ΑρχικήYoutubeΗ NASA εξετάζει την ανακύκλωση σκουπιδιών στο φεγγάρι

Η NASA εξετάζει την ανακύκλωση σκουπιδιών στο φεγγάρι

Με τις επανδρωμένες αποστολές Artemis να πλησιάζουν, η NASA αναζητά βιώσιμες λύσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων κατά τη διάρκεια των μακροπρόθεσμων αποστολών στο φεγγάρι, όπως την ανακύκλωση των σκουπιδιών.

Δείτε επίσης: Υπόγεια σπηλιά στο φεγγάρι μπορεί να λειτουργήσει ως καταφύγιο για αστροναύτες

Μια πρωτοβουλία που ονομάζεται LunaRecycle, στο πλαίσιο του Προγράμματος Centennial Challenges της διαστημικής υπηρεσίας, στοχεύει να δώσει κίνητρα στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη λύσεων ανακύκλωσης για χρήση στην επιφάνεια του φεγγαριού ή/και σε σεληνιακούς οικοτόπους. Το πρόγραμμα στοχεύει στη μείωση των ροών στερεών αποβλήτων κατά τη διάρκεια μακροπρόθεσμων σεληνιακών αποστολών στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis, καθώς και στη βελτίωση της βιωσιμότητας της μελλοντικής εξερεύνησης του διαστήματος.

NASA ανακύκλωση φεγγάρι

Με τόσες πολλές ιδιωτικές και κυβερνητικές αποστολές να ετοιμάζονται για το φεγγάρι, ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η ανθρωπότητα έχει εισέλθει σε ένα νέο «σεληνιακό ανθρωπόκαινο» που χαρακτηρίζεται από μια εποχή στην οποία οι άνθρωποι αρχίζουν να αλλάζουν τη Σελήνη για πάντα. Άλλωστε, προηγούμενες αποστολές σε φεγγάρι με πληρώματα άφησαν προσεδάφια, σημαίες, επιστημονικά πειράματα, μπάλες του γκολφ, ακόμη και ανθρώπινα περιττώματα στη σεληνιακή επιφάνεια.

Δείτε ακόμα: Chang’e 6: Η Κίνα έφερε υλικό από την αθέατη πλευρά του φεγγαριού (για πρώτη φορά!)

Η NASA θέλει να μειώσει τον αντίκτυπο που έχουν οι αστροναύτες στο φεγγάρι μέσω αυτού του νέου προγράμματος ανακύκλωσης σκουπιδιών. Ωστόσο, η δημιουργία μιας μακροχρόνιας παρουσίας στη σεληνιακή επιφάνεια θα απαιτήσει τη μεταφορά πολλών φορτίων από τη Γη στη Σελήνη, προκαλώντας την ανάγκη επαναχρησιμοποίησης και διαδικασιών ανακύκλωσης σκουπιδιών για την ελαχιστοποίηση της διαταραχής στο σεληνιακό περιβάλλον. Τα καθημερινά είδη όπως χαρτί, χαρτόνι, πλαστικά, μέταλλα, υφάσματα και γυαλί, αποτελούν πάνω από το 50 τοις εκατό των αστικών στερεών απορριμμάτων στις ΗΠΑ και μόνο το 40 τοις εκατό αυτών των απορριμμάτων ανακυκλώνεται, σύμφωνα με δήλωση.

Η NASA στοχεύει να αντιμετωπίσει αυτό το έλλειμμα ανακύκλωσης σκουπιδιών στο φεγγάρι κατά μέτωπο, με τη νέα πρωτοβουλία LunaRecycle. «Αυτή η πρόκληση θα επικεντρωθεί σε προσεγγίσεις ανακύκλωσης για υλικά πολύ παρόμοια με υλικά που είναι δύσκολο να ανακυκλωθούν», αναφέρει το προσχέδιο κανόνων.

Δείτε επίσης: NASA – αποστολή Dragonfly: Επίσημη έγκριση για την εξερεύνηση του φεγγαριού Τιτάνα

Το LunaRecycle Challenge θα πραγματοποιήσει δύο διαγωνισμούς, συμπεριλαμβανομένου ενός “ψηφιακού διδύμου” κομματιού που απαιτεί από τους συμμετέχοντες να σχεδιάσουν ένα εικονικό μοντέλο συστήματος που μπορεί να ανακυκλώσει μία ή περισσότερες ροές στερεών αποβλήτων στη σεληνιακή επιφάνεια και να κατασκευάσει ένα ή περισσότερα τελικά προϊόντα. Επιπλέον, το πρωτότυπο κομμάτι κατασκευής εστιάζει στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη πραγματικού υλικού ικανού να ανακυκλώνει έναν ή περισσότερους τύπους στερεών αποβλήτων στη σεληνιακή επιφάνεια.

Πηγή: space.com

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS