ΑρχικήinetΗ Βιρτζίνια θα απαγορεύσει τη χρήση κινητού στα σχολεία

Η Βιρτζίνια θα απαγορεύσει τη χρήση κινητού στα σχολεία

Η Βιρτζίνια πρόκειται να γίνει η επόμενη πολιτεία που θα απαγορεύσει τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία και τώρα διερευνά τρόπους για να κάνει την πρωτοβουλία πιο ευχάριστη τόσο για μαθητές όσο και για εκπαιδευτικούς.

Δείτε επίσης: Η απαγόρευση των smartphone στα σχολεία φαίνεται να πλησιάζει!

Βιρτζίνια σχολεία

Το Εκτελεστικό Διάταγμα 33 (PDF) του Κυβερνήτη Glenn Youngkin θέλει να περιορίσει ή να απαγορεύσει εντελώς τη χρήση τηλεφώνων κατά τις σχολικές ώρες, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να βρει μια ισορροπία για περιπτώσεις όπου απαιτείται επικοινωνία έκτακτης ανάγκης ή επικοινωνία σχετικά με το πρόγραμμα παραλαβής.

Το Υπουργείο Παιδείας της Βιρτζίνια, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, θα πρέπει να καταλήξει σε έναν ορισμό της «εκπαίδευσης χωρίς κινητά τηλέφωνα» και τα σχολεία ενδέχεται να πρέπει να παρέχουν θήκες ή ντουλάπια με περιορισμένη πρόσβαση σε επικοινωνία με την οικογένεια, για θέματα προγραμματισμού ή σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Αυτές οι οδηγίες θα πρέπει να παρουσιαστούν στα σχολεία Κ-12 έως τις 15 Αυγούστου και η πολιτική απαγόρευσης των κινητών τηλεφώνων θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ φέτος. Η οδηγία του Κυβερνήτη επικαλείται έρευνα της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας, η οποία υποδηλώνει ότι τα παιδιά που βρίσκονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περισσότερες από τρεις ώρες την ημέρα έχουν 100% υψηλότερο κίνδυνο ψυχικής υγείας.

Δείτε ακόμα: Νότια Κορέα: Ενδεχόμενο απαγόρευσης iPhone σε στρατιωτικά κτίρια

Επί του παρόντος, συνεχίζει η οδηγία, χρησιμοποιούν τηλέφωνα για πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχεδόν 5 ώρες την ημέρα, πολύ πάνω από το όριο ψυχικής ασφάλειας. Ένα άλλο πλεονέκτημα του περιορισμού της χρήσης κινητού τηλεφώνου στις τάξεις θα ήταν η αυξημένη συγκέντρωση στο μάθημα, καθώς μια άλλη έρευνα δείχνει ότι οι μαθητές που χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους κατά τη διάρκεια του μαθήματος αποσπώνται, μαθαίνουν λιγότερα και ως εκ τούτου, έχουν χαμηλότερους βαθμούς.

Η Βιρτζίνια θα χρηματοδοτήσει το μέτρο με 500.000 δολάρια, μέρος των οποίων θα διατεθεί σε πρωτοβουλίες ψυχικής υγείας ή στην ανάπτυξη και διάδοση βέλτιστων πρακτικών για τον περιορισμό της χρήσης τηλεφώνου στην τάξη.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Απειλεί να απαγορεύσει συσκευές Apple στις εταιρείες του λόγω OpenAI

Η δημόσια συμβολή θα αναζητηθεί μέσω συνεδριών ακρόασης για τη διαμόρφωση πολιτικών και διαδικασιών κατάλληλων για την ηλικία, με την τελική καθοδήγηση να αναμένεται να κυκλοφορήσει έως τις 16 Σεπτεμβρίου και η εφαρμογή να αναμένεται πριν από την 1η Ιανουαρίου 2025.

Πηγή: phonearena

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS