ΑρχικήinetΠαγκόσμιο blackout - Πώς θα διατηρηθεί ασφαλής ο τραπεζικός τομέας;

Παγκόσμιο blackout – Πώς θα διατηρηθεί ασφαλής ο τραπεζικός τομέας;

Το σημερινό παγκόσμιο blackout των υπηρεσιών της Microsoft, το οποίο επηρέασε τόσο τον τραπεζικό τομέα όσο και τις αεροπορικές εταιρείες, υπογραμμίζει τη σημασία της ανθεκτικότητας και προστασίας.

Microsoft τράπεζα

Σε έναν κόσμο όπου η ψηφιακή τραπεζική αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομικής δραστηριότητας, η αδιάλειπτη λειτουργία των συστημάτων είναι υψίστης σημασίας.

Δείτε ακόμη: Ποιά είναι η CrowdStrike που ευθύνεται για το παγκόσμιο IT blackout?

Το σημερινό blackout στις υπηρεσίες της Microsoft είχε σημαντικές επιπτώσεις σε χιλιάδες επιχειρήσεις και χρήστες παγκοσμίως. Πολλές τράπεζες εξαρτώνται από τις cloud υπηρεσίες της για την καθημερινή τους λειτουργία, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν οι πελάτες να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους, να πραγματοποιήσουν συναλλαγές ή να χρησιμοποιήσουν άλλες ψηφιακές υπηρεσίες.

Οι υπάλληλοι δεν μπορούσαν επίσης να αποκτήσουν πρόσβαση σε κρίσιμα συστήματα και δεδομένα, γεγονός που καθυστέρησε την επεξεργασία συναλλαγών και άλλων χρηματοοικονομικών διαδικασιών. Αυτό δημιούργησε ένα ντόμινο προβλημάτων, καθώς οι τράπεζες δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους αποτελεσματικά.

Για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή τραπεζικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια ενός blackout, όπως του σημερινού, οφείλουν οι τράπεζες να επενδύσουν σε εφεδρικά συστήματα και υποδομές αποκατάστασης καταστροφών, τα οποία θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τη χρήση εναλλακτικών παρόχων υπηρεσιών cloud, τη δημιουργία τοπικών κέντρων δεδομένων και την ανάπτυξη ανεξάρτητων πλατφορμών συναλλαγών.

Επιπλέον, η εκπαίδευση του προσωπικού σε διαδικασίες έκτακτης ανάγκης και η ύπαρξη σαφών πρωτοκόλλων επικοινωνίας με τους πελάτες είναι ζωτικής σημασίας. Οι τακτικές ασκήσεις προσομοίωσης blackout (διακοπών λειτουργίας) μπορούν να ενισχύσουν την ετοιμότητα των τραπεζών για τέτοιες καταστάσεις.

Διαβάστε επίσης: Εκτός ελέγχου η παγκόσμια διακοπή σε Microsoft και Windows

Τέλος, η καλλιέργεια δεξιοτήτων λήψης αποφάσεων υπό πίεση είναι εξαιρετικά σημαντική. Το προσωπικό πρέπει να είναι ικανό να λαμβάνει γρήγορες και αποτελεσματικές αποφάσεις, βασισμένες στις διαθέσιμες πληροφορίες, ώστε να περιορίζει τις επιπτώσεις της κρίσης.

Η συνεργασία με άλλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και κανονιστικούς φορείς μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών και στην ανταλλαγή πληροφοριών, διευκολύνοντας έτσι την αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS