ΑρχικήSecurityΤο Pinterest αντιμετωπίζει διαρροή εκατομμυρίων δεδομένων

Το Pinterest αντιμετωπίζει διαρροή εκατομμυρίων δεδομένων

Το Pinterest, η δημοφιλής πλατφόρμα κοινής χρήσης εικόνων με πάνω από 518 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως, αντιμετωπίζει πιθανή διαρροή δεδομένων που θα μπορούσε να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες. Ένας hacker γνωστός ως “Tchao1337” φέρεται να διέρρευσε μια βάση δεδομένων που περιέχει 60 εκατομμύρια σειρές δεδομένων χρηστών του Pinterest σε ένα δημοφιλές φόρουμ διαρροής δεδομένων.

Δείτε επίσης: Διαρροή 200 εκατομμυρίων δεδομένων Twitter στο Διαδίκτυο

Pinterest διαρροή δεδομένων

Η βάση δεδομένων που διέρρευσε, η οποία φέρεται να περιέχει 6 εκατομμύρια εγγραφές, έχει συμπιεστεί σε μέγεθος αρχείου 1,59 gigabyte. Ενώ η πλήρης έκταση των εκτεθειμένων πληροφοριών είναι άγνωστη, τα δεδομένα που διέρρευσαν περιλαμβάνουν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ονόματα χρήστη, αναγνωριστικά χρηστών και διευθύνσεις IP.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Cyber ​​Press, τα στοιχεία που διέρρευσαν είναι τα ακόλουθα:

  • Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
  • Ονόματα χρηστών
  • Ταυτότητα χρήστη
  • Διεύθυνση IP και πολλά άλλα

Αυτή η διαρροή δεδομένων ενέχει σημαντικούς κινδύνους για τους επηρεαζόμενους χρήστες του Pinterest, συμπεριλαμβανομένων πιθανών επιθέσεων ηλεκτρονικού phishing, κλοπής ταυτότητας και μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στον λογαριασμό.

Δείτε ακόμα: Διαρροή επιβεβαιώνει ότι η Apple θα λανσάρει “Home Accessory”

Οι ειδικοί στον τομέα της κυβερνοασφάλειας προτρέπουν τους χρήστες του Pinterest να προστατεύσουν αμέσως τους λογαριασμούς τους αλλάζοντας κωδικούς πρόσβασης, επιτρέποντας τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και παραμένοντας σε επαγρύπνηση για ύποπτη δραστηριότητα.

Προς το παρόν, το Pinterest δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημη δήλωση σχετικά με την υποτιθέμενη παραβίαση. Η ομάδα του Cyber ​​Press επικοινώνησε με το Pinterest για να τους ενημερώσει για τη διαρροή δεδομένων και αναμένει απάντηση.

Εάν επιβεβαιωθεί, αυτή η παραβίαση δεδομένων θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες συνέπειες για το Pinterest. Η εταιρεία ενδέχεται να αντιμετωπίσει σημαντικό λειτουργικό κόστος που σχετίζεται με τη διερεύνηση της παραβίασης και την ειδοποίηση των επηρεαζόμενων χρηστών.

Καθώς εξελίσσεται αυτή η κατάσταση, συνιστάται στους χρήστες να παρακολουθούν στενά τους λογαριασμούς τους και να παρακολουθούν τυχόν επίσημες επικοινωνίες από το Pinterest σχετικά με την υποτιθέμενη διαρροή δεδομένων.

Δείτε επίσης: Νέα διαρροή δεδομένων μετά την κυβερνοεπίθεση της Kadokawa

Η διαρροή δεδομένων, όπως αυτή του Pinterest, είναι ένα περιστατικό ασφάλειας στο οποίο γίνεται πρόσβαση σε πληροφορίες χωρίς εξουσιοδότηση, οι οποίες στη συνέχεια κυκλοφορούν δημόσια. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την έκθεση ευαίσθητων, εμπιστευτικών ή προστατευμένων δεδομένων σε μη εξουσιοδοτημένο άτομο ή ομάδα. Συχνά, οι παραβιάσεις δεδομένων περιλαμβάνουν παραβιασμένες προσωπικές πληροφορίες, οικονομικές λεπτομέρειες ή ιδιόκτητα οργανωτικά δεδομένα. Οι συνέπειες μιας παραβίασης δεδομένων μπορεί να είναι σοβαρές, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής ταυτότητας, της οικονομικής απώλειας και της φήμης του οργανισμού που επηρεάζεται. Για να μετριαστεί ο κίνδυνος παραβίασης δεδομένων, είναι απαραίτητο να εφαρμόζονται ισχυρά μέτρα ασφαλείας, όπως κρυπτογράφηση, τακτικοί έλεγχοι ασφαλείας και εκπαίδευση των εργαζομένων σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Πηγή: cybersecuritynews

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS