ΑρχικήinetMercedes-Benz: Σταθμοί γρήγορης φόρτισης EV έρχονται στα Starbucks

Mercedes-Benz: Σταθμοί γρήγορης φόρτισης EV έρχονται στα Starbucks

Η Mercedes-Benz και η Starbucks συνεργάζονται για την εγκατάσταση σταθμών γρήγορης φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) σε 100 τοποθεσίες καφέ στο Interstate 5, που εκτείνεται κατά μήκος της δυτικής ακτής από τον Καναδά έως το Μεξικό.

Mercedes-Benz Starbucks

Οι νέοι σταθμοί φόρτισης αποτελούν μέρος του επενδυτικού σχεδίου ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, που έχει προγραμματίσει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Οι επενδύσεις περιλαμβάνουν την κατασκευή 2.000 νέων κόμβων φόρτισης EV σε όλο τον κόσμο. Ο πρώτος σταθμός, με έναν υπέροχο χώρο αναμονής και ταχύτητες φόρτισης 400 kW (χάρη στο ChargePoint), άνοιξε στην Ατλάντα πέρυσι.

Τώρα, η Mercedes-Benz είναι έτοιμη να επεκτείνει τους σταθμούς φόρτισης στα δημοφιλή καφέ Starbucks, κατά μήκος του I-5.

Δείτε επίσης: Mercedes-AMG PureSpeed: Το concept που ξεδιπλώνει τη Mythos

Τα Starbucks δεν συνεισφέρουν στο κόστος εγκατάστασης. Απλά, θα παρέχουν χώρο στα πάρκινγκ τους, για να τοποθετηθούν οι σταθμοί φόρτισης και ο απαραίτητος εξοπλισμός. Ωστόσο, ούτε η Mercedes θα επωμιστεί ολόκληρο το κόστος του έργου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Το 50% θα καλυφθεί από την MN8 Energy, ένα παρακλάδι της Goldman Sachs Asset Management.

Δεδομένου ότι τα ηλεκτρικά οχήματα χρειάζονται πολύ χρόνο για να φορτίσουν, η Mercedes τοποθετεί τους σταθμούς φόρτισης στα Starbucks. Οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων μπορούν να πίνουν το καφεδάκι τους και να χαλαρώνουν παρά να κάθονται στα αυτοκίνητά τους ενώ περιμένουν να γεμίσουν οι μπαταρίες τους.

Δείτε επίσης: Mercedes-Benz: Το ανθρωποειδές ρομπότ Apollo εντάσσεται στη γραμμή συναρμολόγησης

φόρτιση EV Starbucks

Οι πελάτες που ταξιδεύουν κατά μήκος της Interstate 5 θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να προγραμματίσουν τις στάσεις τους με βάση τις ανάγκες φόρτισης των οχημάτων τους, γνωρίζοντας ότι θα βρουν αξιόπιστους φορτιστές σε συγκεκριμένα σημεία.

Αυτή η συνεργασία μεταξύ Mercedes-Benz και Starbucks μπορεί να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών προς τα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς θα βλέπουν ότι μεγάλες εταιρείες επενδύουν σε υποδομές που υποστηρίζουν τη βιώσιμη κινητικότητα. Ταυτόχρονα, η ύπαρξη γρήγορων φορτιστών EV θα μπορούσε να προσελκύσει νέους πελάτες στα καταστήματα Starbucks, ειδικά εκείνους που είναι ήδη ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων ή σκέφτονται να αγοράσουν ένα.

Δείτε επίσης: Το νέο Mercedes-AMG GT 43 ανταλλάσσει τον V8 για 4 κυλίνδρους

Η Mercedes δεν είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που αναζητά τα Starbucks ως συνεργάτη φόρτισης EV. Το 2022, η αλυσίδα καφέ συνεργάστηκε με τη Volvo για να ανακοινώσει την εγκατάσταση 15 σταθμών κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων που συνδέουν το Σιάτλ με το Ντένβερ.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS