ΑρχικήUpdatesΤο Wear OS 5.0 ίσως να μην υποστηρίζει παλαιότερα watch faces

Το Wear OS 5.0 ίσως να μην υποστηρίζει παλαιότερα watch faces

Η Google προειδοποιεί ότι το νέο λειτουργικό σύστημα smartwatch της, το Wear OS 5.0, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο I/O τον Μάιο, δεν θα υποστηρίζει παλαιότερα watch faces κατασκευασμένα για προηγούμενες εκδόσεις του Wear OS.

Wear OS 5.0

Αυτό θα μπορούσε να είναι απογοητευτικό, ειδικά αν σκοπεύετε να αποκτήσετε το νέο Galaxy Watch 7 της Samsung, το οποίο θα κυκλοφορήσει με προεγκατεστημένο το Wear OS 5.0.

Δείτε σχετικά: Η λειτουργία «Sleep Apnea» εμφανίζεται πριν την κυκλοφορία του Galaxy Watch 7

Εάν έχετε συνηθίσει σε κάποιο παλιό αλλά αγαπημένο ρολόι στο Samsung Galaxy σας, ίσως να μην μπορείτε να το εγκαταστήσετε στο Watch 7 και να χρειαστεί να επιλέξετε κάτι άλλο προσωρινά, μέχρι να ενημερωθεί.

Η έλλειψη υποστήριξης για το Wear OS 5.0 αφορά αποκλειστικά την όψη του ρολογιού που δεν έχει σχεδιαστεί με τη νέα μορφή Watch Face (WFF) που παρουσίασε η Google πέρυσι. Αυτή η πλατφόρμα προγραμματιστών, βασισμένη σε XML, διευκολύνει τη δημιουργία προσόψεων ρολογιών, την προσθήκη νέων λειτουργιών και τη διατήρησή τους συνεπή σε διάφορες εκδόσεις του Wear OS.

“Για νέα ρολόγια με Wear OS 5, θα έχετε πρόσβαση μόνο σε προσόψεις ρολογιών που πληρούν τα πρότυπα απόδοσης και ποιότητας μας,” δηλώνει η Google και προσθέτει ότι “επιλεγμένες όψεις ρολογιών δεν θα είναι πλέον προσβάσιμες στο Google Play Store.”

Συγκεκριμένα, όσοι αγοράζουν τώρα ένα smartwatch μπορούν να χρησιμοποιούν κάθε διαθέσιμο watch face που έχει κατασκευαστεί για το Wear OS 2 ή νεότερες εκδόσεις. Ωστόσο, αν αποκτήσουν νέο εξοπλισμό με Wear OS 5, “ορισμένα watch faces ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμα για λήψη στο νέο τους smartwatch, ακόμα κι αν ήταν διαθέσιμα στο προηγούμενο.”

Επιπλέον, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας όλων των ρυθμίσεων και του περιεχομένου από το παλιό σας smartwatch για μεταφορά, π.χ., σε ένα Galaxy Watch 7 ή Watch 7 Ultra, δεν θα επαναφέρει τις προηγούμενες διατάξεις σας εάν δεν είναι συμβατές με την τρέχουσα μορφή Watch Face της Google.

Wear OS 5.0

Διαβάστε επίσης: Τα smartwatches δεν μπορούν να μετρήσουν τη γλυκόζη στο αίμα

Ωστόσο, παραμένει αβέβαιο πόσοι προγραμματιστές θα αφιερώσουν χρόνο για να επανακωδικοποιήσουν τις αρχικές τους οθόνες στη νέα μορφή Watch Face. Εάν χρησιμοποιείτε παλιό smartwatch, να είστε προετοιμασμένοι για πιθανή ασυμβατότητα με το Galaxy Watch 7, και ίσως χρειαστεί να συνηθίσετε σε μια νέα διάταξη οθόνης.

Πηγή: phonearena

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS