ΑρχικήYoutubeΤιτανικός: Νέες σαρώσεις του ναυαγίου από υποβρύχια ρομπότ

Τιτανικός: Νέες σαρώσεις του ναυαγίου από υποβρύχια ρομπότ

Δύο τηλεχειριζόμενα υποβρύχια ρομπότ (ROV) έχουν οδηγηθεί προς το ναυάγιο του Τιτανικού για να πραγματοποιήσουν ψηφιακές τρισδιάστατες σαρώσεις και να τραβήξουν εικόνες υψηλής ανάλυσης του βυθισμένου πλοίου. Η αποστολή έχει οργανωθεί από την RMS Titanic, Inc.

Το επταμελές πλήρωμα της RMS Titanic έφτασε στις συντεταγμένες του Τιτανικού, το βράδυ τις 16ης Ιουλίου. Είναι η πρώτη προσπάθεια προσέγγισης του ναυαγίου από τότε που το υποβρύχιο Titan της OceanGate εξερράγη κατά το ταξίδι του, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους.

Ωστόσο, αυτή η αποστολή της RMS Titanic, Inc αφορά στη συντήρηση και τη μελέτη του ναυαγίου του Τιτανικού. Δεν πρόκειται για ένα ταξίδι πλούσιων ανθρώπων που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία του ταξιδιού.

Δείτε επίσης: Δισεκατομμυριούχος σχεδιάζει να επισκεφτεί τον Τιτανικό με υποβρύχιο 20 εκατομμυρίων

Τιτανικός 3D σαρώσεις

Η RMS Titanic θα συγκρίνει τις νέες σαρώσεις με αυτές που έγιναν κατά τη διάρκεια μιας παρόμοιας αποστολής της το 2010. Στόχος είναι να εντοπιστεί η πιθανή φθορά και να «προσδιοριστεί ο αντίκτυπος των ωκεανών και άλλων αποστολών στην τοποθεσία». Η λήψη εικόνων υψηλής ανάλυσης είναι κρίσιμης σημασίας. Αυτές οι εικόνες θα προσφέρουν μια σαφή και λεπτομερή απεικόνιση των τμημάτων του πλοίου που έχουν υποστεί φθορά με την πάροδο του χρόνου, επιτρέποντας έτσι την καλύτερη κατανόηση της διάβρωσης και της υποβάθμισης του υλικού.

Η εταιρεία ελπίζει, επίσης, να ανακαλύψει νέα θαλάσσια ζωή ή περιοχές με συντρίμμια και να βρει νέα διαβρωμένα κομμάτια του πλοίου που θα μπορούσαν ενδεχομένως να προσφέρουν πρόσβαση στο εσωτερικό του.

Δείτε επίσης: Τιτανικός: Πώς ανακαλύφθηκε το ναυάγιο; (η αληθινή ιστορία)

Για το σκοπό αυτό, τα υποβρύχια ρομπότ είναι εξοπλισμένα με «μια custom σειρά από κάμερες υψηλής ανάλυσης και προσαρμοσμένο φωτισμό» που μπορεί να καταγράψει εικόνες 65K. Σύμφωνα με τον Evan Kovacs, ιδρυτή της Marine Imaging Technologies, οι κάμερες που θα χρησιμοποιηθούν είναι οι κάμερες με την υψηλότερη ανάλυση που έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Η εταιρεία συλλέγει, επίσης, αντικείμενα και τα παρουσιάζει στις μόνιμες εκθέσεις της στο Λας Βέγκας και στη Φλόριντα, καθώς και σε εκθέσεις που περιοδεύουν σε όλο τον κόσμο. Η RMS Titanic δεν πιστεύει ότι αυτά τα αντικείμενα πρέπει να βρίσκονται σε μουσείο αλλά μπορεί να τα προβάλλει η ίδια σε όλο τον κόσμο, μέσω των εκθέσεών της.

Δείτε επίσης: Τιτανικός: Νέες 3D σαρώσεις δείχνουν το ναυάγιο με λεπτομέρειες

Η βύθιση του Τιτανικού ήταν μια τεράστια τραγωδία, ωστόσο εξακολουθεί να κρατά την προσοχή μας και να μας αιχμαλωτίζει πάνω από έναν αιώνα. Η σύγκρουση παλιού και νέου, το ανθρώπινο στοιχείο της ιστορίας, τα πολλά μυστήρια που εξακολουθούν να περιβάλλουν το πλοίο και η διαρκής οπτική έλξη του πλοίου, όλα συμβάλλουν στη διαχρονική γοητεία του. Τελικά, ο Τιτανικός είναι μια υπενθύμιση της ευθραυστότητας της ανθρώπινης ζωής. Είναι μια ιστορία που θα συνεχίσουμε να λέμε και να διηγούμαστε στις επόμενες γενιές.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS