ΑρχικήinetΤι συμβαίνει με την Ελλάδα και το «blackout» της Microsoft;

Τι συμβαίνει με την Ελλάδα και το «blackout» της Microsoft;

Σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, το blackout της Microsoft επηρέασε πολλούς χρήστες, καθώς οι εταιρείες εκεί βασίζονται εκτενώς στις υπηρεσίες της Microsoft για την καθημερινή τους λειτουργία.

Η Ελλάδα από την άλλη, έχει επενδύσει σημαντικά στην ανάπτυξη τοπικών κέντρων δεδομένων και στην ενίσχυση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών της. Αυτό έχει επιτρέψει σε πολλές επιχειρήσεις να διατηρούν τα δεδομένα τους εντός της χώρας, μειώνοντας την εξάρτηση από εξωτερικές υπηρεσίες cloud.

Δείτε σχετικό περιεχόμενο: Το παγκόσμιο «Βlackout» της Microsoft επηρέασε τράπεζες και πτήσεις

Η ελληνική κυβέρνηση και οι δημόσιοι οργανισμοί έχουν αναπτύξει δικές τους υποδομές και συστήματα πληροφορικής, τα οποία συχνά λειτουργούν ανεξάρτητα από τις υπηρεσίες της Microsoft. Αυτή η στρατηγική εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία των κρίσιμων υπηρεσιών σε περίπτωση διακοπής.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου μίλησε στον ΣΚΑΪ 100,3 σχετικά με το παγκόσμιο ψηφιακό blackout που συνέβη πρόσφατα.

Ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα τα προβλήματα ήταν πολύ μεμονωμένα, σημειώνοντας πως το πρόβλημα προκλήθηκε από ενημέρωση ασφαλείας που έριξε το σύστημα σε μια «ατέλειωτη λούπα».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, η αναβάθμιση του λογισμικού στη χώρα μας προγραμματίστηκε για αργότερα, προστατεύοντας έτσι τα ελληνικά συστήματα από σημαντικές επιπτώσεις. Ο κ. Παπαστεργίου διευκρίνισε επίσης ότι οι απλοί χρήστες των Windows δεν θα επηρεαστούν, καθώς το συγκεκριμένο λογισμικό ασφαλείας χρησιμοποιείται κυρίως από μεγάλες επιχειρήσεις.

Ο ειδικός στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, Νταν Καρντ, σε δηλώσεις του στο Guardian, παρότρυνε τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι, καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να διαχειριστούν την παγκόσμια τεχνική βλάβη που προκάλεσε πολυάριθμα προβλήματα στα συστήματά τους. Ο κ. Καρντ υπογράμμισε ότι το ζήτημα φαίνεται να προέρχεται από σφάλμα σε τακτική ενημέρωση ασφαλείας, και όχι από κάποια μορφή μαζικής κυβερνοεπίθεσης.

ελλάδα microsoft blackout

Διαβάστε επίσης: Ενημέρωση CrowdStrike επηρεάζει χρήστες Windows – Διακοπές λειτουργίας σε υπηρεσίες Microsoft 365/Azure

Ο Νταν Καρντ τόνισε επίσης, ότι οι εταιρείες πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι ομάδες πληροφορικής τους λαμβάνουν την απαραίτητη υποστήριξη και εκπαίδευση. Το επερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται δύσκολο για αυτές, καθώς θα προσπαθούν να βοηθήσουν τους πελάτες τους να επιλύσουν προβλήματα. Η πληθώρα προβλημάτων στο δίκτυο πληροφορικής φαίνεται να σχετίζεται με την εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο Crowdstrike και Microsoft servers.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS