ΑρχικήSecurityUnitedHealth: Αναμένει μείωση στα κέρδη της λόγω της hacking επίθεσης

UnitedHealth: Αναμένει μείωση στα κέρδη της λόγω της hacking επίθεσης

Η UnitedHealth ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αναμένει μεγάλες απώλειες στα φετινά κέρδη της, λόγω μιας hacking επίθεσης που έγινε τον Φεβρουάριο.

unitedhealth

Λόγω της επίθεσης χορηγεί δάνεια για να υποστηρίξει τους επηρεασμένους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, έχοντας ως αποτέλεσμα να καταγράφει περισσότερα έξοδα παρά έσοδα.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν κατά 2,4%, παρά την πτώση των κερδών του δεύτερου τριμήνου, καθώς ο γίγαντας της ασφάλισης υγείας αύξησε τις δαπάνες του για ιατρικές υπηρεσίες των μελών. Αυτή η μέτρηση παρακολουθείται στενά από τους επενδυτές.

Διαβάστε επίσης: UnitedHealth: Η παραβίαση της Change Healthcare έγινε μέσω ευπάθειας Citrix

Η εταιρεία προβλέπει ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη για το έτος θα είναι κατά 30 cents χαμηλότερα λόγω των διακοπών που προκλήθηκαν από την παραβίαση ασφαλείας στη μονάδα Change Healthcare. Η UnitedHealth απέδωσε τη μείωση στα προγράμματα δανειοδότησης προς τους επηρεασμένους παρόχους και στο κόστος ενημέρωσης των πελατών για πιθανές παραβιάσεις δεδομένων.

Οι πληροφορίες που εκτέθηκαν στην επίθεση φαίνεται να περιλαμβάνουν ταυτότητες ασφαλισμένων υγείας, διαγνώσεις ασθενών, θεραπευτικά δεδομένα και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης.

Η hacking επίθεση που έπληξε τη μονάδα, η οποία επεξεργάζεται περίπου το 50% των ιατρικών αξιώσεων στις ΗΠΑ, ήταν ένα από τα χειρότερα στην αμερικανική βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης. Επηρέασε τις πληρωμές προς γιατρούς και εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα.

Η εταιρεία δήλωσε την Τρίτη ότι είχε αποκαταστήσει την πλειονότητα των υπηρεσιών που επηρεάστηκαν από την επίθεση.

Ωστόσο, η UnitedHealth διατήρησε την προσαρμοσμένη πρόβλεψή της για τα ετήσια κέρδη, αναμένοντας να κυμανθούν μεταξύ 27,50 και 28,00 δολαρίων ανά μετοχή.

Οι ζημιές της εταιρείας, που αντιπροσωπεύει το ποσοστό των ασφαλίστρων που δαπανήθηκαν για ιατρική περίθαλψη, ανήλθε στο 85,1% το δεύτερο τρίμηνο, σε σύγκριση με το 83,2% την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο κλάδος θα έφτανε κατά μέσο όρο σε ποσοστό 84,40%. Οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν αντιμετωπίσει αυξημένα ιατρικά έξοδα λόγω του κύκλου εργασιών των ατόμων που είναι εγγεγραμμένα σε προγράμματα Medicaid, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση των ασθενών.

unitedhealth

Δείτε περισσότερα: UnitedHealth Group: Επιβεβαιώνει παραβίαση δεδομένων και πληρωμή λύτρων

Η ζήτηση για ιατρική περίθαλψη στους ηλικιωμένους έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες του κλάδου από τα τέλη του περασμένου έτους.

Η αγορά ανέμενε ήδη μια έλλειψη στο ιατρικό κόστος λόγω των διαταραχών που προκλήθηκαν από τη hacking επίθεση, δήλωσε ο Kevin Gade, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Bahl & Gaynor.

Πηγή: reuters

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS