ΑρχικήinetCrowdStrike: Πολλές συσκευές λειτουργούν ξανά μετά το "blackout"

CrowdStrike: Πολλές συσκευές λειτουργούν ξανά μετά το “blackout”

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας CrowdStrike λέει ότι “ένας σημαντικός αριθμός” συσκευών, που επηρεάστηκαν από την παγκόσμια διακοπή την Παρασκευή, έχουν επανέλθει στο διαδίκτυο.

CrowdStrike blackout

Σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η εταιρεία είπε ότι “συνεχίζει να επικεντρώνεται στην επαναφορά όλων των συστημάτων“. Αξίζει να σημειωθεί ότι μια ελαττωματική ενημέρωση ασφαλείας της CrowdStrike προκάλεσε την κατάρρευση υπολογιστών με Microsoft Windows σε όλο τον κόσμο, ενώ διακοπή λειτουργίας επηρέασαν και τις υπηρεσίες Microsoft 365 και Azure.

Σύμφωνα με αναφορές χρηστών με Windows 10, η ενημέρωση οδήγησε σε κρασάρισμα, εμφάνιση Blue Screen of Death (BSOD), ενώ ήταν αδύνατη και η επανεκκίνηση.

Δείτε επίσης: METRO AEBE και My Market επηρεάζονται από το CrowdStrike blackout;

Χρήστες και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο αντιμετώπισαν, επίσης, προβλήματα και διακοπές σε υπηρεσίες Microsoft 365 και Azure. Αυτή η διακοπή οδήγησε σε εκτεταμένες διακοπές υπηρεσιών, επηρεάζοντας τις επιχειρήσεις και τα άτομα που βασίζονται στις υπηρεσίες cloud της Microsoft. Η διακοπή ξεκίνησε στις 18 Ιουλίου, επηρεάζοντας πολλές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, της αποθήκευσης cloud και διαφόρων εταιρικών εφαρμογών. Οι χρήστες δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στα email τους, να εργαστούν σε έγγραφα ή να πραγματοποιήσουν διαδικτυακές συναντήσεις.

Η Microsoft εκτίμησε ότι το περιστατικό, το οποίο περιγράφεται ως μία από τις χειρότερες διακοπές IT στην ιστορία, επηρέασε 8,5 εκατομμύρια υπολογιστές παγκοσμίως.

Επιχειρήσεις, τράπεζες, νοσοκομεία και αεροπορικές εταιρείες ήταν αυτά που επλήγησαν περισσότερο. Πολλοί οργανισμοί παλεύουν, ακόμα, να αποκαταστήσουν πλήρως τα συστήματά τους.

Κατανοούμε τη βαθιά επίδραση που είχε σε όλους. Γνωρίζουμε ότι οι πελάτες, οι συνεργάτες μας και οι ομάδες IT τους εργάζονται ακούραστα και είμαστε βαθιά ευγνώμονες“, δήλωσε η CrowdStrike. “Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση που δημιούργησε“.

Δείτε επίσης: Τι είναι το CrowdStrike Falcon; Είναι ο υπολογιστής μου ασφαλής;

Η εταιρεία είπε, επίσης, ότι δουλεύει πάνω σε μια νέα επιδιόρθωση που ελπίζει ότι θα επιταχύνει την αποκατάσταση των συστημάτων. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε πόσες συσκευές εξακολουθούν να επηρεάζονται.

Τα προβλήματα συνεχίστηκαν όλο το Σαββατοκύριακο, με περισσότερες από 1.400 πτήσεις, προς ή από τις ΗΠΑ, να ακυρώνονται την Κυριακή. Η Delta και η United Airlines ήταν οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ που επλήγησαν περισσότερο.

Οι υπηρεσίες υγείας στη Βρετανία, το Ισραήλ και τη Γερμανία επηρεάστηκαν επίσης την Παρασκευή, με ορισμένες υπηρεσίες να ακυρώνονται.

Η μαζική διακοπή έδειξε πώς ένα μόνο σφάλμα μπορεί να προκαλέσει παγκόσμιο χάος.

Πολύ συχνά αυτές τις μέρες, ένα μόνο σφάλμα έχει ως αποτέλεσμα μια διακοπή λειτουργίας σε όλο το σύστημα, επηρεάζοντας τις βιομηχανίες από την υγειονομική περίθαλψη και τις αεροπορικές εταιρείες μέχρι τις τράπεζες και τους αντιπροσώπους αυτοκινήτων“, δήλωσε η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ, Lina Khan.

Δείτε επίσης: Η παγκόσμια διακοπή CrowdStrike χτύπησε και την ομάδα F1 της Mercedes

Μέχρι αυτό το περιστατικό, η CrowdStrike ήταν μια από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες στον κλάδο της κυβερνοασφάλειας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, έχει 29.000 πελάτες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρείες στις ΗΠΑ. Μένει να δούμε πώς θα επηρεάσει αυτό το περιστατικό το μέλλον της εταιρείας.

Μια χώρα που δεν επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την IT διακοπή ήταν η Κίνα, καθώς τόσο η CrowdStrike όσο και η Microsoft δεν χρησιμοποιούνται ευρέως στη χώρα.

Πηγή: www.bbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS