ΑρχικήSecurityΗ παγκόσμια διακοπή CrowdStrike χτύπησε και την ομάδα F1 της Mercedes

Η παγκόσμια διακοπή CrowdStrike χτύπησε και την ομάδα F1 της Mercedes

Φαίνεται ότι ούτε η Formula 1 κατάφερε να αποφύγει την παγκόσμια διακοπή CrowdStrike της Παρασκευής, που ακινητοποίησε τα αεροδρόμια και παρεμπόδισε τις περισσότερες μορφές εμπορίου που περιλαμβάνουν υπολογιστή που λειτουργεί με Windows. Ο γίγαντας της κυβερνοασφάλειας Crowdstrike είπε ότι μια ελαττωματική ενημέρωση λογισμικού προκάλεσε το “μαζικό χάος“. Η Crowdstrike έχει επίσης τεράστια παρουσία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας της με την ομάδα F1 της Mercedes.

Δείτε επίσης: Τι είναι το CrowdStrike Falcon; Είναι ο υπολογιστής μου ασφαλής;

CrowdStrike Mercedes F1

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα πρόκειται να διεξαχθεί στο Grand Prix της Ουγγαρίας αυτό το Σαββατοκύριακο έξω από τη Βουδαπέστη. Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο pit wall της Mercedes στο Hungaroring, καθώς οι οθόνες των υπολογιστών δίπλα στην πίστα της ομάδας έδειχναν ξαφνικά μια «μπλε οθόνη θανάτου», το ενδεικτικό σημάδι ενός κρίσιμου σφάλματος των Windows.

Ωστόσο, οι οκτώ φορές πρωταθλητές κατασκευαστές, κατάφεραν να προετοιμάσουν το αυτοκίνητό τους για να συμμετάσχουν οι Lewis Hamilton και George Russell στο Free Practice 1 το πρωί της Παρασκευής. Ένας εκπρόσωπος της ομάδας είπε στο PlanetF1, «Δουλεύουμε όλο το πρωί με τους συνεργάτες μας για να διασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει αντίκτυπος στην πίστα. Χρειάστηκε να εφαρμοστούν κάποιες διορθώσεις, αλλά όλα προχωρούν ομαλά». Το προσωπικό της ομάδας έπρεπε να απευθυνθεί χειροκίνητα σε κάθε μεμονωμένο υπολογιστή επί τόπου για να επανέλθει και να λειτουργήσει. Η επιδιόρθωση για το πρόβλημα CrowdStrike που εφάρμοσε η ομάδα F1 της Mercedes ήταν η επαναφορά κάθε μηχανήματος Windows στην προηγούμενη έκδοση του λογισμικού, κάτι που ήταν εύκολο να γίνει αλλά χρονοβόρο.

Δείτε ακόμα: METRO AEBE και My Market επηρεάζονται από το CrowdStrike blackout;

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας προμηθεύει τη Mercedes από το 2019, αλλά έχει ακόμη πιο στενούς δεσμούς με τους αγώνες. Ο George Kurtz, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Crowdstrike, είναι εργοστασιακός οδηγός σε αγώνες σπορ αυτοκινήτων. Κέρδισε την κατηγορία LMP2 στο 24 Hours of Le Mans το 2019.

Το πρωί της Παρασκευής, ο Kurtz εμφανίστηκε στο «Today» του NBC για να ζητήσει συγγνώμη και να καθησυχάσει το κοινό: «Λυπούμαστε βαθιά για τον αντίκτυπο που έχουμε προκαλέσει στους πελάτες, στους ταξιδιώτες, σε οποιονδήποτε επηρεάζεται από αυτό, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας μας». Ανέφερε ότι μια επανεκκίνηση θα μπορούσε να επιλύσει το πρόβλημα για ορισμένους, ωστόσο άλλα μηχανήματα μπορεί να πρέπει να περιμένουν για μια πιο ολοκληρωμένη επιδιόρθωση.

Δείτε επίσης: Ποιά είναι η CrowdStrike που ευθύνεται για το παγκόσμιο IT blackout?

Η ομάδα της Mercedes F1 λέει ότι επέστρεψε εκεί που έπρεπε μετά τα πρωινά δράματα που προκλήθηκαν από την παγκόσμια διακοπή του CrowdStrike IT.

Πηγή: jalopnik

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS