ΑρχικήSecurityΧάκερ επιβεβαίωσε ότι απέκτησε πρόσβαση στο Fortinet VPN επιχειρήσεων

Χάκερ επιβεβαίωσε ότι απέκτησε πρόσβαση στο Fortinet VPN επιχειρήσεων

Χάκερ ισχυρίστηκε ότι έχει αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο Fortinet VPN περισσότερων από 50 οργανισμών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

χάκερ Fortinet VPN

Αυτή η αποκάλυψη έγινε μέσω μιας ανάρτησης στο dark web, όπου ο χάκερ προσφέρει αυτή την παράνομη πρόσβαση για το ποσό των 7.500 δολαρίων. Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στην κοινότητα της κυβερνοασφάλειας, εγείροντας σοβαρές ανησυχίες για τις ευπάθειες στα ευρέως χρησιμοποιούμενα συστήματα ασφαλείας.

Δείτε ακόμη: Apple: Καταργεί τις εφαρμογές VPN από το ρώσικο App Store

Συμβιβασμός πρόσβασης RDP και δικαιωμάτων διαχειριστή

Οι ισχυρισμοί του χάκερ δεν περιορίζονται μόνο στην πρόσβαση μέσω VPN. Υποστηρίζουν επίσης ότι διαθέτουν πρόσβαση στο πρωτόκολλο απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας (RDP) και διαχειριστικά δικαιώματα σε ορισμένους από τους παραβιασμένους οργανισμούς. Αυτό το επίπεδο πρόσβασης θα μπορούσε να επιτρέψει στον εισβολέα να εκτελεί εντολές, να εγκαθιστά κακόβουλο λογισμικό και να διεισδύει σε ευαίσθητα δεδομένα, δημιουργώντας σοβαρό κίνδυνο για τις επηρεαζόμενες οντότητες.

Η πώληση μιας τέτοιας πρόσβασης στον σκοτεινό ιστό υπογραμμίζει την αυξανόμενη πολυπλοκότητα και το θράσος των εγκληματιών του κυβερνοχώρου. Οι συνέπειες αυτής της παραβίασης είναι βαθιές. Οι οργανισμοί που χρησιμοποιούν το Fortinet VPN για ασφαλή απομακρυσμένη πρόσβαση πρέπει αμέσως να επαναξιολογήσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας τους.

Οι ειδικοί στον τομέα της κυβερνοασφάλειας συνιστούν τη διενέργεια ενδελεχών ελέγχων των διαμορφώσεων VPN, την ενεργοποίηση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) και την παρακολούθηση της κυκλοφορίας του δικτύου για ασυνήθιστες δραστηριότητες.

Επιπλέον, οι οργανισμοί πρέπει να ενημερώνονται συνεχώς για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με τις απειλές και να διασφαλίζουν ότι τα συστήματά τους είναι διορθωμένα και ενημερωμένα. Το συγκεκριμένο περιστατικό υπογραμμίζει την κρίσιμη ανάγκη για ισχυρά μέτρα κυβερνοασφάλειας και τη σημασία της προληπτικής ανίχνευσης απειλών και των κατάλληλων στρατηγικών απόκρισης.

Διαβάστε περισσότερα: Η Google ακυρώνει συνδρομές YouTube Premium μέσω VPN

χάκερ Fortinet VPN

Καθώς οι απειλές στον κυβερνοχώρο συνεχίζουν να εξελίσσονται, οι οργανισμοί πρέπει να παραμένουν σε επαγρύπνηση και να είναι προσαρμοστικοί προκειμένου να προστατεύσουν τα ψηφιακά τους περιουσιακά στοιχεία και να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη των πελατών τους.

Πηγή: cybersecuritynews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS