ΑρχικήSecurityΚομητεία της Ιντιάνα δέχτηκε καταστροφική επίθεση Ransomware

Κομητεία της Ιντιάνα δέχτηκε καταστροφική επίθεση Ransomware

Μια κομητεία στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, υπέβαλε δήλωση έκτακτης ανάγκης μετά από επίθεση ransomware σε δίκτυα τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία απέτρεψε τη διαχείριση κρίσιμων υπηρεσιών.

Δείτε επίσης: Η Ινδονησία ενισχύει την κυβερνοασφάλεια μετά από επίθεση ransomware

Κομητεία Ιντιάνα Ransomware

Η κομητεία Clay έκανε τη δήλωση αφού επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας των εγκαταστάσεων του Δικαστηρίου της Κομητείας και των εγκαταστάσεων Δοκιμασίας / Κοινοτικών Διορθώσεων της Κομητείας. Η δήλωση της 11ης Ιουλίου θα ισχύει για επτά ημέρες.

Οι επίτροποι της κομητείας Clay της Ιντιάνα έγραψαν σχετικά με την επίθεση ransomware: “Εμείς, το Συμβούλιο Επιτρόπων της κομητείας Clay, δηλώνουμε ότι υπάρχει μια τοπική έκτακτη ανάγκη στην κομητεία και ότι επί του παρόντος επικαλούμαστε εκείνα τα τμήματα του Κώδικα της Ιντιάνα που ισχύουν για παρόμοιες συνθήκες, να είναι σε πλήρη ισχύ και να ισχύσουν στην κομητεία για την άσκηση όλων των απαραίτητων έκτακτων εξουσιών για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων της κομητείας Clay και την αποκατάσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης με ελάχιστη ΔΙΑΚΟΠΗ.

Η δήλωση εκδόθηκε μέσω της σελίδας της Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της κομητείας Clay στο Facebook, με τον ιστότοπο της κυβέρνησης της κομητείας Clay να παραμένει εκτός σύνδεσης.

Δείτε ακόμα: Αύξηση ransomware επιθέσεων παρά τις ενέργειες των αρχών επιβολής του νόμου

Όλα τα δημόσια γραφεία και οι υπάλληλοι της κομητείας Clay πρέπει να συνεργάζονται με την Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Κομητείας Clay για την εκτέλεση νόμων, κανονισμών και οδηγιών έκτακτης ανάγκης.

Οι πολίτες της κομητείας Clay καλούνται να συμμορφωθούν με όλα τα μέτρα έκτακτης ανάγκης και να συνεργαστούν με τους δημόσιους αξιωματούχους και τις δυνάμεις της υπηρεσίας καταστροφών για την εκτέλεση των σχεδίων έκτακτης ανάγκης.

Καμία ομάδα δεν έχει μέχρι στιγμής αναλάβει την επίθεση, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις 9 Ιουλίου.

Ωστόσο, σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε μέσω της εφημερίδας Indiana The Brazil Times στις 10 Ιουλίου, οι Επίτροποι της κομητείας Clay αποκάλυψαν ότι μια ξεχωριστή επίθεση ransomware από ένα «συνδικάτο εγκλήματος στον κυβερνοχώρο που συνδέεται με τη Ρωσία» είχε παραβιάσει τα συστήματα υπολογιστών της κομητείας Monroe, της Ιντιάνα την προηγούμενη εβδομάδα.

Δείτε επίσης: Ομάδες ransomware επενδύουν σε προσαρμοσμένο malware

Μια επίθεση ransomware, όπως αυτή στην κομητεία της Ιντιάνα, είναι ένας τύπος κακόβουλου λογισμικού (malware) που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου για να εκβιάζουν χρήματα από άτομα ή οργανισμούς κρυπτογραφώντας τα δεδομένα τους και απαιτώντας λύτρα για το κλειδί αποκρυπτογράφησης. Αυτές οι επιθέσεις μπορούν να ακρωτηριάσουν τις επιχειρήσεις, οδηγώντας σε σημαντικές οικονομικές απώλειες και λειτουργικές διακοπές. Οι εισβολείς συχνά παρέχουν οδηγίες για τον τρόπο πληρωμής των λύτρων, συνήθως σε κρυπτονομίσματα για να διατηρηθεί η ανωνυμία, αλλά η πληρωμή των λύτρων δεν εγγυάται την ανάκτηση των κρυπτογραφημένων δεδομένων. Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας για τους οργανισμούς να διατηρούν τακτικά αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων, να εφαρμόζουν ισχυρά μέτρα ασφαλείας και να εκπαιδεύουν τους υπαλλήλους σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για τον μετριασμό του κινδύνου επιθέσεων ransomware.

Πηγή: infosecurity-magazine

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS