ΑρχικήSecurityHacker υποστηρίζει ότι παραβίασε το γαλλικό πάροχο τηλεπικοινωνιών SFR

Hacker υποστηρίζει ότι παραβίασε το γαλλικό πάροχο τηλεπικοινωνιών SFR

Ένας hacker υποστηρίζει ότι παραβίασε την Societe Francaise Du Radiotelephone, (SFR), τον τρίτο μεγαλύτερο πάροχο τηλεπικοινωνιών της Γαλλίας, και λέει ότι έκλεψε δεδομένα. Η υποτιθέμενη παραβίαση δεδομένων της SFR φέρεται να έγινε στις 12 Ιουλίου 2024, από έναν hacker γνωστό ως «KevAdams». Ο hacker ισχυρίζεται ότι έχει θέσει σε κίνδυνο πάνω από 1,4 εκατομμύρια χρήστες σταθερής τηλεφωνίας της εταιρείας.

hacker παραβίασε Societe Francaise Du Radiotelephone SFR

Ισχυρισμοί για παραβίαση δεδομένων

Στην ανάρτησή του στο hacking forum Breachforums, ο hacker “KevAdams” ισχυρίστηκε ότι η παραβιασμένη βάση δεδομένων περιείχε 1.445.683 εκατομμύρια αρχεία με προσωπικές πληροφορίες πελατών.

Δείτε επίσης: Η Rite Aid επιβεβαιώνει παραβίαση δεδομένων μετά την επίθεση ransomware

Για να ενισχύσει την αξιοπιστία των ισχυρισμών του, ο επιτιθέμενος επισύναψε δείγματα, τα οποία περιελάμβαναν δεδομένα, όπως «όνομα, επώνυμο, αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση, γεωγραφικό πλάτος, γεωγραφικό μήκος, συνδρομητές και redlist [sic]».

Ο hacker ισχυρίστηκε ότι πουλά τα δεδομένα αποκλειστικά σε έναν αγοραστή για $850. Ζήτησε να γίνει η πληρωμή σε κρυπτονόμισμα XMR (Monero) ή LTC (Litecoin).

SFR παραβίαση δεδομένων: Πιθανός αντίκτυπος

Εάν αποδειχθεί η παραβίαση δεδομένων, οι πιθανές συνέπειες θα μπορούσαν να είναι κρίσιμες, καθώς τα προσωπικά στοιχεία των πελατών θα μπορούσαν να διαρρεύσουν. Παραβιάσεις δεδομένων αυτού του είδους μπορεί να οδηγήσουν σε κλοπή ταυτότητας, οικονομική απάτη και απώλεια εμπιστοσύνης μεταξύ των πελατών.

Προς το παρόν, η γαλλική εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει την παραβίαση και υπάρχουν ακόμα αμφιβολίες σχετικά με την αυθεντικότητα του ισχυρισμού του hacker.

Εν τω μεταξύ, οι πελάτες μπορούν να λάβουν προληπτικά μέτρα, όπως αλλαγή κωδικών πρόσβασης και credentials σύνδεσης σε λογαριασμούς που σχετίζονται με το Corse GSM. Θα πρέπει επίσης να είναι προσεκτικοί με πιθανές απόπειρες phishing. Καλό είναι να παρακολουθούν και τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς που συνδέονται με τη συνδρομή των προγραμμάτων κινητής τηλεφωνίας Corse GSM.

Δείτε επίσης: Ο hacker CRYSTALRAY επεκτείνεται σε 1.500 παραβιασμένα συστήματα

Τηλεπικοινωνιακές εταιρείες: Προστασία δικτύων από κυβερνοεπιθέσεις

Οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, όπως η γαλλική SFR, πρέπει να προστατεύσουν τα δίκτυά τους από κυβερνοεπιθέσεις λαμβάνοντας κάποια μέτρα προστασίας.

Το πρώτο και ίσως πιο κρίσιμο βήμα είναι η εκπαίδευση. Οι επιθέσεις αυξάνονται σε συχνότητα και πολυπλοκότητα, γι’ αυτό είναι σημαντικό για όλους στην εταιρεία να είναι ενημερωμένοι και να καταλαβαίνουν τον κίνδυνο. Η τακτική επιμόρφωση και τα σεμινάρια μπορούν να βοηθήσουν στην απόκτηση αυτών των πληροφοριών. Οι υπάλληλοι θα πρέπει να μάθουν τα σημάδια μιας phishing επίθεσης και άλλων τακτικών που χρησιμοποιούν οι επιτιθέμενοι.

Η τακτική ενημέρωση και αναβάθμιση του λογισμικού και των συσκευών είναι άλλο ένα σημαντικό μέτρο αποτροπής κυβερνοεπιθέσεων. Τα μη ενημερωμένα συστήματα είναι πιο ευάλωτα σε επιθέσεις.

Έπειτα, οι εταιρείες πρέπει να χρησιμοποιούν προηγμένα συστήματα ασφαλείας. Αυτά τα συστήματα περιλαμβάνουν την ανίχνευση εισβολών και την πρόληψη εισβολών, ενώ σημαντική είναι και η χρήση αξιόπιστων λογισμικών προστασίας από ιούς.

Δείτε επίσης: Advance Auto Parts: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 2,3 εκατ. άτομα

Επιπλέον, οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κρυπτογράφηση για να προστατεύσουν τα δεδομένα που μεταδίδονται μέσω των δικτύων τους. Η κρυπτογράφηση μετατρέπει τα δεδομένα σε μια μορφή που μπορεί να αποκωδικοποιηθεί μόνο με ένα ειδικό κλειδί.

Οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, όπως η SFR, μπορούν ακόμα να εφαρμόσουν πολιτικές πρόσβασης για να περιορίσουν ποιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δίκτυά τους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την απαίτηση για crednetials πρόσβασης, την επαλήθευση δύο παραγόντων και την παρακολούθηση της συμπεριφοράς των χρηστών.

Η χρήση firewall και VPN μπορεί, επίσης, να είναι πολύ χρήσιμη, καθώς και η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για την επαναφορά κλεμμένων ή κλειδωμένων αρχείων.

Τέλος, η τμηματοποίηση του δικτύου είναι απαραίτητη ώστε να μην μπορεί να εξαπλωθεί μια επίθεση σε όλα τα συστήματα μιας εταιρείας.

Το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι να θυμόμαστε ότι κανείς δεν είναι απολύτως ασφαλής. Από τη στιγμή που ένα σύστημα συνδέεται στο διαδίκτυο, υπάρχει πάντα κάποιος βαθμός κινδύνου.

Πηγή: thecyberexpress.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS