ΑρχικήSecurityΗνωμένο Βασίλειο: Νέο νομοσχέδιο κυβερνοασφάλειας και ανθεκτικότητας

Ηνωμένο Βασίλειο: Νέο νομοσχέδιο κυβερνοασφάλειας και ανθεκτικότητας

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ετοιμάζεται να εισαγάγει νέο νομοσχέδιο για την κυβερνοασφάλεια και την ανθεκτικότητα.

Ηνωμένο Βασίλειο κυβερνοασφάλεια ανθεκτικότητα

Η επερχόμενη κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου παρουσίασε νέο νομοσχέδιο για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο, όπως αναφέρθηκε στην Ομιλία του Βασιλιά στις 17 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης: Η Ινδονησία ενισχύει την κυβερνοασφάλεια μετά από επίθεση ransomware

Το νομοσχέδιο επιδιώκει να ενισχύσει την άμυνα και να προστατεύσει περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες και αλυσίδες εφοδιασμού, βασιζόμενο στους Κανονισμούς NIS του 2018. Θα θεσπίσει υποχρεωτική αναφορά για επιθέσεις ransomware και θα παραχωρήσει νέες εξουσίες στις ρυθμιστικές αρχές. Η κυβέρνηση αναγνωρίζει την αυξανόμενη απειλή στον κυβερνοχώρο, επικαλούμενη πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις υψηλού προφίλ και προειδοποιήσεις από το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το νομοσχέδιο θα αναβαθμίσει το παρωχημένο ρυθμιστικό πλαίσιο για την προστασία των αλυσίδων εφοδιασμού, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των απειλών από χάκερς, σύμφωνα με τον Martin Greenfield, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Quod Orbis. Αυτό θα βοηθήσει την κυβέρνηση να εκπληρώσει την υπόσχεση για οικονομική ανάπτυξη. Οι επιχειρήσεις χρειάζονται προληπτικές στρατηγικές κυβερνοασφάλειας για να επιτύχουν βιώσιμη ανάπτυξη. Οι ανακοινώσεις στην ομιλία του Βασιλιά προωθούν μια ασφαλέστερη ψηφιακή οικονομία.

Δείτε περισσότερα: Fortinet: Τονίζει τη σημασία της ενίσχυσης της επιχειρησιακής ανθεκτικότητας στην κυβερνοασφάλεια

Ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει μέτρα από το Νομοσχέδιο για την Προστασία Δεδομένων και Ψηφιακών Πληροφοριών, βελτιώνοντας έτσι την εφαρμογή της νομοθεσίας.

Πηγή: infosecurity-magazine

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS