ΑρχικήUpdatesAMD Ryzen AI 9 HX 370: Αποτελεί τον πιο γρήγορο επεξεργαστή μέχρι...

AMD Ryzen AI 9 HX 370: Αποτελεί τον πιο γρήγορο επεξεργαστή μέχρι στιγμής

Η σειρά AMD Ryzen AI 300 φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει στις 28 Ιουλίου.

AMD Ryzen

Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει την ημερομηνία κυκλοφορίας ούτε πόσοι φορητοί υπολογιστές θα είναι διαθέσιμοι την πρώτη ημέρα. Ένας από τους κύριους συνεργάτες της AMD είναι η ASUS, η οποία ξεχώρισε κατά την παρουσίαση της νέας σειράς APU.

Δείτε επίσης: Ryzen 9 9950X: Η πρώτη CPU Zen 5 της AMD είναι ένα «τέρας»

Ένας τέτοιος φορητός υπολογιστής είναι ο επόμενης γενιάς ProArt P16, ο οποίος θα διαθέτει τον επεξεργαστή Ryzen AI 9 HX 370. Αυτό το κορυφαίο μοντέλο της νέας σειράς διαθέτει συνολικά 12 πυρήνες (4 + 8). Φαίνεται ότι ένας από τους αναθεωρητές ή τους influencers που παρέλαβαν τον φορητό υπολογιστή πριν από την κυκλοφορία, έχει δοκιμάσει τη CPU χρησιμοποιώντας το λογισμικό Geekbench, μετά τη διανομή δεκάδων μονάδων από την ASUS για προώθηση τον περασμένο μήνα.

Ο επεξεργαστής AMD Ryzen AI 9 HX 370 διαθέτει βαθμολογία 2879 (μονού πυρήνα) και 14888 (πολλών πυρήνων) στο Geekbench, που είναι η υψηλότερη βαθμολογία που έχει καταγραφεί για αυτή τη CPU μέχρι στιγμής. Οι περισσότερες προηγούμενες βαθμολογίες είχαν κατά μέσο όρο περίπου 2778 (μονό πυρήνα) και 13524 (πολυπύρηνο), υποδεικνύοντας μια αξιοσημείωτη βελτίωση στην απόδοση.

Όταν συζητάμε για τη σειρά Ryzen AI 300, είναι σημαντικό να αναφέρουμε το TDP (Thermal Design Power). Οι νέοι CPU της AMD θα λειτουργούν με ισχύ 15 έως 54 W. Πιθανότατα το μοντέλο ProArt χρησιμοποίησε το μέγιστο TDP του, ενώ πιο ελαφροί φορητοί υπολογιστές όπως το Zenbook ή το Swift 14 ενδέχεται να χρησιμοποιούν χαμηλότερες ρυθμίσεις ενέργειας, εξ ου και η διαφορά στις αναφερόμενες βαθμολογίες. Επίσημα, το P16 μπορεί να υποστηρίξει έως και 70W TDP.

Διαβάστε ακόμη: Πρώτη ματιά στα νέα AMD Ryzen PRO 8840 & PRO 8000G Series

Η τρέχουσα κατάσταση με βάση τα επίσημα δεδομένα ανασκόπησης του Notebookcheck δείχνει ότι το HX 370 μπορεί να μην είναι τόσο γρήγορο όσο το Core i9-14900HX, αλλά αυτό δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι αυτό το SKU είναι στην πραγματικότητα κατηγορία επιτραπέζιου υπολογιστή σε ένα πακέτο κινητών. Η AMD δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τη σειρά Fire Range με πυρήνες Zen5, που πιθανώς θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος. Στο μεταξύ, το «mainstream» φαίνεται να πηγαίνει καλά.

Πηγή: videocardz

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS