ΑρχικήSecurityHacking συμμορία παραβίασε δεδομένα της Disney

Hacking συμμορία παραβίασε δεδομένα της Disney

Η Disney ερευνά μια παραβίαση στα εσωτερικά κανάλια Slack της εταιρείας ψυχαγωγίας.

disney hacking

Μια hacking συμμορία με το όνομα Nullbulge ισχυρίζεται ότι απέκτησε και διέρρευσε πάνω από 1 terabyte δεδομένων από τα εσωτερικά κανάλια του Slack της Disney.

Η συμμορία «hacktivist» ισχυρίζεται ότι επικεντρώνεται στην «προστασία των δικαιωμάτων των καλλιτεχνών και στη διασφάλιση αποζημίωσης για το έργο τους». Μοιράστηκε screenshots των εγγράφων που φέρεται να κατέβασε η ομάδα, δημοσιεύοντας στο X σχετικά με δεδομένα traffic και revenue για την Disneyland Paris και μια νέα δυνατότητα που θα πρότεινε περιεχόμενο της Disney με βάση αυτό που παρακολούθησαν προηγουμένως οι θεατές, με την υπόσχεση να διαθέσει όλο το περιεχόμενο online.

Διαβάστε επίσης: Διαρροή της Disney αποκάλυψε μια πρώτη ματιά στις επερχόμενες σειρές

Στην πιο πρόσφατη ανάρτηση, η ομάδα της Nullbulge ισχυρίζεται ότι το πλήρες εύρος των δεδομένων που διέρρευσαν περιλαμβάνει λεπτομέρειες για αδημοσίευτα έργα, ακατέργαστες εικόνες και computer code.

Η Wall Street Journal, που πρώτη ανέφερε αυτή την ιστορία, είδε μερικά από τα αρχεία που φέρεται να διέρρευσαν μέσω της Nullbulge. Τα αρχεία περιλάμβαναν συζητήσεις για τη συντήρηση του εταιρικού ιστότοπου της Disney, ανάπτυξη λογισμικού, αξιολογήσεις υποψηφίων για θέσεις εργασίας, προγράμματα για αναδυόμενους ηγέτες στο ESPN, καθώς και φωτογραφίες των σκύλων των εργαζομένων, με δεδομένα που χρονολογούνται τουλάχιστον από το 2019.

Δείτε περισσότερα: Disney+: Τέλος η κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης από Ιούνιο

«Η Disney ερευνά αυτό το θέμα», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Το Variety επικοινώνησε με την Nullbulge για σχόλια.

Με επιχειρηματικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν τα στούντιο ταινιών και τηλεόρασης, όπως η Marvel Studios και η Lucasfilm, τις υπηρεσίες ροής Disney+ και Hulu, τα δίκτυα όπως το ESPN, καθώς και τα θεματικά πάρκα και πολλά άλλα, δεν θα μπορούσε κανείς να κατηγορήσει το προσωπικό της Disney για ένα γενικό PTSD.

disney

Πριν από μια δεκαετία, η Sony Pictures υπέστη μια καταστροφική hacking επίθεση, η οποία εξακολουθεί να θεωρείται η πιο σημαντική παραβίαση εταιρικών δεδομένων στην ιστορία των ΗΠΑ. Πέρα από φωτογραφίες σκύλων των εργαζομένων, διέρρευσαν e-mail πολλών ετών, που περιελάμβαναν από καλοπροαίρετα έως κουτσομπολίστικα και εξαιρετικά μη κολακευτικά, προκαλώντας χάος στον χώρο του θεάματος.

Διαβάστε ακόμη: Tesla: Αφαιρεί το Disney+ από τα οχήματά της λόγω διαμάχης Elon Musk-Bob Iger

Ως αποτέλεσμα, η βραβευμένη με Όσκαρ παραγωγός Amy Pascal παραιτήθηκε από τη θέση της συνιδρύτριας CEO του στούντιο. Ονόματα όπως η Angelina Jolie, η Rooney Mara και ο πρόεδρος Barack Obama περιλαμβάνονταν σε ιδιωτικές ανακοινώσεις που δημοσιεύτηκαν στο Wikileaks.

Πηγή: variety

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS