ΑρχικήinetΤο Amazon Prime Day συνδέεται με τραυματισμούς πολλών εργαζομένων

Το Amazon Prime Day συνδέεται με τραυματισμούς πολλών εργαζομένων

Το Amazon Prime Day, η 48ωρη έκπτωση σε προϊόντα της Amazon (16-17 Ιουλίου), σχετίζεται με πολλούς τραυματισμούς εργαζομένων, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μιας έρευνας της Γερουσίας.

Amazon Prime Day τραυματισμοί εργαζομένων

Η Επιτροπή Υγείας, Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων (HELP) της Γερουσίας δημοσίευσε τα πρώτα αποτελέσματα μιας ετήσιας έρευνας για τις συνθήκες εργασίας στις αποθήκες της Amazon.

Η Amazon παρείχε στην επιτροπή εσωτερικά δεδομένα από το Prime Day του 2019, που έδειχναν το συνολικό ποσοστό τραυματισμών εργαζομένων. Η έκθεση λέει ότι ήταν «λίγο κάτω από» 45 τραυματισμοί ανά 100 εργαζόμενους, που ισοδυναμεί με «σχεδόν τους μισούς εργαζομένους στην αποθήκη της εταιρείας».

Δείτε επίσης: Τα YouTube Music και Amazon Music έρχονται στα EVs της Tesla

Κατά τη διάρκεια του Amazon Prime Day, η αυξημένη ζήτηση και ο όγκος παραγγελιών οδηγούν σε εντατικοποίηση της εργασίας, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να εργάζονται σε ταχύτερους ρυθμούς και για περισσότερες ώρες. Αυτό αυξάνει την πιθανότητα ατυχημάτων και τραυματισμών λόγω κόπωσης και μειωμένης προσοχής.

Επιπλέον, η πίεση για να επιτευχθούν υψηλοί στόχοι παραγωγικότητας μπορεί να οδηγήσει σε παραβίαση των πρωτοκόλλων ασφαλείας. Οι εργαζόμενοι μπορεί να παραλείπουν σημαντικά μέτρα ασφαλείας για να διατηρήσουν την ταχύτητα εργασίας, αυξάνοντας τον κίνδυνο τραυματισμών.

Η χρήση μηχανημάτων και εξοπλισμού, υπό συνθήκες πίεσης, αυξάνει επίσης τον κίνδυνο ατυχημάτων. Η βιασύνη μπορεί να οδηγήσει σε λάθη χειρισμού ή σε αποτυχία συντήρησης του εξοπλισμού.

Δείτε επίσης: Google και Amazon χάνουν εργαζόμενους λόγω Ισραήλ

«Η Amazon συνεχίζει να αντιμετωπίζει τους εργαζομένους της ως αναλώσιμους και δείχνει πλήρη περιφρόνηση για την ασφάλεια και την ευημερία τους», δήλωσε ο γερουσιαστής Bernie Sanders. «Αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να αλλάξει».

Σύμφωνα με την έκθεση, τα εσωτερικά δεδομένα της Amazon δείχνουν ότι οι αποθήκες της είναι υποστελεχωμένες κατά τη διάρκεια των Prime Day και των εορταστικών περιόδων, «θέτοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους που πρέπει να διαχειριστούν αυξημένο όγκο εργασίας χωρίς επαρκή υποστήριξη».

Η εκπρόσωπος της Amazon, Kelly Nantel, δήλωσε ότι η έκθεση αγνοεί την πρόοδο που έχει σημειώσει η εταιρεία: «Εξάγει ανακριβή συμπεράσματα με βάση μη επαληθευμένα αρχεία και παραποιεί έγγραφα που είναι αρκετά παλιά και περιείχαν πραγματικά λάθη και εσφαλμένη ανάλυση», είπε η Nantel. «Για παράδειγμα, ένας από τους ψευδείς ισχυρισμούς στην αναφορά υποδηλώνει ότι δεν είμαστε επαρκώς στελεχωμένοι κατά τις πολυάσχολες περιόδους αγορών». Η Nantel πρόσθεσε ότι, από το 2019, έχουν μειωθεί τα περιστατικά που απαιτούσαν κάτι παραπάνω από τις βασικές πρώτες βοήθειες. Επίσης, έχουν μειωθεί πιο σημαντικοί τραυματισμοί που απαιτούν από έναν εργαζόμενο να χάσει τουλάχιστον μία ημέρα εργασίας.

Δείτε επίσης: Amazon: Έλαβε έγκριση για επέκταση των delivery drones

Τα τελευταία χρόνια, η Amazon έχει αντιμετωπίσει έντονη κριτική για τους τραυματισμούς στο χώρο εργασίας και τη μεταχείριση των εργαζομένων στις αποθήκες και στις παραδόσεις προϊόντων. Ο OSHA και η Εισαγγελία των ΗΠΑ διερευνούν τις συνθήκες σε πολλές αποθήκες, ενώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξετάζει εάν η Amazon παραλείπει να αναφέρει τραυματισμούς.

Η εταιρεία δήλωσε τον Μάρτιο ότι τα ποσοστά τραυματισμών της έχουν βελτιωθεί και ανακοίνωσε επενδύσεις εκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της ασφάλειας. Έχει επίσης ασκήσει έφεση για μια σειρά από αναφορές που εκδόθηκαν από τον OSHA σχετικά με κινδύνους και παραβιάσεις για την ασφάλεια.

Η Amazon είπε ότι έχει αρχίσει να αυτοματοποιεί ορισμένες εργασίες και επίσης διαθέτει περισσότερα ρομποτικά συστήματα σε εγκαταστάσεις και αποθήκες, με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας των εργαζομένων.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS