ΑρχικήSecurityΗ Ινδονησία ενισχύει την κυβερνοασφάλεια μετά από επίθεση ransomware

Η Ινδονησία ενισχύει την κυβερνοασφάλεια μετά από επίθεση ransomware

Η πρόσφατη κυβερνοεπίθεση στην Ινδονησία, η οποία διέκοψε το εθνικό σύστημα δεδομένων, ανάγκασε τη χώρα να ενισχύσει την ανθεκτικότητά της στην κυβερνοασφάλεια.

Ινδονησία κυβερνοασφάλεια

Η επίθεση ransomware, που ξεκίνησε στις 17 Ιουνίου, προκάλεσε αναταράξεις σε 282 ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών μετανάστευσης και των εκπαιδευτικών οργανισμών. Μετά την κυβερνοεπίθεση, πολλοί πολίτες ζήτησαν την παραίτηση του Υπουργού Επικοινωνιών και Πληροφορικής.

Διαβάστε σχετικά: Οι Washington Times στόχος κυβερνοεπίθεσης από την SN Blackmeta

Έτσι ο Υπουργός Συντονισμού για την πολιτική, τη νομική και την ασφάλεια, Hadi Tjahjanto, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα ενισχύσει την ψηφιακή ασφάλεια και το σύστημα του εθνικού κέντρου δεδομένων.

Ο χρηματοπιστωτικός τομέας στην Ινδονησία ενισχύει την κυβερνοασφάλειά του, με την Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών να εκδίδει νέες κατευθυντήριες γραμμές. Παράλληλα, η Ένωση Παρόχων Υπηρεσιών Διαδικτύου (APJII) σχεδιάζει τη σύσταση ομάδας εργασίας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Η APJII, με 1.087 μέλη παρόχων υπηρεσιών Διαδικτύου στην Ινδονησία, ξεκίνησε να αναπτύσσει υποστήριξη για την κυβερνοασφάλεια. Ο Ridi Ferdiana από το Πανεπιστήμιο Gadjah Mada υπογράμμισε ότι η πρόσφατη επίθεση ransomware καθιστά απαραίτητη την αναβάθμιση των συστημάτων, των διαδικασιών ασφάλειας και των δικτύων. Πρότεινε μέτρα όπως τακτικές επιθεωρήσεις για κενά ασφαλείας, ενισχυμένες διαδικασίες ασφάλειας δικτύου και συχνή συντήρηση.

«Υπάρχουν πολλά μέτρα κυβερνοασφάλειας που μπορούν να ληφθούν για να αποτραπεί η έκθεση του διακομιστή εθνικού κέντρου δεδομένων σε κυβερνοεπιθέσεις ξανά, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης διαδικασιών ρουτίνας επιθεώρησης που σχετίζονται με κενά ασφαλείας, της εφαρμογής διαδικασιών ασφάλειας δικτύου για το κοινό και το κέντρο δεδομένων, καθώς και τακτική συντήρηση για την επανεξέταση της περιμέτρου ασφαλείας και της καταλληλότητας των διαδικασιών», είπε ο Ferdiana.

Δείτε επίσης: Νέα διαρροή δεδομένων μετά την κυβερνοεπίθεση της Kadokawa

κυβερνοασφάλεια Ινδονησία

Η Ινδονησία πρέπει να δημιουργήσει υποδομή cloud βασισμένη σε σχέδια αποκατάστασης απρόβλεπτων καταστάσεων και να εφαρμόσει κρυπτογράφηση για την προστασία των δεδομένων.

«Συμβουλεύουμε επίσης το εθνικό κέντρο δεδομένων να εφαρμόζει κρυπτογράφηση σε επίπεδο ασφάλειας πεδίου σειράς ή αρχείου είτε κατά τη μεταφορά είτε σε κατάσταση ηρεμίας, ακόμη και σε περίπτωση ransomware, τα κλεμμένα δεδομένα να μην μπορούν να διαβαστούν», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα: Ενίσχυση Κυβερνοασφάλειας κατά του Ransomware την Εορταστική περίοδο

Πηγή: english.news.cn

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS