ΑρχικήSecurityKaspersky ΗΠΑ: Αποχαιρετιστήριο δώρο - Δωρεάν λογισμικό για 6 μήνες

Kaspersky ΗΠΑ: Αποχαιρετιστήριο δώρο – Δωρεάν λογισμικό για 6 μήνες

Η Kaspersky κάνει ένα αποχαιρετιστήριο δώρο στους πελάτες της στις ΗΠΑ, προσφέροντας δωρεάν συμβουλές και προϊόντα ασφαλείας για έξι μήνες. Χθες έγινε γνωστό ότι η ρωσική εταιρεία κυβερνοασφάλειας τερματίζει επίσημα τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ από τις 20 Ιουλίου.

Kaspersky ΗΠΑ λογισμικό

Η εταιρεία αποφάσισε να κλείσει την επιχείρησή της και να απολύσει υπαλλήλους στη χώρα, αφού η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρόσθεσε την Kaspersky στο Entity List, έναν κατάλογο «ξένων ατόμων, εταιρειών και οργανισμών που θεωρούνται ανησυχία για την εθνική ασφάλεια». Ήδη από τον περασμένο μήνα, o Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ανακοίνωσε την επικείμενη απαγόρευση του Kaspersky antivirus software και είχε δώσει προθεσμία έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2024, ώστε καταναλωτές και επιχειρήσεις να βρουν ένα εναλλακτικό λογισμικό ασφαλείας.

Δείτε επίσης: Το CERT-UA προειδοποίησε για καμπάνια malware από την UAC-0006

Με αυτή την ανακοίνωση, ο Joe Biden απαγόρευε την πώληση προϊόντων Kaspersky στις ΗΠΑ, αλλά και την παροχή ενημερώσεων σε υπάρχοντες πελάτες.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, πρόκειται για μια απόφαση που στοχεύει στην προστασία της εθνικής ασφάλειας.

Η Ρωσία έχει δείξει επανειλημμένως ότι έχει την ικανότητα και την πρόθεση να εκμεταλλευτεί ρωσικές εταιρείες, όπως η Kaspersky Lab, για τη συλλογή ευαίσθητων πληροφοριών των ΗΠΑ. Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε κάθε εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας για να προστατεύσουμε την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και τον αμερικανικό λαό“, είχε πει τότε η Gina Raimondo του Υπουργείου Εμπορίου.

Η Kaspersky με τη σειρά της είχε αρνηθεί τις κατηγορίες των ΗΠΑ:

Η Kaspersky γνωρίζει την απόφαση του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ να απαγορεύσει τη χρήση του λογισμικού Κaspersky στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η απόφαση δεν επηρεάζει την ικανότητα της εταιρείας να πουλά και να προωθεί cyber threat intelligence offerings και/ή trainings  για απειλές στον κυβερνοχώρο στις ΗΠΑ. Παρά το ότι η ασφάλεια των προϊόντων της Kaspersky θα μπορούσε να έχει επαληθευτεί ανεξάρτητα από ένα αξιόπιστο τρίτο μέρος, η Kaspersky πιστεύει ότι το Υπουργείο Εμπορίου έλαβε την απόφασή του με βάση το σημερινό γεωπολιτικό κλίμα και τις θεωρητικές ανησυχίες, παρά με βάση μια συνολική αξιολόγηση της ακεραιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών της Kaspersky. Η Kaspersky δεν εμπλέκεται σε δραστηριότητες που απειλούν την εθνική ασφάλεια των Η.Π.Α και στην πραγματικότητα έχει βοηθήσει στην προστασία από διάφορους παράγοντες απειλής. Η εταιρεία σκοπεύει να ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαθέσιμες επιλογές για να διατηρήσει τις τρέχουσες λειτουργίες και σχέσεις της“.

Δείτε επίσης: Hackers καταχρώνται antivirus updates για διανομή του GuptiMiner malware

Kaspersky: Αποχαιρετιστήριο δώρο στους πελάτες των ΗΠΑ

Σε ένα μήνυμα που απευθύνεται μόνο σε χρήστες στις ΗΠΑ, η Kaspersky ευχαριστεί τους πελάτες που εμπιστεύτηκαν τα προϊόντα της όλα αυτά τα χρόνια. Ως ένδειξη αποχαιρετισμού, η εταιρεία προσφέρει μέρος του λογισμικού ασφαλείας της δωρεάν για έξι μήνες.

Η εταιρεία παρέχει επίσης μια σύντομη λίστα με γενικές συμβουλές ασφαλείας:

  • θυμηθείτε να δημιουργείτε πάντα αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας
  • να είστε προσεκτικοί με τους συνδέσμους και να ελέγχετε την πηγή τους πριν κάνετε κλικ
  • προστατέψτε την ταυτότητά σας στο διαδίκτυο, αλλάξτε τους κωδικούς πρόσβασης τακτικά και διατηρήστε τους μεγάλους και σύνθετους

Δείτε επίσης: Kasseika ransomware: Χρησιμοποιεί antivirus driver για να απενεργοποιήσει άλλα antivirus

Όπως προείπαμε, η Kaspersky ανακοίνωσε ότι στις 20 Ιουλίου θα αρχίσει να κλείνει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ, κάτι που περιλαμβάνει επίσης απολύσεις. Η εταιρεία εξέτασε και αξιολόγησε προσεκτικά τον αντίκτυπο των νομικών απαιτήσεων των ΗΠΑ και πήρε αυτή τη δύσκολη απόφαση, καθώς οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στη χώρα δεν είναι πλέον βιώσιμες.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS