ΑρχικήinetΟ Ken Griffin αγοράζει το σκελετό του στεγόσαυρου “Apex” για 44,6 εκατ....

Ο Ken Griffin αγοράζει το σκελετό του στεγόσαυρου “Apex” για 44,6 εκατ. δολάρια

Ο δισεκατομμυριούχος Ken Griffin εξαγοράζει τον 150 εκατομμύριων χρονών στεγόσαυρο ονόματι “Apex”, με κόστος στα 44.6$ Εκατομμύρια στο Sotheby’s Wednesday στη Νέα Υόρκη. Κάνοντας το την ακριβότερη πώληση απολιθωμάτων δεινοσαύρου σε δημοπρασία. Ξεπερνώντας το προηγουμένου ρεκόρ πώλησης στα 31.8$ Εκατομμύρια, του Τυραννόσαυρου ονόματι “Rex” που έλαβε μέρος στη δημοπρασία του Christie’s.

Για αρχή, ο στεγόσαυρος βρέθηκε το 2022 στης Ηνωμένες Πολιτείες στο Colorado, το οποίο είναι γνωστό μέρος για συχνές ανακαλύψεις απολιθωμάτων δεινοσαύρων, κοντά στα σύνορα των πολιτειών του Wyoming και Utah, από τον παλαιολόγο Jason Cooper ο οποίος έκανε την ανακάλυψη κοντά στο Moffat County.

apex στεγόσαυρος

Ο στεγόσαυρος Apex έχει ύψος σχεδόν 3.5 μέτρα και μήκος από την ουρά μέχρι τη μύτη στα 8 μετρά. Οι Αρχαιολόγοι δεν γνωρίζουν το φύλο του στεγόσαυρου, σύμφωνα όμως με την αρθρίτιδα που βρέθηκε στη σπονδυλική στήλη, οι αρχαιολόγοι επιβεβαιώνουν πως τα απολιθώματα ανήκαν σε ενήλικο. Ο Apex αποτελείται από 319 κοκκάλα τα οποία 254 από αυτά είναι απολιθώματα. Με τα υπόλοιπα να είναι 3D εκτυπωμένα για την ολοκληρωμένη έκθεση του. Κάθιστώντας το ένα από τα πιο ολοκληρωμένα απολιθώματα με σχεδόν 80% ολοκλήρωση.

Μετά την αγορά, ο Ken Griffin ανέφερε, πως ο Apex γεννήθηκε και θα μείνει στης Ηνωμένες Πολιτείες. Επιβεβαιώνοντας πως η προτεραιότητα του είναι να παραμείνει στην Αμερική. Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας ο Ken Griffin νίκησε ενάντια 6 άλλων αγοραστών και σκοπεύει να δανείσει το απολίθωμα σε διαφορά μουσεία των Ηνωμένων Πολιτειών για προβολή.

Ken Griffin

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ken Griffin ασχολείται με τα απολιθώματα δεινοσαύρων. Το 2018 επένδυσε 16.5$ Εκατομμύρια στο Field μουσείο του Σικάγο για την Touchable έκθεση του μεγαλύτερου δεινοσαύρου που έχει ανακαλυφθεί. Τον Νοέμβριο του 2021, ξόδεψε 43,2 εκατομμύρια δολάρια για ένα από τα 13 γνωστά πρώτης έκδοσης αντίγραφα του Συντάγματος των ΗΠΑ επειδή ο γιος του το ζήτησε.

Τέλος, ονομάστηκε επίσης ένας από τους 200 κορυφαίους συλλέκτες τέχνης με συνολική αξία στα 1 δισεκατομμύριο.

πηγή: nypost.com

Διαβάστε επίσης: Amazon Web Services (AWS): Αποχωρεί ο CEO Adam Selipsky

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS