ΑρχικήUpdatesΗ Kodiak Robotics λανσάρει self-driving φορτηγά

Η Kodiak Robotics λανσάρει self-driving φορτηγά

Έχετε ποτέ οδηγήσει στον αυτοκινητόδρομο, κοιτάζοντας τα μεγάλα φορτηγά δίπλα σας και αναρωτηθήκατε, “Τι θα γινόταν αν αυτά τα φορτηγά μπορούσαν να οδηγούν μόνα τους;” Λοιπόν, ετοιμαστείτε, γιατί αυτό, είναι πιο κοντά από όσο νομίζετε, χάρη σε εταιρείες όπως η Kodiak Robotics.

φορτηγά self-driving kodiak

Ξέρουμε τι σκέφτεστε: “Self-Driving φορτηγά; Είναι πραγματικότητα;” Είναι μια λογική ερώτηση και μια που κάνουν πολλοί άνθρωποι. Η Kodiak Robotics βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της επανάστασης, αναπτύσσοντας πρωτοποριακή αυτόνομη τεχνολογία που αναμένεται να μεταμορφώσει τη βιομηχανία φορτηγών. Αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι: Είμαστε, ως κοινωνία, έτοιμοι για αυτό το άλμα;

Αντιμετώπιση ανησυχιών για την ασφάλεια

Διαβάστε επίσης: Μόνο το 2% προχώρησε στην αγορά του Tesla Full Self-Driving μετά τη μηνιαία δοκιμή

Ας το παραδεχτούμε, η ιδέα των φορτηγών 80.000 λιβρών να κυκλοφορούν στον αυτοκινητόδρομο χωρίς άνθρωπο στο τιμόνι μπορεί να είναι κάπως ανησυχητική. Είναι λογικό να υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλεια. Όμως, το σημαντικό είναι ότι το αυτόνομο σύστημα της Kodiak, Kodiak Driver, έχει σχεδιαστεί με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Αυτό δεν είναι απλώς ένα εξελιγμένο cruise control. Πρόκειται για ένα προηγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί κάμερες, lidar και ραντάρ για να δημιουργήσει μια πανοραμική άποψη 360 μοιρών του περιβάλλοντός του. Είναι σαν να δίνεις υπεράνθρωπες αισθήσεις σε ένα φορτηγό: πάντα σε εγρήγορση, ποτέ αποσπασμένο, υπολογίζοντας διαρκώς την ασφαλέστερη διαδρομή.

SensorPods

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του συστήματος Kodiak είναι τα SensorPods του. Αυτές οι μονάδες είναι εύκολες στην εγκατάσταση και τη συντήρηση, καθιστώντας τις ιδανικές για γρήγορες εναλλαγές εάν χρειάζεται. Είναι σαν να αλλάζετε ελαστικό αλλά για αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας. Τα SensorPods που εκκρεμούν για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας είναι γεμάτα με μια ποικιλία αισθητήρων, οι οποίοι συνεργάζονται για να παρέχουν δεδομένα και αναλύσεις σε πραγματικό χρόνο, διασφαλίζοντας ότι το σύστημα self-driving οδήγησης είναι πάντα ενημερωμένο και ανταποκρίνεται.

Μοναδική αυτόνομη τεχνολογία

Η τεχνολογία Guardian της Kodiak υπολογίζει και επανυπολογίζει διαδρομές συνεχώς, διατηρώντας πάντα ένα έτοιμο εφεδρικό σχέδιο. Φανταστείτε το σαν έναν εξαιρετικά προσεκτικό συγκυβερνήτη που δεν κουράζεται και δεν αποσπάται ποτέ η προσοχή του.

Προσαρμοσμένοι χάρτες

Το Kodiak διαθέτει ένα ευέλικτο σύστημα χαρτογράφησης που ενημερώνεται άμεσα. Είναι αρκετά έξυπνο για να προσαρμόζεται σε πραγματικές αλλαγές, καθιστώντας το ιδανικό για χρήση τόσο σε άσφαλτο όσο και σε off-road διαδρομές.

Δείτε επίσης: Γιατί καθυστερεί η ανάπτυξη των self-driving οχημάτων;

Πώς αυτή η τεχνολογία self-driving οδήγησης θα αλλάξει τα εμπορικά φορτηγά

Τώρα, ας εξετάσουμε πώς αυτή η τεχνολογία αλλάζει τα δεδομένα για τα μεγάλα φορτηγά. Η αυτόνομη τεχνολογία του Kodiak είναι σχεδιασμένη να ενσωματώνεται απρόσκοπτα στις υπάρχουσες πλατφόρμες class-8, καθιστώντας την ιδανική για μακρινές διαδρομές. Ο Kodiak Driver ποτέ δεν επιταχύνει απότομα, δεν αποσπάται και δεν νυστάζει, εξασφαλίζοντας έτσι ασφαλέστερους δρόμους και πιο αποτελεσματικές λειτουργίες.

Τα φορτηγά Kodiak μπορούν να λειτουργούν σχεδόν 24/7, σταματώντας μόνο για ανεφοδιασμό, συντήρηση και φόρτωση. Αυτή η αυξημένη απόδοση μεταφράζεται σε καλύτερη αξιοποίηση των πόρων, πιο αξιόπιστες παραδόσεις και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Στην πραγματικότητα, η τεχνολογία self-driving οδήγησης μπορεί να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων έως και 25%.

Στρατιωτική Ισχύς: Ο ρόλος της Kodiak στην εθνική ασφάλεια

Η τεχνολογία της Kodiak δεν περιορίζεται μόνο στην εμπορική χρήση αλλά προκαλεί επίσης τεράστιες αλλαγές στον στρατιωτικό τομέα. Τα αυτόνομα επίγεια οχήματά της (AGV) αναμένεται να γίνουν αναπόσπαστο μέρος των μελλοντικών επιχειρήσεων ασφαλείας. Τα στρατιωτικής ποιότητας SensorPods μπορούν να προσαρμοστούν σε οποιοδήποτε όχημα και είναι σχεδιασμένα για να είναι αξιόπιστα και εύκολα στη συντήρηση σε οποιαδήποτε επίγεια αποστολή.

Αυτό σημαίνει γρήγορες αντικαταστάσεις και λιγότερο χρόνο διακοπής λειτουργίας, κάτι που μπορεί να είναι κρίσιμο σε περιπτώσεις υψηλού ρίσκου. Τα AGV της Kodiak προσφέρουν αυξημένη ανθεκτικότητα, επιβίωση και δυνατότητα λειτουργίας σε επικίνδυνα περιβάλλοντα, προστατεύοντας το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ από κίνδυνο.

self-driving φορτηγά kodiak

Υπόσχεση για πιο ασφαλείς διαδρομές μέσω της αυτόνομης τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα: Ξεχάστε τα self-driving αυτοκίνητα – Ήρθε η τεχνητή νοημοσύνη!

Όταν ρωτήσαμε για το κίνητρο πίσω από την ανάπτυξη self-driving φορτηγών, ο Michael Wiesinger, Αντιπρόεδρος Εμπορευματοποίησης και Γενικός Διευθυντής του Τομέα Μεταφορών της Kodiak, τόνισε τα οφέλη για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα: «Αναπτύσσουμε self-driving φορτηγά επειδή πιστεύουμε ότι μπορούν να κάνουν τους δρόμους ασφαλέστερους και τις μεταφορές πιο αποδοτικές για όλους. Κατασκευάζουμε το σύστημά μας ώστε να είναι ο ασφαλέστερος οδηγός στον δρόμο. Η τεχνολογία self-driving φορτηγών της Kodiak παρακολουθεί κάθε περιοχή γύρω από το όχημα ταυτόχρονα, δεν νυστάζει ούτε αποσπάται η προσοχή της και αντιδρά ταχύτερα από έναν άνθρωπο.»

Πηγή: foxnews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS