ΑρχικήUpdatesΤο Spotify κυκλοφορεί μια ισπανόφωνη version του AI DJ

Το Spotify κυκλοφορεί μια ισπανόφωνη version του AI DJ

Η Spotify κυκλοφορεί μια ισπανόφωνη version της λειτουργίας AI DJ (πρώτη φορά σε άλλη γλώσσα εκτός των Αγγλικών).

Spotify AI DJ ισπανικά

Το AI DJ είναι ο οδηγός AI της εφαρμογής που εισάγει εξατομικευμένες επιλογές τραγουδιών στους χρήστες. Την Τρίτη, το Spotify ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός AI DJ που μιλάει ισπανικά. Όπως ο αρχικός AI DJ “X”, του οποίου η φωνή βασίστηκε σε έναν υπάρχοντα υπάλληλο του Spotify (Xavier “X” Jernigan), η ισπανόφωνη φωνή βασίζεται επίσης σε ένα πραγματικό πρόσωπο: στην Olivia “Livi” Quiroz Roa, senior music editor της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Spotify: Οι χρήστες μπορούν τώρα να αφήνουν σχόλια σε podcast

Το AI DJ του Spotify κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πέρυσι και χρησιμεύει ως ένας έξυπνος ηχητικός οδηγός που εισάγει τη μουσική χρησιμοποιώντας μια ρεαλιστική φωνή. Σύμφωνα με τα εσωτερικά δεδομένα του Spotify, οι χρήστες DJ ακούν πολλή μουσική και η χρήση της δυνατότητας συνέχισε να αυξάνεται (200%) τον τελευταίο χρόνο.

Η ίδια η λειτουργία κατασκευάστηκε μέσω τεχνολογιών της OpenAI και της Sonantic (μιας πλατφόρμας AI voice που απέκτησε το Spotify το 2022). Ο DJ X επιλέχθηκε αρχικά για να χρησιμοποιήσει τη φωνή του για το AI.

Τώρα, η ισπανόφωνη Roa επιλέχθηκε ως η νεότερη φωνή για το AI DJ μετά από ένα μεγάλο casting και πολλές δοκιμές. Η Spotify διαπίστωσε ότι η φωνή του στελέχους ήταν περισσότερο αποδεκτή στους ακροατές. Οι ακροατές είπαν ότι η φωνή ακουγόταν οικεία, σαν να άκουγαν μουσικές συστάσεις από έναν φίλο. Ο X δεν θα εξαφανιστεί με την κυκλοφορία της “Livi”, αλλά οι πελάτες θα μπορούν λογικά να επιλέξουν ποιον AI DJ προτιμούν.

Δείτε επίσης: Το Spotify φιλοξενεί 250.000 βίντεο podcast το 2024

«Έχουμε εκατομμύρια ισπανόφωνους ακροατές στο Spotify, πολλοί από τους οποίους έχουν πάει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ρωτήσουν για τον AI DJ», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Spotify. «Στην πραγματικότητα, τους τελευταίους μήνες, έχουμε δει μια αύξηση πάνω από 215% στις κοινωνικές συνομιλίες γύρω από τον AI DJ στα Ισπανικά», είπε η εταιρεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Spotify, η ισπανόφωνη AI DJ θα είναι διαθέσιμη σε ακροατές Premium σε αγορές όπου προσφέρεται ήδη ο DJ X και σε άλλες αγορές σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική: Αργεντινή, Βολιβία, Χιλή, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Δομινικανή Δημοκρατία, Εκουαδόρ, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα , Ονδούρα, Μεξικό, Νικαράγουα, Παναμάς, Παραγουάη, Περού, Ουρουγουάη και Βενεζουέλα. Η “Livi” θεωρείται “beta” τεστ, προς το παρόν.

Δείτε επίσης: Το Spotify Jam μπορεί σύντομα να αποκτήσει λειτουργία συνομιλίας

Οφέλη για χρήστες

Η εισαγωγή της ‘Livi’ θα προσφέρει μια πιο προσωποποιημένη εμπειρία ακρόασης για τους ισπανόφωνους χρήστες, επιτρέποντάς τους να αλληλεπιδρούν με την εφαρμογή στη μητρική τους γλώσσα.

Επιπλέον, η ‘Livi’ μπορεί να βελτιώσει την κατανόηση και την αναγνώριση των μουσικών προτιμήσεων των χρηστών, προσφέροντας προτάσεις και playlists που ανταποκρίνονται καλύτερα στις προτιμήσεις τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ικανοποίηση και αφοσίωση των χρηστών.

Οι χρήστες θα είναι σε θέση να ανακαλύψουν νέα μουσική από ισπανόφωνους καλλιτέχνες, ενισχύοντας την πολιτιστική ποικιλία και την προβολή της ισπανόφωνης μουσικής σκηνής.

Τέλος, η ‘Livi’ μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της προσβασιμότητας του Spotify για τους ισπανόφωνους χρήστες, καθιστώντας την πλατφόρμα πιο φιλική και προσιτή σε ένα ευρύτερο κοινό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των χρηστών και στη διεύρυνση της παγκόσμιας εμβέλειας της υπηρεσίας.

Πηγή: techcrunch.com

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS