ΑρχικήinetApple Watch κάλεσε ελικόπτερο και έσωσε τη ζωή ενός σέρφερ

Apple Watch κάλεσε ελικόπτερο και έσωσε τη ζωή ενός σέρφερ

Ακόμη και ένας έμπειρος σέρφερ, μπορεί να χρειαστεί βοήθεια από το Apple Watch όταν κάτι πάει στραβά στον ωκεανό. Ο Rick Shearman, ένας 49χρονος που ζει στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, βρισκόταν στην παραλία Tallow για το καθημερινό του σέρφινγκ, όταν τον έπιασε ένα ωκεάνιο ρεύμα που τον παρέσυρε μακριά από τη στεριά και τον έσπρωξε περίπου 1 χιλιόμετρο μέσα στη θάλασσα.

Δείτε επίσης: Το Apple Watch Series 10 ίσως φέρει επετειακές εκπλήξεις

Μετά από είκοσι λεπτά μάχης με το ρεύμα, ο Shearman αντιμετώπιζε κράμπες και άρχισε να πανικοβάλλεται. Συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να επιστρέψει στην ακτή και ότι η σύντροφός του, που βρισκόταν στην παραλία, είχε φύγει και δεν μπορούσε να υπολογίζει στη βοήθειά της. Ευτυχώς, ο έμπειρος σέρφερ θυμήθηκε ότι φορούσε το Apple Watch του. Παρόλο που βρισκόταν στη μέση του νερού, ο Shearman μπόρεσε να πραγματοποιήσει μια κλήση έκτακτης ανάγκης πατώντας το κουμπί κάτω από το Digital Crown και σύροντας το ρυθμιστικό έκτακτης ανάγκης για να καλέσει βοήθεια.

Δείτε ακόμα: Με το Apple Watch μπορείτε να μετρήσετε ακόμη και τον καρδιακό παλμό ενός λιονταριού

Apple Watch σέρφερ

Ο Rick ήταν μπερδεμένος όταν τον ρώτησαν αν χρειαζόταν αστυνομία, πυροσβεστική ή ασθενοφόρο. Όχι μόνο δεν ήξερε πώς να ανταποκριθεί, αλλά βρισκόταν ήδη πολύ μέσα στη θάλασσα. Με τον άνεμο και τα κύματα, δυσκολευόταν να χρησιμοποιήσει το ρολόι και έπρεπε να το κρατήσει κοντά στο αυτί του για να ακούσει τι του έλεγαν. Τελικά ο σέρφερ παρέμεινε στο τηλεφώνημα μέσω του Apple Watch για μία ώρα, κατευθύνοντας τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στην τοποθεσία του και τελικά ανασύρθηκε από τον ωκεανό σε ασφάλεια από ένα ελικόπτερο διάσωσης.

Δείτε επίσης: Δυνητική λειτουργία SOS για το Apple Watch σώζει κολυμβητές

Apple Watch

Ένα από τα άτομα που συμμετείχαν στη διάσωση του Shearman ήταν ο Jimmy Keogh από το Surf Life Saving Far North Coast. Ο Keogh είπε ότι το Apple Watch σίγουρα έσωσε τη ζωή του Rick και είπε ότι τη συσκευή αλλάζει τα δεδομένα του παιχνιδιού. Φυσικά, πολλοί από εμάς γνωρίζουμε ήδη πόσες φορές ένα Apple Watch ήρθε για να σώσει κάποιον με μη φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό ή έσωσε κάποιον που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα ή που υπέστη πτώση.

Πηγή: phonearena

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS