ΑρχικήUpdatesApple: Αλλάζει τη στρατηγική της για τα δορυφορικά μηνύματα

Apple: Αλλάζει τη στρατηγική της για τα δορυφορικά μηνύματα

Η Apple θα αλλάξει τη στρατηγική της για τα δορυφορικά μηνύματα, μεταβαίνοντας από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε απλές υπηρεσίες.

apple δορυφορικά μηνύματα

Ο προμηθευτής του iPhone θα λανσάρει την πλατφόρμα λογισμικού iOS 18 αυτό το φθινόπωρο, εισάγοντας υπηρεσίες δορυφορικών μηνυμάτων μη επείγουσας φύσης για χρήστες με τηλέφωνα που υποστηρίζουν δορυφορική σύνδεση.

Από το 2022, η Apple έχει ενσωματώσει δορυφορικά μηνύματα στα iPhone 14, αλλά μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμα μόνο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Με το iOS 18, η υπηρεσία θα επεκταθεί και σε τακτικά μηνύματα για χρήστες σε χώρες όπου είναι διαθέσιμη.

Διαβάστε επίσης: T-Mobile λογαριασμοί με Android 15 Beta 2 θα λαμβάνουν πλέον μηνύματα από δορυφόρο

Η Globalstar, ο συνεργάτης της Apple που ασχολείται με τους δορυφόρους, σχεδιάζει να εκτοξεύσει 26 νέους δορυφόρους μέχρι το επόμενο έτος και ενδέχεται να επεκτείνει τον αριθμό της σε έως και 3.080 δορυφόρους τα επόμενα χρόνια. Η Apple πιθανότατα θα επιδιώξει να αυξήσει τις δορυφορικές δυνατότητες, ίσως ακόμα και για φωνητικές κλήσεις.

Η T-Mobile σχεδιάζει την κυκλοφορία υπηρεσίας δορυφορικών μηνυμάτων το φθινόπωρο σε συνεργασία με την SpaceX. Η AT&T και η Verizon, σε συνεργασία με την AST SpaceMobile, ενδέχεται να προσφέρουν τις δικές τους δορυφορικές υπηρεσίες το επόμενο έτος.

Από την άλλη, οι εκτοξεύσεις δορυφόρων προκαλούν και τεχνικά ζητήματα. Η Globalstar ζήτησε άδεια από την FCC για να χρησιμοποιήσει ραδιοσυχνότητες, αλλά η SpaceX είναι αντίθετη σε αυτό.

Ταυτόχρονα, η SpaceX και η T-Mobile ζητούν άδεια για δορυφορικά μηνύματα, αντιμετωπίζοντας αντιδράσεις από τις AT&T, Verizon και Dish Network. Επιπλέον, εξετάζεται ο αντίκτυπος των δορυφόρων στον σκοτεινό ουρανό (π.χ το βράδυ) και η αλληλεπίδρασή τους με άλλες υπηρεσίες. Το iPhone ενδέχεται να προτιμήσει την καλύτερη σύνδεση, με την Apple πιθανότατα να προσφέρει μια πιο φιλική προς τον χρήστη εμπειρία σε σχέση με την T-Mobile/Starlink.

Δείτε περισσότερα: FCC: Διερευνά κινδύνους που μπορεί να έχουν κινητές συσκευές των ΗΠΑ από την επιρροή ξένων δορυφόρων

Η επιτυχία της T-Mobile/Starlink μπορεί να ενισχύσει το ενδιαφέρον για την Apple/Globalstar. Ωστόσο, οι δορυφόροι πιθανότατα δεν θα αντικαταστήσουν πλήρως τα επίγεια δίκτυα.

Πηγή: lightreading

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS