ΑρχικήSecurityΟι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι έρχονται αντιμέτωποι με κυβερνοαπειλές

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι έρχονται αντιμέτωποι με κυβερνοαπειλές

Οι αναλυτές κυβερνοασφάλειας έχουν προειδοποιήσει για σημαντική αύξηση σε κυβερνοαπειλές που στοχεύουν τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ολυμπιακοί Αγώνες κυβερνοαπειλές

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της FortiGuard Labs, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου αυξάνουν τις προσπάθειές τους εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, χρησιμοποιώντας εξελιγμένα εργαλεία και τακτικές για να εκμεταλλευτούν το παγκόσμιο αυτό γεγονός. Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε σήμερα, αποκαλύπτει σημαντική αύξηση της δραστηριότητας στο dark web, καταγράφοντας αύξηση 80-90% μεταξύ του δεύτερου εξαμήνου του 2023 και του πρώτου εξαμήνου του 2024.

Σχετικό περιεχόμενο: Ολυμπιακοί Αγώνες στην Γαλλία: Προετοιμάζεται για κυβερνοεπιθέσεις

«Καθώς πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024, οι κίνδυνοι για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο όλων των εποχών», σχολίασε ο CEO της Zendata, Narayana Pappu. «Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, είδαμε σχεδόν 450 εκατομμύρια επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και με τις τεχνολογικές εξελίξεις, αυτές οι απειλές έχουν γίνει πιο εξελιγμένες. Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση όσον αφορά αρκετούς βασικούς κινδύνους για την ασφάλεια των δεδομένων.»

Μία από τις κύριες ανησυχίες που αναφέρονται στην έκθεση είναι η εξάπλωση των κιτ phishing που έχουν προσαρμοστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτά τα κιτ επιτρέπουν ακόμη και σε άπειρους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να δημιουργούν παραπλανητικά email και ιστοσελίδες, εξαπατώντας ανυποψίαστους χρήστες να αποκαλύψουν προσωπικές πληροφορίες ή να κατεβάσουν κακόβουλο λογισμικό.

Η απειλή αυτή επιδεινώνεται από την αύξηση των ψεύτικων πλατφορμών έκδοσης εισιτηρίων και ψεύτικων ιστότοπων, που θέτουν σημαντικούς οικονομικούς κινδύνους για τους συμμετέχοντες και υπονομεύουν την εμπιστοσύνη του κοινού.

Επιπλέον, η έκθεση σημειώνει μια άνοδο στις δραστηριότητες των χακτιβιστών, ιδιαίτερα από ομάδες με γεωπολιτικές ατζέντες που στοχεύουν να διαταράξουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες για πολιτικούς λόγους. Αυτές οι ομάδες, όπως αυτές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, εκμεταλλεύονται τη διεθνή προβολή της εκδήλωσης για να προωθήσουν τα μηνύματά τους μέσω επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Δείτε επίσης: Προστασία από κυβερνοαπειλές σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών

«Σε μια χειρότερη περίπτωση, αυτές οι επιθέσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν πραγματική βία ή να διαταράξουν σημαντικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις δημοκρατικές διαδικασίες στη Γαλλία,» προειδοποίησε ο Stephen Kowski, CTO πεδίου στο Pleasanton. «Είναι κρίσιμης σημασίας να καταπολεμήσουμε προληπτικά την παραπληροφόρηση με ισχυρές άμυνες και ευαισθητοποίηση του κοινού.»

«Οι οργανισμοί πρέπει να εφαρμόσουν ισχυρά μέτρα κυβερνοασφάλειας για να προστατευθούν,» δήλωσε ο Patrick Tiquet, αντιπρόεδρος ασφάλειας στην Keeper Security. «Αυτό περιλαμβάνει προηγμένες μεθόδους κρυπτογράφησης, αυστηρούς ελέγχους πρόσβασης και τακτικούς ελέγχους ασφαλείας για την προστασία δεδομένων και συστημάτων».

ολυμπιακοί αγώνες κυβερνοαπειλές

Διαβάστε ακόμα: Τοπ 8 κυβερνοαπειλές για το 2024

Περαιτέρω συστάσεις περιλαμβάνουν την ανάπτυξη προστασίας του endpoint όλων των συσκευών, προσοχή με το δημόσιο Wi-Fi και τέλος την εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA) σε όλα τα συστήματα.

Πηγή: infosecurity-magazine.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS