ΑρχικήHow ToΠώς να χρησιμοποιήσετε το Google Maps στο ταξίδι σας

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Maps στο ταξίδι σας

Πηγαίνετε καλοκαιρινές διακοπές; Η γνώση των λεπτομερειών του Google Maps μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ της έγκαιρης άφιξης στο ξενοδοχείο σας ή της απώλειας πολύτιμων ωρών μετά από μια λάθος έξοδο.

Δείτε επίσης: Google Maps: Προτείνει Πιο Πράσινες Διαδρομές

google maps

Δείτε επίσης: Google Maps: Δείτε τί νέο υπάρχει για τους Android χρήστες

Αν και το Google Maps δεν μπορεί να αποτρέψει μια κυκλοφοριακή συμφόρηση, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορεί να κάνει το ταξίδι σας πιο εύκολο, από το να μετακινηθείτε γρήγορα στο αεροδρόμιο μέχρι να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Google Maps εκτός σύνδεσης. Δείτε παρακάτω μερικές από τις καλύτερες λειτουργίες της εφαρμογής για ταξιδιώτες.

#secnews #sony #playstation #ps5 

Η Sony ανακοίνωσε ότι λανσάρει μια πιο ισχυρή και πολύ πιο ακριβή έκδοση της κονσόλας PlayStation 5, η οποία λέγεται PS5 Pro.

Η εταιρεία λέει ότι το νέο PS5 Pro παρέχει εκπληκτικά γραφικά με υψηλά frame rates.  Άλλες βελτιώσεις περιλαμβάνουν το PS5 Pro Game Boost, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί σε περισσότερα από 8.500 συμβατά παιχνίδια PS4 με δυνατότητα αναπαραγωγής στο PS5 Pro. Αυτή η δυνατότητα μπορεί να σταθεροποιήσει ή να βελτιώσει την απόδοση των υποστηριζόμενων παιχνιδιών PS4 και PS5.

Μάθετε περισσότερα: https://www.secnews.gr/618050/sony-parousiase-ps5-pro-xaraktiristika-timi/

00:00 Εισαγωγή
00:18 Βελτιωμένα χαρακτηριστικά
01:41 Παιχνίδια
02:08 Σχεδιασμός και συμβατότητα με εξοπλισμό PS5
02:36 Τιμή και κυκλοφορία

Follow us:
Facebook:  https://www.facebook.com/SecNews 
Instagram:  https://www.instagram.com/secnews.gr/  
X (Twitter):   https://twitter.com/Secnews_GR
TikTok:    https://www.tiktok.com/@secnewsgr

#secnews #sony #playstation #ps5

Η Sony ανακοίνωσε ότι λανσάρει μια πιο ισχυρή και πολύ πιο ακριβή έκδοση της κονσόλας PlayStation 5, η οποία λέγεται PS5 Pro.

Η εταιρεία λέει ότι το νέο PS5 Pro παρέχει εκπληκτικά γραφικά με υψηλά frame rates.  Άλλες βελτιώσεις περιλαμβάνουν το PS5 Pro Game Boost, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί σε περισσότερα από 8.500 συμβατά παιχνίδια PS4 με δυνατότητα αναπαραγωγής στο PS5 Pro. Αυτή η δυνατότητα μπορεί να σταθεροποιήσει ή να βελτιώσει την απόδοση των υποστηριζόμενων παιχνιδιών PS4 και PS5.

Μάθετε περισσότερα: https://www.secnews.gr/618050/sony-parousiase-ps5-pro-xaraktiristika-timi/

00:00 Εισαγωγή
00:18 Βελτιωμένα χαρακτηριστικά
01:41 Παιχνίδια
02:08 Σχεδιασμός και συμβατότητα με εξοπλισμό PS5
02:36 Τιμή και κυκλοφορία

Follow us:
Facebook: https://www.facebook.com/SecNews
Instagram: https://www.instagram.com/secnews.gr/
X (Twitter): https://twitter.com/Secnews_GR
TikTok: https://www.tiktok.com/@secnewsgr

0

YouTube Video VVVDWG45SzRBbWhLQjFZMjNHbjY5YWV3Lkx6ajI3dFpYRGZ3

Sony PS5 Pro Review: Specs, τιμή, ημερομηνία κυκλοφορίας

SecNewsTV 6 hours ago

  1. Περιηγηθείτε εύκολα σε αεροδρόμια και σταθμούς τρένων

Αν χρειάζεσαι να βρεις γρήγορα ένα κατάστημα σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο ή κέντρο μεταφορών, το Google Maps διαθέτει μια καρτέλα Κατάλογος για όλα τα αεροδρόμια, τα εμπορικά κέντρα και τους σταθμούς μεταφοράς. Αυτό μπορεί να βοηθήσει όταν τρέχεις στο αεροδρόμιο προσπαθώντας να βρεις ένα μέρος για φαγητό ή να πάρεις ένα αναμνηστικό την τελευταία στιγμή πριν την πτήση σου.

Η καρτέλα θα σας ενημερώσει για τις ώρες λειτουργίας ενός προορισμού και σε ποιον όροφο βρίσκεται. Μπορείτε να αναζητήσετε εστιατόρια, καταστήματα, σαλόνια και χώρους στάθμευσης.

  1. Μάθε πόσο πολυσύχναστο είναι ένα αξιοθέατο πριν το επισκεφτείς

Για να δείτε πόσο απασχολημένο είναι ένα μέρος, χρησιμοποιήστε το εργαλείο Busyness του Google Maps. Ήδη μπορείτε να αναζητήσετε μια τοποθεσία, όπως μια επιχείρηση, για να δείτε ένα διάγραμμα που δείχνει πόσο γεμάτο είναι σε πραγματικό χρόνο. Αλλά μια δυνατότητα που ονομάζεται Area Busyness σας επιτρέπει να δείτε πότε ολόκληρες περιοχές του χάρτη είναι γεμάτες από ανθρώπους.

Για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία, ανοίξτε την εφαρμογή Google Maps στο Android ή το iPhone σας (ή στο πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή σας) και μετακινηθείτε στον χάρτη για να βρείτε μια γενική περιοχή, π.χ. το κέντρο της πόλης, μια παραποτάμια περιοχή ή μια γοητευτική κοντινή πόλη. Οι πληροφορίες για την κίνηση θα εμφανιστούν αυτόματα στον χάρτη, οπότε δεν χρειάζεται να αναζητήσετε συγκεκριμένα ένα μέρος για να δείτε πόσο γεμάτο είναι. Το Google Maps μπορεί να αναφέρει κάτι όπως “Πολύβουη Περιοχή”.

Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε την τοποθεσία που επιθυμείτε και να κάνετε scroll προς τα κάτω για να δείτε τις ώρες αιχμής σε σύγκριση με τις ώρες μη αιχμής.

  1. Δείτε όλες τις κρατήσεις σας στο Google Maps

Το Google Maps μπορεί να χαρτογραφήσει τα ταξίδια σας, αλλά μπορεί επίσης να σας δείξει γρήγορα τις κρατήσεις πτήσεων, ξενοδοχείων, ενοικίασης αυτοκινήτων και εστιατορίων, γλιτώνοντάς σας από τον κόπο να αναζητάτε στα email σας για ώρες check-in και αριθμούς επιβεβαίωσης.

Για να δείτε τις επερχόμενες κρατήσεις σας, απλά αναζητήστε “οι κρατήσεις μου” στο πλαίσιο αναζήτησης των Google Maps για να δείτε μια λίστα με όσα έχετε κλείσει. Οι χάρτες αντλούν αυτές τις πληροφορίες από τα email σας στο Gmail. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα στοιχείο για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κράτηση, όπως την ημερομηνία και την τοποθεσία.

4. Κάντε κράτηση σε εστιατόριο χωρίς να τηλεφωνήσετε

Ο προγραμματισμός ενός δείπνου με μεγάλη παρέα μπορεί να είναι δύσκολος, ειδικά σε ώρες αιχμής. Το Google Maps μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε κράτηση για μεσημεριανό ή δείπνο. Δείτε πώς.

  1. Στους Χάρτες, πατήστε το κουμπί Εστιατόρια στην κορυφή του χάρτη για να δείτε μια λίστα με μέρη για φαγητό.
  2. Επιλέξτε ένα εστιατόριο που φαίνεται καλό και στο παράθυρο που εμφανίζεται, κάντε κράτηση τραπεζιού ή μπείτε σε λίστα αναμονής, αν υπάρχει αυτή η επιλογή (δεν έχουν όλα).

Θυμηθείτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα απασχόλησης που αναφέρθηκε παραπάνω για να επιλέξετε το λιγότερο πολυσύχναστο μέρος. Επίσης, σημειώστε ότι ορισμένα εστιατόρια που είναι κλειστά για φαγητό στο εσωτερικό μπορεί να επιτρέπουν ακόμη την παράδοση, την παραλαβή από το πεζοδρόμιο ή τη χρήση εξωτερικών θέσεων.

  1. Χρησιμοποιήστε το Google Maps όταν δεν έχετε σήμα κινητής τηλεφωνίας

Πηγαίνετε σε κάποιο απομακρυσμένο μέρος όπου μπορεί να μην έχετε σύνδεση στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας; Το Google Maps μπορεί ακόμα να σας δώσει οδηγίες όταν είστε εκτός σύνδεσης.

  1. Πριν βγείτε έξω, αναζητήστε στον Χάρτες την τοποθεσία για την οποία θα χρειαστείτε οδηγίες.
  2. Στο παράθυρο της τοποθεσίας, ανοίξτε το μενού στο κάτω μέρος.
  3. Μετακινηθείτε δεξιά στις καρτέλες και πατήστε Λήψη χάρτη εκτός σύνδεσης, και στη συνέχεια στο επόμενο παράθυρο πατήστε ξανά Λήψη. Οι Χάρτες θα κατεβάσουν έναν χάρτη στη συσκευή σας για την επιλεγμένη περιοχή.

Τώρα, όταν χρησιμοποιείς το Google Maps για οδηγίες στην περιοχή για την οποία έχεις κατεβάσει έναν χάρτη, όταν χάσεις τη σύνδεση κινητής τηλεφωνίας, οι Χάρτες θα μεταβούν στον offline χάρτη για να σε καθοδηγήσουν. Σημείωσε ότι επειδή είσαι εκτός σύνδεσης, οι Χάρτες δεν θα μπορούν να προσφέρουν πληροφορίες για την κίνηση σε πραγματικό χρόνο.

  1. Βρείτε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων κοντά σας

Αν χρησιμοποιείτε το ηλεκτρικό σας όχημα για ψώνια, δείπνο ή διακοπές, το Google Maps μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε σταθμούς φόρτισης EV στη διαδρομή σας, μαζί με εκτιμώμενους χρόνους αναμονής για ένα φορτιστή. Σημειώστε ότι μπορείτε επίσης να αναζητήσετε βενζινάδικα ακολουθώντας τις ίδιες οδηγίες. (Δείτε πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα στην αντλία καυσίμων.)

  1. Στους Χάρτες, μετακινηθείτε στις καρτέλες στην κορυφή της οθόνης και πατήστε Περισσότερα.
  2. Κάντε scroll προς τα κάτω στην ενότητα Services και επιλέξτε Electric vehicle charging.
  3. Οι χάρτες θα εμφανίζουν κοντινούς σταθμούς φόρτισης και τον αριθμό των διαθέσιμων.
  4. Πατήστε έναν σταθμό φόρτισης στον χάρτη για να τον προσθέσετε ως στάση στο ταξίδι σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το κόλπο για να αναζητήσετε άλλα μέρη κατά μήκος της διαδρομής σας, όπως μια καφετέρια.

  1. Μοιραστείτε την τοποθεσία σας με φίλους και οικογένεια

Υπάρχει κάτι πιο εκνευριστικό κατά τη διάρκεια μιας ομαδικής δραστηριότητας από το να χωριστεί η ομάδα και κανείς να μην μπορεί να βρει τους άλλους; Το Google Maps μπορεί να σας βοηθήσει να ξαναενωθείτε.

  1. Στο Google Maps, πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Κοινοποίηση τοποθεσίας.
  2. Πατήστε Κοινή χρήση τοποθεσίας, επιλέξτε με ποιον θέλετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας και για πόσο διάστημα.
  3. Πατήστεε Share, και το Google Maps θα στείλει την τοποθεσία σας σε όποιον έχετε επιλέξει.
  4. Για να δείτε την τοποθεσία κάποιου άλλου, πατήστε το εικονίδιο του ατόμου στην κορυφή του παραθύρου και στη συνέχεια πατήστε Αίτημα.
  5. Δημιουργία, κοινοποίηση και προβολή επιμελημένων λιστών

Πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι θα δείτε όλα τα αξιοθέατα κατά τη διάρκεια των διακοπών σας; Αν δημιουργήσετε μια λίστα στο Google Maps, θα μπορείτε να αποθηκεύσετε μελλοντικούς προορισμούς και να τους έχετε όλους διαθέσιμους με μια ματιά.

Απλώς μεταβείτε στην καρτέλα Αποθηκευμένα και πατήστε το κουμπί + Νέα λίστα. Μπορείτε να δώσετε στη λίστα ένα όνομα και μια περιγραφή. Όταν δείτε ένα μέρος στον χάρτη που θέλετε να επισκεφτείτε αργότερα, μπορείτε να το προσθέσετε στη νέα λίστα σας μετακινώντας δεξιά στις καρτέλες και πατώντας το κουμπί Αποθήκευση. Μπορείτε να μοιραστείτε αυτή τη λίστα με τους συνταξιδιώτες σας και ακόμη και να τους προσκαλέσετε να συνεργαστούν.

Πηγή πληροφοριών: cnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS