ΑρχικήHow To5 συμβουλές για την καλύτερη ποιότητα ήχου στο Android τηλέφωνό σας

5 συμβουλές για την καλύτερη ποιότητα ήχου στο Android τηλέφωνό σας

5 συμβουλές για την καλύτερη ποιότητα ήχου στο Android τηλέφωνό σας

Android ήχος
  1. Χρησιμοποιήστε ενσύρματα ακουστικά

Το Bluetooth είναι βολικό, αλλά θορυβώδες. Όταν στέλνει ένα σήμα από το τηλέφωνό σας στα ακουστικά, συμβαίνουν δύο πράγματα. Πρώτον, ο ήχος συμπιέζεται, χάνοντας έτσι ένα σημαντικό επίπεδο πιστότητας. Δεύτερον, υπάρχει πάντα η πιθανότητα παρεμβολών, που μπορεί να εισάγουν θόρυβο στο σήμα.

Λόγω αυτών των δύο παραγόντων, θα πρέπει να επιλέξετε ενσύρματα ακουστικά όταν θέλετε ήχο υψηλότερης ποιότητας. Φυσικά, με τα περισσότερα σύγχρονα τηλέφωνα, αυτό σημαίνει να αγοράσετε έναν αντάπτορα USB-C σε 3.5mm, ώστε να μπορείτε να συνδέσετε αυτά τα ακουστικά. Αν ψάχνετε για οικονομικά ακουστικά που μπορούν να υποστηρίζουν Bluetooth και ενσύρματες συνδέσεις, σας προτείνω ανεπιφύλακτα τα Marshall Major IV.

Δείτε επίσης: Chrome Android: Απόκρυψη passwords και ευαίσθητου περιεχομένου κατά το Screen sharing

ΕΕ: Ποιες γνωστές gaming εταιρείες παραπλανούν τους παίκτες;

SecNewsTV 3 hours ago

  1. Απενεργοποιήστε την απόλυτη ένταση για Bluetooth

Να ένα πρόβλημα που συχνά συναντώ όταν τρέχω έξω: Ο ήχος μέσω Bluetooth δεν είναι αρκετά δυνατός για να ακούγεται καθαρά. Αυτό είναι ιδιαίτερα αληθές όταν χρησιμοποιώ ακουστικά που μεταδίδουν μέσω των οστών, καθώς αφήνουν πολύ ήχο από το περιβάλλον να περάσει. Αυτή η συμβουλή συνοδεύεται από μια προειδοποίηση: Χρησιμοποιήστε αυτή την επιλογή με προσοχή, καθώς ο ήχος μπορεί να γίνει υπερβολικά δυνατός ή παραμορφωμένος. Επίσης, η αποστολή πάρα πολλών ντεσιμπέλ στα αυτιά σας μπορεί να τα βλάψει.

Για να απενεργοποιήσετε την απόλυτη ένταση για Bluetooth σε Android, πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε τις Επιλογές Προγραμματιστή. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Σχετικά με το Τηλέφωνο. Εντοπίστε τον αριθμό Build και πατήστε τον επτά φορές. Μόλις ενεργοποιήσετε τις Επιλογές Προγραμματιστή, βρείτε την επιλογή στις Ρυθμίσεις και εντοπίστε την Απενεργοποίηση Απόλυτης Έντασης. Πατήστε τον διακόπτη μέχρι να βρεθεί στη θέση Ενεργοποίησης. Τώρα θα πρέπει να μπορείτε να έχετε περισσότερη ένταση από τα ηχεία Bluetooth σας.

Δείτε επίσης: Το Jimeng AI της ByteDance διαθέσιμο σε Android και iOS

  1. Ακούστε μουσική από μια καλύτερη πηγή

Εάν η κύρια πηγή μουσικής σας είναι μια υπηρεσία streaming, βεβαιωθείτε ότι η υπηρεσία που έχετε επιλέξει προσφέρει μια επιλογή υψηλής ποιότητας. Αν και η Spotify δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει την πολυαναμενόμενη HiFi επιλογή της, μπορείτε τουλάχιστον να αλλάξετε τις ρυθμίσεις Ποιότητας Ήχου (για Wi-Fi και κινητό) σε Υψηλή ή Πολύ Υψηλή.

Θα συνιστούσα να χρησιμοποιείς την επιλογή Automatic για τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και την επιλογή Very High για το Wi-Fi. Αν επιλέξεις Very High για την κινητή τηλεφωνία, το Spotify θα καταναλώσει σημαντικά περισσότερα δεδομένα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε υπερβάσεις. Κάποιες υπηρεσίες μουσικής ροής, όπως το Tidal, προσφέρουν ήδη επιλογές ήχου υψηλής ανάλυσης.

Δεν μπορούν όλοι οι συνδυασμοί τηλεφώνου/ακουστικών να παράγουν ήχο υψηλής ανάλυσης, επομένως τα αποτελέσματά σας μπορεί να διαφέρουν. Επίσης, φροντίστε να κατεβάζετε τη μουσική σας σε φορμά υψηλής ποιότητας, όπως το FLAC (Free Lossless Audio Codec), όποτε είναι δυνατόν. Εν ολίγοις, βεβαιωθείτε ότι το αρχικό υλικό είναι όσο το δυνατόν καλύτερο.

  1. Χρησιμοποιήστε τον ενσωματωμένο ισοσταθμιστή ή εγκαταστήστε μια εφαρμογή

Ένας ισοσταθμιστής σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε τον ήχο σύμφωνα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις και ανάγκες, αλλά μην νομίζετε ότι η ισοστάθμιση αφορά μόνο την ενίσχυση των μπάσων ή των πρίμων στη μουσική σας. Η ισοστάθμιση μπορεί επίσης να κάνει τις φωνές πιο εύκολα ακουστές – αν ακούτε πολλά podcast, ίσως θελήσετε να ενισχύσετε τις μεσαίες συχνότητες, κάνοντας την ομιλία πιο ευδιάκριτη.

Στα Android τηλέφωνα της Samsung, θα βρείτε έναν ενσωματωμένο ισοσταθμιστή στις Ρυθμίσεις > Ήχος & Δόνηση > Ποιότητα και Εφέ Ήχου > Ισοσταθμιστής. Στα άλλα Android τηλέφωνα, ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή τρίτου μέρους, όπως το Flat Equalizer – Bass Booster. Στις συσκευές Pixel με τα ακουστικά Pixel Buds Pro, θα βρείτε έναν απλό ισοσταθμιστή στις ρυθμίσεις των ακουστικών. Όταν είναι συνδεδεμένα, μεταβείτε στις Συνδεδεμένες Συσκευές > Pixel Buds Pro > Εικονίδιο Ρυθμίσεων > Ήχος > Ισοσταθμιστής. Εκεί, μπορείτε να ρυθμίσετε τα ανώτερα πρίμα, τα πρίμα, τα μεσαία, τα μπάσα και τα χαμηλά μπάσα — ή να επιλέξετε από τα προκαθορισμένα.

Δείτε επίσης: Η Google διορθώνει zero-day στον πυρήνα Android που επέτρεπε επιθέσεις

  1. Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Sound Amplifier της Google

Η Google δημιούργησε μια εφαρμογή Ενισχυτή Ήχου που ενισχύει τους ήχους γύρω σου ή στο τηλέφωνό σου, βελτιώνει τις τηλεφωνικές συνομιλίες σε θορυβώδη περιβάλλοντα, μειώνει τον θόρυβο, ενισχύει τους χαμηλούς ήχους και ρυθμίζει τις συχνότητες, επιτρέποντάς σου να εφαρμόζεις ρυθμίσεις ανεξάρτητα για κάθε αυτί.

Επειδή αυτή η εφαρμογή σχεδιάστηκε για να λειτουργεί με ενσύρματα ακουστικά, μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο αξιόπιστα με ακουστικά Bluetooth. Όταν η εφαρμογή είναι ενεργοποιημένη, μπορείτε να ρυθμίσετε τις ρυθμίσεις για το μικρόφωνο του τηλεφώνου ή τα μέσα του τηλεφώνου. Αυτή η εφαρμογή είναι προεγκατεστημένη στα τηλέφωνα Pixel, αλλά μπορείτε επίσης να την εγκαταστήσετε σε άλλα τηλέφωνα Android επισκεπτόμενοι το Google Play Store.

Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά τον ήχο στη συσκευή Android σας. Μπορεί να χρειαστεί ένας συνδυασμός των παραπάνω συμβουλών, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρετε να απολαύσετε τον καλύτερο δυνατό ήχο από την κινητή σας συσκευή.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS