ΑρχικήUpdatesGoogle Maps: Δείτε τί νέο υπάρχει για τους Android χρήστες

Google Maps: Δείτε τί νέο υπάρχει για τους Android χρήστες

Κατά τη διάρκεια του 2024, το Google Maps για Android αναμένεται να υποστεί έναν επανασχεδιασμό που θα αφαιρέσει τα περισσότερα fullscreen UI, αντικαθιστώντας τα με sheet-based layouts.

google maps

Τα νέα sheets, με πιο στρογγυλεμένες γωνίες, επιτρέπουν μεγαλύτερη ορατότητα του χάρτη, δίνοντας έμφαση σε αυτή τη λειτουργία. Εκτός από τη διατήρηση της οπτικής συνέχειας κατά την πλοήγηση στην εφαρμογή, ο επανασχεδιασμός των Google Maps τους κάνει να φαίνονται πιο φωτεινοί και ευχάριστοι.

Διαβάστε περισσότερα: Το Google Maps λανσάρει νέα χαρακτηριστικά παγκοσμίως

Για να κλείσετε αυτές τις καρτέλες τοποθεσιών, υπάρχει ένα νέο κουμπί «x» επάνω δεξιά ή μπορείτε να τις σύρετε πίσω από την αριστερή ή δεξιά άκρη. Με το νέο επανασχεδιασμό, δεν μπορείτε πλέον να σύρετε προς τα πάνω στη γραμμή αναζήτησης για να δείτε μόνο τον χάρτη.

Η άλλη σημαντική αλλαγή αφορά την αναζήτηση οδηγιών. Η αρχική διεπαφή χρήστη για την εισαγωγή του προορισμού σας, με τις επιλογές μεταφοράς και τη λίστα πρόσφατων τοποθεσιών, παραμένει αμετάβλητη, καταλαμβάνοντας ολόκληρη την οθόνη.

Ωστόσο, μόλις εισαχθεί ο προορισμός, στο επάνω μέρος της οθόνης εμφανίζεται μόνο η θέση εκκίνησης και τερματισμού. Η επιλογή εναλλαγής των λειτουργιών έχει μεταφερθεί στο κάτω μέρος της οθόνης για βελτιωμένη προσβασιμότητα. Τα sheets αξιοποιούνται σε όλη τη διεπαφή χρήστη, προσφέροντας μια πιο ομαλή και ευχάριστη εμπειρία.

google maps android

Δείτε επίσης: Ενημέρωση του Google Maps διορθώνει πρόβλημα σε βασική λειτουργία

Η Google ξεκίνησε τις δοκιμές τον Φεβρουάριο, αλλά τις διέκοψε μετά από λίγες εβδομάδες. Μετά από ορισμένες βελτιώσεις, ένας νέος γύρος δοκιμών ξεκίνησε τον Μάιο. Πρόσφατα παρατηρούμε ότι ο επανασχεδιασμός κυκλοφορεί ευρύτερα (έκδοση 11.136.x) των Google Maps στο Android. Στο iOS ωστόσο δεν είναι ακόμα διαθέσιμο.

Πηγή: 9to5google

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS