ΑρχικήUpdatesΗ OpenAI λανσάρει το νέο GPT-4o mini

Η OpenAI λανσάρει το νέο GPT-4o mini

Η OpenAI, ο κατασκευαστής του δημοφιλούς AI chatbot ChatGPT, ανακοίνωσε το λανσάρισμα του GPT-4o mini, ενός οικονομικού μικρού μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης (AI). Η εταιρεία φιλοδοξεί ότι με αυτό το μοντέλο μπορεί να κάνει την τεχνολογία της πιο προσιτή και λιγότερο ενεργοβόρα.

GPT-4o mini openai

Η OpenAI, ηγέτης στον κλάδο του AI, φέρνει συνεχώς βελτιώσεις ώστε να μπορούν οι προγραμματιστές να βασίζονται στα μοντέλα της για να δημιουργούν εφαρμογές πιο γρήγορα και οικονομικά. Οι βελτιώσεις και τα νέα μοντέλα έρχονται σε μια περίοδο που άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Meta και της Google προσπαθούν να εδραιωθούν στην AI αγορά.

Δείτε επίσης: OpenAI: Το νέο CriticGPT ελέγχει για λάθη του ChatGPT

Το νέο GPT-4o mini είναι 60% φθηνότερο από το GPT-3.5 Turbo, σύμφωνα με την OpenAI. Επί του παρόντος ξεπερνά το μοντέλο GPT-4 στα chat preferences και σημείωσε 82% στο Massive Multitask Language Understanding (MMLU).

Το MMLU χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση των δυνατοτήτων των γλωσσικών μοντέλων. Η υψηλότερη βαθμολογία MMLU δείχνει ότι μπορεί να κατανοήσει και να χρησιμοποιήσει καλύτερα τη γλώσσα σε διάφορους τομείς. Αυτό σημαίνει περισσότερες εφαρμογές στον πραγματικό κόσμο.

Συγκριτικά, η βαθμολογία του Gemini Flash της Google είναι 77,9% και του Claude Haiku της Anthropic είναι 73,8%.

Δείτε επίσης: Apple: Φαίνεται να μην πληρώνει την OpenAI για να χρησιμοποιήσει το ChatGPT στο iOS 18

Τα μικρότερα γλωσσικά μοντέλα απαιτούν λιγότερη υπολογιστική ισχύ για να λειτουργήσουν και είναι μια πιο προσιτή επιλογή για εταιρείες με περιορισμένους πόρους που θέλουν να αναπτύξουν generative AI στις δραστηριότητές τους.

Το GPT-4o mini υποστηρίζει επί του παρόντος text και vision στο application programming interface, αλλά η OpenAI λέει ότι στο μέλλον θα υποστηρίζει inputs και  outputs κειμένου, εικόνας, βίντεο και ήχου.

Οι χρήστες Free, Plus και Team του ChatGPT έχουν πρόσβαση στο GPT-4o από χθες, με τους εταιρικούς χρήστες να αποκτούν πρόσβαση από την επόμενη εβδομάδα.

Δείτε επίσης: OpenAI: Δημιουργία Επιτροπής Ασφαλείας και εκπαίδευση νέου AI μοντέλου

Η κυκλοφορία του GPT-4o mini από την OpenAI σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό το οικονομικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης και εξοικονόμησης ενέργειας έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση σε διάφορους κλάδους, καθιστώντας την προηγμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης πιο προσιτή σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών. Με τη βελτιωμένη απόδοση και τις ποικίλες εφαρμογές του, το GPT-4o mini πρόκειται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης. Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι το μέλλον φαντάζει πολλά υποσχόμενο με το GPT-4o mini. Με περισσότερες εξελίξεις και προόδους στην τεχνολογία AI, μπορούμε να φανταστούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον για το GPT-4o mini και άλλα παρόμοια μοντέλα. Έρχονται συναρπαστικές στιγμές καθώς συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Πηγή: www.reuters.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS