ειδικά στο gaming, ήταν επίσης πηγή απογοήτευσης για πολλούς. Επιπλέον, ορισμένοι χρήστες αντιμετώπισαν δυσκολίες με το μενού Έναρξη και τη γραμμή εργασιών, όπου τα εικονίδια και οι επιλογές περιστασιακά δεν αποκρίνονται. Ενώ η Microsoft εργάζεται ενεργά σε ενημερώσεις κώδικα και ενημερώσεις για την επίλυση αυτών των προβλημάτων, είναι σημαντικό για τους χρήστες να ενημερώνονται και να διατηρούν τα συστήματά τους ενημερωμένα για να μετριάσουν αυτά τα σφάλματα.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS