ΑρχικήinetΠείραμα δείχνει ότι το 6G μπορεί να χρησιμοποιεί τον τρέχοντα εξοπλισμό 5G

Πείραμα δείχνει ότι το 6G μπορεί να χρησιμοποιεί τον τρέχοντα εξοπλισμό 5G

Το επερχόμενο πρότυπο 6G που θα προσφέρει ταχύτητες έως και 50 φορές μεγαλύτερες από τα τρέχοντα δίκτυα 5G εξακολουθεί να ολοκληρώνεται και είναι ένα μακρινό όνειρο που έχει προγραμματιστεί για εμπορική κυκλοφορία μετά το 2030.

Δείτε επίσης: Η νέα τεχνολογία 6G είναι 500 φορές ταχύτερη από το 5G

6G 5G

Αυτό το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης του δικτύου 6G ωστόσο, μπορεί να συντομεύσει σημαντικά από ένα πρωτοποριακό πείραμα που κατάφερε να αποδείξει ότι ο τρέχων εξοπλισμός δικτύου 5G και ακόμη και το 4G LTE μπορεί να φτάσει σε ταχύτητες 6G.

Μια ερευνητική ομάδα από το University of Posts and Telecommunications του Πεκίνου, απέδειξε τις δυνατότητες μιας νέας μεθόδου για τη βελτίωση της τρέχουσας υποδομής 4G και 5G σε 6G, την επόμενη γενιά τεχνολογίας κινητής επικοινωνίας.

Η ανακάλυψη χρησιμοποίησε τη λεγόμενη «σημασιολογική επικοινωνία», ένα έξυπνο σύστημα για τη μετάδοση νοημάτων, όχι μόνο δεδομένων, μέσω της υπάρχουσας υποδομής δικτύου. Το νέο σύστημα αύξησε δραστικά την απόδοση μετάδοσης και μείωσε το κόστος επεξεργασίας δεδομένων.

Το δίκτυο σημείωσε 10πλάσια αύξηση στις κύριες μετρήσεις μεταφοράς, όπως η χωρητικότητα, η κάλυψη και η αποτελεσματικότητα, πλησιάζοντας το εύρος που υποσχέθηκε να επιτευχθεί με τη μετάβαση στο πρότυπο 6G.

Δείτε ακόμα: Η Apple ίσως εργάζεται ήδη πάνω στην τεχνολογία 6G για τα iPhones

Η ασύρματη τεχνολογία 6G αναμένεται να φέρει επανάσταση στην επικοινωνία, προσφέροντας ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων έως και 50 φορές μεγαλύτερες από το 5G και χαμηλή καθυστέρηση.

εξοπλισμό 5G

Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και εννέα άλλες χώρες περιέγραψαν μια σειρά κατευθυντήριων γραμμών για τα συστήματα επικοινωνίας 6G νωρίτερα φέτος, η εστίαση ήταν στη δημιουργία μιας ασφαλούς τεχνολογίας επικοινωνίας που δίνει προτεραιότητα στην εθνική ασφάλεια.

Η Κίνα, από την άλλη πλευρά, στοχεύει ήδη να καταστήσει το 6G εμπορικά διαθέσιμο έως το 2030, με την αντίληψή της για το πρότυπο 6G να αναμένεται να οριστικοποιηθεί το επόμενο έτος. Η Ιαπωνία θέλει επίσης να ολοκληρώσει τις εργασίες για το πρότυπο το 2025 και στη συνέχεια, να διαθέσει τις υπηρεσίες επικοινωνίας «πέρα από το 5G» σε συνεργασία με παρόχους όπως η NTT Docomo και εταιρείες όπως η Sony από το 2030.

Εάν όλα αυτά τα σχέδια μπορούσαν να γίνουν με την παρούσα υποδομή και φθηνά με τη σημασιολογική ανακάλυψη της επικοινωνίας, αυτές οι προθεσμίες είναι πιθανό να μειωθούν σημαντικά.

Δείτε επίσης: Κυκλοφορούν οι RTX 3050 6GB από την Palit

Η έλευση των δικτύων 6G υπόσχεται να φέρει επανάσταση στον τρόπο αλληλεπίδρασης με την τεχνολογία, προσφέροντας ταχύτητες και συνδεσιμότητα άνευ προηγουμένου. Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, το 5G, το δίκτυο 6G στοχεύει να ενσωματώσει απρόσκοπτα προηγμένες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η επαυξημένη πραγματικότητα και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) σε τεράστια κλίμακα. Αυτή η νέα γενιά ασύρματης επικοινωνίας αναμένεται να προσφέρει ταχύτητες έως και 50 φορές μεγαλύτερες από το 5G, επιτρέποντας τη στιγμιαία μεταφορά δεδομένων και εφαρμογών σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, το 6G θα επικεντρωθεί στη βελτίωση της αξιοπιστίας του δικτύου, της κάλυψης και της ενεργειακής απόδοσης, καθιστώντας το ακρογωνιαίο λίθο για έξυπνες πόλεις και προηγμένα συστήματα αυτοματισμού.

Πηγή: phonearena

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS