ΑρχικήBusinessGoogle: Συζητά για την εξαγορά εταιρείας κυβερνοασφάλειας

Google: Συζητά για την εξαγορά εταιρείας κυβερνοασφάλειας

Η Google βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Wiz έναντι 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal.

google εξαγορά

Η Wiz ιδρύθηκε το 2020 και έχει αναπτυχθεί με γρήγορους ρυθμούς υπό τον CEO Assaf Rappaport. Έβλεπε μια IPO μόλις τον Μάιο, όταν η εταιρεία πέτυχε αποτίμηση 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε περισσότερα: FDOH: Συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα μετά την παραβίαση κυβερνοασφάλειας

Η υπηρεσία ασφάλειας cloud της Wiz προσφέρει στα στελέχη και τους επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας πλήρη εικόνα της παρουσίας της εταιρείας τους στο cloud. Αυτή η δυνατότητα είναι ιδιαίτερα ελκυστική για μεγάλες επιχειρήσεις με σημαντικούς υπολογιστικούς πόρους. Η Wiz υποστηρίζεται από κορυφαίες εταιρείες, όπως η ισραηλινή VC Cyberstarts, η Index Ventures, η Insight Partners και η Sequoia Capital.

Εάν ολοκληρωθεί, η συμφωνία θα αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Google. Παράλληλα, θα τονίσει το διαρκές και αποφασιστικό ενδιαφέρον της εταιρείας για την κυβερνοασφάλεια, σε μια εποχή όπου οι κυβερνοαπειλές έχουν καταφέρει να διαταράξουν κυβερνήσεις και μεγάλους οργανισμούς. Η Google έχει ήδη πραγματοποιήσει σημαντικές εξαγορές στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, με την αγορά της εταιρείας Mandiant για 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από δύο χρόνια να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Η εταιρεία τώρα αντιμετωπίζει πρωτοφανή επίπεδα αντιμονοπωλιακού ελέγχου. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει μηνύσει την Google δύο φορές για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. Οι εξαγορές της εταιρείας τονίστηκαν στην πιο πρόσφατη δίκη, που κατατέθηκε το 2023.

google εξαγορά

Διαβάστε επίσης: Η Ινδονησία ενισχύει την κυβερνοασφάλεια μετά από επίθεση ransomware

Ωστόσο, οι συνομιλίες της με τη Wiz υποδηλώνουν ότι η εταιρεία έχει διάθεση για συγχωνεύσεις και εξαγορές, παρά τις ανησυχίες της για τον ανταγωνισμό. Η Google βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του κατασκευαστή λογισμικού πωλήσεων Hubspot, όπως ανέφερε προηγουμένως το CNBC, αλλά η επιδίωξή της φέρεται να έχει αποτύχει.

Η Google δεν σχολίασε σχετικά με το θέμα αυτό.

Πηγή: cnbc

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS