ΑρχικήinetΕνημέρωση CrowdStrike επηρεάζει χρήστες Windows - Διακοπές λειτουργίας σε υπηρεσίες Microsoft 365/Azure

Ενημέρωση CrowdStrike επηρεάζει χρήστες Windows – Διακοπές λειτουργίας σε υπηρεσίες Microsoft 365/Azure

Η τελευταία ενημέρωση της CrowdStrike έχει οδηγήσει σε κρίσιμα ζητήματα για πολλούς χρήστες των Windows παγκοσμίως, ενώ διακοπές λειτουργίας επηρεάζουν και τις υπηρεσίες Microsoft 365 και Azure σε περιοχές των ΗΠΑ.

CrowdStrike ενημέρωση Windows

Προβληματική ενημέρωση CrowdStrike

Μια ενημέρωση για προϊόν της CrowdStrike, προκάλεσε προβλήματα και διακοπές λειτουργίας σε πολλούς υπολογιστές που τρέχουν Windows.

Σύμφωνα με αναφορές χρηστών με Windows 10, η ενημέρωση οδήγησε σε κρασάρισμα, εμφάνιση Blue Screen of Death (BSOD), ενώ ήταν αδύνατη και η επανεκκίνηση.

«Βλέπουμε BSOD Org που προκαλούνται από το csagent.sys και καταργεί κρίσιμες υπηρεσίες. Θα ανοίξω ένα ticket, αλλά αυτό το θέμα είναι μεγάλη υπόθεση», έγραψε ένας χρήστης.

Δείτε επίσης: Microsoft Patch Tuesday Ιουλίου 2024: Διορθώσεις 142 ευπαθειών

Το BSOD εμφανίζεται συνήθως κατά την εκκίνηση του συστήματος, αποτρέποντας τη σωστή εκκίνηση των επηρεαζόμενων υπολογιστών.

Τα φόρουμ αναφέρουν ότι η Crowdstrike έχει εκδώσει ένα advisory με μια διεύθυνση URL που περιλαμβάνει το κείμενο “Tech-Alert-Windows-crashes-related-to-Falcon-Sensor-2024-07-19“. Ωστόσο, αυτό βρίσκεται πίσω από ένα regwall στο οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο οι πελάτες.

Σύμφωνα με το advisory, η CrowdStrike φέρεται να λέει ότι έχει ενημερωθεί για τις διακοπές λειτουργίας σε κεντρικούς υπολογιστές Windows. Κατά βάση, εμφανίζονται blue screen errors οθόνης που σχετίζονται με το Falcon Sensor.

Αναφορές για διακοπές έχουν έρθει από πολλές χώρες, όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ινδία και η Ιαπωνία. Μέχρι στιγμής, το DownDetector υποδεικνύει μια έξαρση των προβλημάτων σε μια σειρά από πλατφόρμες και επιχειρήσεις και στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών Web Amazon, Instagram, eBay, Visa, ADT και PlentyOfFish.

Η CrowdStrike εργάζεται για την επίλυση του ζητήματος

Το Falcon Sensor είναι ένας agent, που σύμφωνα με την CrowdStrike, “μπλοκάρει επιθέσεις στα συστήματά σας ενώ συλλέγει και καταγράφει δραστηριότητα για να ανιχνεύει γρήγορα απειλές“. Αυτήν τη στιγμή, ωστόσο, το ίδιο το Falcon Sensor φαίνεται να είναι το πρόβλημα.

Δείτε επίσης: Microsoft: Ορθογραφικός έλεγχος και αυτόματη διόρθωση έρχονται στο Notepad

Γι’ αυτό το λόγο, συνιστάται στους χρήστες να αποφεύγουν την εγκατάσταση της πιο πρόσφατης ενημέρωσης έως ότου βρεθεί λύση. Η CrowdStrike προτείνει, επίσης, την εκκίνηση σε safe mode και την απεγκατάσταση της προβληματικής ενημέρωσης.

Microsoft 365/Azure διακοπές

ΗΠΑ: Διακοπές και σε Microsoft 365 και Azure

Οι χρήστες σε ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν, επίσης, προβλήματα και διακοπές σε υπηρεσίες Microsoft 365 και Azure. Αυτή η διακοπή έχει οδηγήσει σε εκτεταμένες διακοπές υπηρεσιών, επηρεάζοντας τις επιχειρήσεις και τα άτομα που βασίζονται στις υπηρεσίες cloud της Microsoft.

Η διακοπή ξεκίνησε στις 18 Ιουλίου, επηρεάζοντας πολλές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, της αποθήκευσης cloud και διαφόρων εταιρικών εφαρμογών.

Η Microsoft διερευνά την αιτία της διακοπής και εργάζεται για την αποκατάσταση των υπηρεσιών.

Αν και κάποιες υπηρεσίες μπορεί να είναι τώρα λειτουργικές, οι εφαρμογές του Office εξακολουθούν να εμφανίζουν προβλήματα.

Οι προκαταρκτικές αναφορές υποδηλώνουν ότι το ζήτημα μπορεί να σχετίζεται με αλλαγές στη διαμόρφωση του δικτύου, αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί η έρευνα. Συνιστάται στους χρήστες να παρακολουθούν τα επίσημα κανάλια της Microsoft για να ενημερώνονται για την κατάσταση και τις πιθανές λύσεις.

Οι παραπάνω διακοπές σε Windows (λόγω ενημέρωσης CrowdStrike) και Microsoft 365/Azure υπογραμμίζουν τις προκλήσεις και τα τρωτά σημεία στον κόσμο του κυβερνοχώρου και ταυτόχρονα δημιουργούν πολλά προβλήματα.

Δείτε επίσης: Ευπάθεια του Microsoft SmartScreen χρησιμοποιείται για διανομή info-stealer malware

Για παράδειγμα, οι συνέπειες για τους χρήστες της Microsoft 365 και του Azure ήταν πολυδιάστατες και επηρέασαν διάφορες πτυχές της καθημερινής τους εργασίας. Πρώτα απ’ όλα, οι χρήστες δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες email, γεγονός που δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στην επικοινωνία και τη διαχείριση των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων. Επιπλέον, η διακοπή επηρέασε τις υπηρεσίες αποθήκευσης και κοινής χρήσης αρχείων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία πρόσβασης σε κρίσιμα έγγραφα και αρχεία, καθυστερώντας την ολοκλήρωση έργων και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των μελών των ομάδων.

Τέτοιες διακοπές δημιουργούν ανησυχίες σχετικά με την αξιοπιστία και την ασφάλεια των υπηρεσιών. Οι χρήστες μπορεί να αρχίσουν να αμφισβητούν την ικανότητα των εταιρειών να παρέχουν σταθερές και ασφαλείς υπηρεσίες, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την εμπιστοσύνη τους και την απόφασή τους να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Microsoft στο μέλλον.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS