ΑρχικήinetΤο Volvo EX90 δεν θα έχει Apple CarPlay (στην αρχή)

Το Volvo EX90 δεν θα έχει Apple CarPlay (στην αρχή)

Πολύ σύντομα, η Volvo θα ξεκινήσει τις πρώτες παραδόσεις του νέου ηλεκτρικού SUV της, EX90, αλλά προειδοποιεί ότι στην αρχή μπορεί να μην υπάρχουν βασικά χαρακτηριστικά, όπως το Apple CarPlay.

Volvo EX90

Το πλήρως ηλεκτρικό EX90 παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2022 και η Volvo λέει ότι είναι «το ασφαλέστερο όχημα που έχει κατασκευάσει ποτέ». Πολλοί περίμεναν ότι αυτό το όχημα θα ξεκινήσει μια νέα εποχή στον κλάδο των EV με προηγμένο λογισμικό και χαρακτηριστικά ασφαλείας που συνδυάζονται με τον μοντέρνο σκανδιναβικό σχεδιασμό του. Ωστόσο, η παραγωγή έχει καθυστερήσει πάνω από δύο χρόνια.

Δείτε επίσης: Volvo: Παρέχει δυνατότητα φόρτισης μηχανημάτων στο εργοτάξιο

Η Volvo λέει τώρα στους πελάτες ότι το EX90 μπορεί να αρχίσει να φτάνει στους πελάτες, αλλά στην αρχή μπορεί να μην έχει κάποια βασικά χαρακτηριστικά. Η εταιρεία εξέδωσε μια λίστα με χαρακτηριστικά «που μπορεί να καθυστερήσουν κατά την παράδοση του EX90».

Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τα: Apple CarPlay, Bi-directional φόρτιση, Lidar first safety scenario και πολλά άλλα. Μπορεί, επίσης, να υπάρχουν προβλήματα με τη μπαταρία. Η Volvo είπε ότι μπορεί να παρατηρήσετε ότι το EX90 καταναλώνει λίγη ενέργεια όταν είναι σταθμευμένο και δεν φορτίζεται. Σύμφωνα με τη Volvo, θα μπορούσε να χάνει 3% κάθε 24 ώρες. Εάν είναι σταθμευμένο για 72 ώρες χωρίς να είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα, το EX90 θα μεταβεί σε deep sleep mode για εξοικονόμηση μπαταρίας (δείτε την πλήρη λίστα χαρακτηριστικών εδώ).

Δείτε επίσης: Τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Volvo έχουν μεγάλους χρόνους αναμονής

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo, Jim Rowan, υπερασπίστηκε την απόφαση της εταιρείας να ξεκινήσει τις παραδόσεις EX90 χωρίς βασικά χαρακτηριστικά στην αρχή. Όπως εξήγησε, όταν υπάρχει η δυνατότητα over-the-air ενημέρωσης, μπορείς ανά πάσα στιγμή να προσθέτεις νέες βελτιώσεις. Αυτό επιτρέπει σε μια εταιρεία να ξεκινήσει πιο απλά και να προσθέσει περισσότερες δυνατότητες μεταγενέστερα.

Apple CarPlay

Ο Rowan πιστεύει ότι και οι πελάτες είναι σύμφωνοι με αυτή τη λογική και ότι «θα καρπωθούν τα οφέλη με την πάροδο του χρόνου».

Η Volvo σχεδιάζει να προσθέσει το Apple CarPlay και άλλες δυνατότητες σε μια επερχόμενη ενημέρωση. Τα χαρακτηριστικά που λείπουν δεν αναμένεται να επηρεάσουν τις πωλήσεις. Ο Rowan είπε: «Δεν βλέπουμε καμία σημαντική απώλεια προκρατήσεων ή προπαραγγελιών».

Δείτε επίσης: Η Ford παρουσίασε το ηλεκτρικό Capri EV με αυτονομία 627 χλμ

Στο μεταξύ, η εταιρεία εστιάζει στην παροχή μιας πολυτελούς οδηγικής εμπειρίας με το πλήρως ηλεκτρικό SUV της. Αν και ορισμένοι πελάτες μπορεί να απογοητευτούν από την αρχική έλλειψη ορισμένων λειτουργιών, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτό συμβαίνει με τη νέα τεχνολογία και τις εξελίξεις. Οι εταιρείες συχνά κυκλοφορούν προϊόντα με βασικές δυνατότητες και στη συνέχεια προσθέτουν πιο προηγμένα μέσω ενημερώσεων και αναβαθμίσεων.

Πηγή: electrek.co

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS