ΑρχικήYoutubeMusashi: Ένα ανθρωποειδές ρομπότ - οδηγός αυτοκινήτων

Musashi: Ένα ανθρωποειδές ρομπότ – οδηγός αυτοκινήτων

Καθώς η τεχνολογία προοδεύει, γίνονται όλο και περισσότερα βήματα στην ανάπτυξη και κυκλοφορία πλήρως αυτόνομων οχημάτων. Πώς θα σας φαινόταν, όμως, αν αναλάμβανε την οδήγηση ενός αυτοκινήτου ένα ρομπότ; Αυτό ακριβώς δοκιμάζουν ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο: ένα ανθρωποειδές ρομπότ – οδηγό αυτοκινήτων, με το όνομα Musashi.

Το μυοσκελετικό ανθρωποειδές ρομπότ Musashi έχει σχεδιαστεί από ερευνητές στην Ιαπωνία για να μιμείται τις κινήσεις του ανθρώπινου σώματος. Οι πολλαπλοί αισθητήρες και η ευελιξία του τού επιτρέπουν να χρησιμοποιεί το τιμόνι και με τα δύο χέρια και να αναγνωρίζει ανθρώπους στον πλαϊνό καθρέφτη, καθώς χειρίζεται τα πεντάλ επιτάχυνσης και φρένων.

Δείτε επίσης: Ιαπωνία: Ανθρωποειδές ρομπότ χρησιμοποιείται για συντήρηση σιδηροδρομικών γραμμών

Musashi ανθρωποειδές ρομπότ οδηγός αυτοκινήτων Ιαπωνία

Τα παραδοσιακά ανθρωποειδή ρομπότ στερούνται αναλογικότητας και ευελιξίας, και χρειάζονται συγκεκριμένους τύπους εξοπλισμού για να εκτελέσουν συγκεκριμένες εργασίες. Αντίθετα, τα μυοσκελετικά ρομπότ μιμούνται τους ανθρώπινους μύες με τους λεγόμενους «pneumatic actuators» ή μυϊκούς κινητήρες, οι οποίοι τους επιτρέπουν περισσότερη ευελιξία ώστε να εκτελούν πολύπλοκες κινήσεις, όπως το χειρισμό των τιμονιών και με τους δύο βραχίονες.

Η μορφή του ρομπότ Musashi μοιάζει πολύ ανθρώπινη, με μια «δομή αρθρώσεων και μυών» εμπνευσμένη από τις αναλογίες και τη μηχανική του ανθρώπινου σώματος. Περιλαμβάνει 74 μύες και 39 αρθρώσεις, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το χέρι. Η μυοσκελετική δομή περιλαμβάνει μυϊκές μονάδες, αρθρώσεις και ίνες Dyneema, ανθεκτικές στην τριβή.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι μύες του ανθρωποειδούς ρομπότ Musashi είναι διατεταγμένοι ανταγωνιστικά γύρω από τις αρθρώσεις και το nonlinear elastic unit (NEU) χρησιμοποιεί καουτσούκ για ευελιξία.

Τα μάτια περιστρέφονται και είναι εξοπλισμένα με vision camera υψηλής ανάλυσης που μπορεί να κινείται για να καταγράψει διάφορα μέρη.

Δείτε επίσης: Κίνα: Ρομπότ σκύλος – οδηγός βοηθά άτομα με προβλήματα όρασης

Το ανθρωποειδές ρομπότ Musashi μπορεί να οδηγεί αποτελεσματικά ένα αυτοκίνητο, με τα χέρια του χειρίζονται το χειρόφρενο, τα φλας και το κλειδί και τα πόδια του να ελέγχουν τα πεντάλ του φρένου και του γκαζιού. Οι προηγμένοι αισθητήρες του επιτρέπουν να μετράει τη δύναμη και την ευελιξία της κίνησής του.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο Toyota, το Musashi ολοκλήρωσε μια στροφή δύο λεπτών με μέτρια ταχύτητα, αφήνοντας το πεντάλ του φρένου χωρίς να χρησιμοποιήσει το γκάζι. Επίσης, πλοηγήθηκε με επιτυχία σε μια διασταύρωση εντοπίζοντας φανάρια.

Εκτός από την οδήγηση, το ρομπότ υποβλήθηκε σε δοκιμές για να διασφαλιστεί ότι μπορούσε να εντοπίσει και να αντιδράσει σε αντικείμενα και ανθρώπους στο πέρασμά του.

Ποιοι είναι οι κύριοι στόχοι και τα οφέλη του ρομπότ;

Ο κύριος στόχος του project είναι να αποδείξει την ικανότητα των ανθρωποειδών ρομπότ στην οδήγηση αυτοκινήτων σε δρόμους του Τόκιο. Αυτό περιλαμβάνει την αναγνώριση και αποφυγή εμποδίων, την αλληλεπίδραση με άλλους οδηγούς και πεζούς, και την τήρηση των κανόνων κυκλοφορίας.

Δείτε επίσης: Δύο Ρομπότ Optimus Εργάζονται Αυτόνομα στην Tesla

Η χρήση ανθρωποειδών ρομπότ, όπως το Musashi, μπορεί να μειώσει τα ανθρώπινα λάθη που συχνά οδηγούν σε ατυχήματα, καθώς είναι προγραμματισμένα να αντιδρούν με ακρίβεια και ταχύτητα σε απρόβλεπτες καταστάσεις.

Αυτή η μελέτη προωθεί, επίσης, την τεχνολογική καινοτομία και την έρευνα στον τομέα της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης. Η ανάπτυξη και η δοκιμή του Musashi σε πραγματικές συνθήκες παρέχει πολύτιμα δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των μελλοντικών ρομπότ και συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.

Τέλος, η επιτυχής ανάπτυξη και υιοθέτηση των ανθρωποειδών ρομπότ μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να ενισχύσει την οικονομία μέσω της προώθησης νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών.

Πηγή: www.tomorrowsworldtoday.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS