ΑρχικήHow ToΚαθαρίστε το mouse pad με το σωστό τρόπο

Καθαρίστε το mouse pad με το σωστό τρόπο

Ακόμα και τα πιο καινούρια mouse pad μπορούν να λερωθούν μετά από μακροχρόνια χρήση. Επομένως, είναι καλή ιδέα να καθαρίζετε το mοuse pad σας συχνά. Όχι μόνο θα φαίνεται καλύτερο αλλά είναι και πιο υγιεινό.

Δείτε επίσης: Πώς να επιλέξετε το ιδανικό mouse pad;

mouse pad

Δείτε πώς μπορείτε να καθαρίσετε το mοuse pad σας για να το επαναφέρετε σχεδόν στην αρχική του κατάσταση.

Ο καθαρισμός ενός mouse pad πρέπει να περιλαμβάνει μερικές βασικές φάσεις. Αρχικά πρέπει να αφαιρέσουμε τη σκόνη και τα υπολείμματα και στη συνέχεια, αν υπάρχει κάτι λίγο πιο κολλώδες, θα το αντιμετωπίσουμε ξεχωριστά.

Ωστόσο, προτού κάνετε οτιδήποτε, εάν το mouse pad σας διαθέτει οποιοδήποτε είδος ηλεκτρονικών συσκευών — φωτισμό RGB, ασύρματη φόρτιση — τότε βεβαιωθείτε ότι το αποσυνδέσατε από την πρίζα πριν ξεκινήσετε. Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να το βραχυκυκλώσουμε κατά λάθος στη διαδικασία καθαρισμού.

Βήμα 1: Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα καθαρισμού ή μια ηλεκτρική σκούπα γραφείου για να καθαρίσετε τυχόν σκόνη και χαλαρά υπολείμματα από το χαλάκι του ποντικιού. Ιδανικά, κρατήστε το ψηλά και βουρτσίστε το κάθετα προς τα κάτω για να έχετε τη βοήθεια της βαρύτητας.

Δείτε ακόμα: Πότε πρέπει να αντικαταστήσετε το παλιό σας mouse pad

Βήμα 2: Εάν υπάρχουν κολλώδη υπολείμματα ή λεκέδες στο mοuse pad, θα πρέπει να τα αντιμετωπίσετε ξεχωριστά. Πάρτε ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό και ανακατέψτε με μια μικρή σταγόνα σαπούνι ή απορρυπαντικό. Μουλιάστε το και στύψτε το και μετά τρίψτε απαλά τις λερωμένες περιοχές σε μικρούς κύκλους. Μην πιέζετε πολύ δυνατά και αποφύγετε τη χρήση σκληρού σφουγγαριού, καθώς αυτό θα καταστρέψει την επιφάνεια του mouse pad.

Ξεπλύνετε και επαναλάβετε μέχρι να αφαιρεθεί ο λεκές ή τα υπολείμματα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε το mοuse pad με κρύο νερό για να αφαιρέσετε τυχόν σαπούνι που έχει παραμείνει.

Βήμα 3: Ανάλογα με το πόσο νερό χρησιμοποιήσατε, μπορεί να χρειαστεί να δώσετε λίγο χρόνο στο mouse pad να στεγνώσει. Τοποθετήστε το σε μέρος ζεστό και στεγνό και αφήστε το μέχρι να είναι έτοιμο. Μην το χρησιμοποιείτε όταν είναι ακόμα υγρό καθώς μπορεί να καταστρέψετε το ποντίκι σας.

Δείτε επίσης: Razer: Το γυάλινο mousepad του συνοδεύεται από προειδοποιήσεις

Μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία στεγνώματος τοποθετώντας το mouse pad σε μια πετσέτα ή χαρτοπετσέτα και στη συνέχεια πιέζοντας προς τα κάτω για να βγάλετε το νερό. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι μαλλιών σε χαμηλή θερμοκρασία για να επιταχύνετε τα τελικά στάδια του στεγνώματος.

Πηγή: digitaltrends

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS