ΑρχικήSecurityHackers λένε ότι παραβίασαν τη Dettol

Hackers λένε ότι παραβίασαν τη Dettol

Hackers ισχυρίζονται ότι βρίσκονται πίσω από μια παραβίαση δεδομένων της Dettol India, που επηρεάζει χιλιάδες άτομα.

Dettol παραβίαση δεδομένων

Μια hacking ομάδα με το όνομα «Hana» ισχυρίζεται ότι έχει παραβιάσει τα προσωπικά στοιχεία 453.646 χρηστών της Dettol India. Την είδηση έκανε γνωστή ο λογαριασμός FalconFeedsio μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, τα παραβιασμένα δεδομένα περιλαμβάνουν ευαίσθητες πληροφορίες όπως user IDs, ονόματα χρήστη, κωδικούς πρόσβασης, ονόματα γονέων, αριθμούς κινητών τηλεφώνων, διευθύνσεις, καταστάσεις και κωδικούς PIN.

Η παραβίαση έχει εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τα πρωτόκολλα ασφαλείας στην Dettol India, η οποία αποτελεί κορυφαία εταιρεία στον κλάδο των προϊόντων υγείας και υγιεινής.

Δείτε επίσης: MediSecure: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 12,9 εκατ. άτομα

Η παραβίαση δεδομένων φέρεται να εκτελέστηκε μέσω του ιστότοπου της Dettol India (http://dettol.co.in), εκθέτοντας τεράστιο όγκο προσωπικών δεδομένων.

Η πιθανότητα κλοπής ταυτότητας και άλλων απατών είναι υψηλή, δεδομένης της φύσης των δεδομένων που (λέγεται) ότι έχουν παραβιαστεί. Η Dettol India δεν έχει εκδώσει επίσημη δήλωση σχετικά με την φερόμενη παραβίαση δεδομένων. Ωστόσο, οι ειδικοί προτρέπουν την εταιρεία να διεξαγάγει ενδελεχή έρευνα και να εφαρμόσει πιο ισχυρά μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή μελλοντικών περιστατικών.

Δείτε επίσης: Life360: Παραβίαση δεδομένων χιλιάδων χρηστών

Τα τελευταία χρόνια, οι παραβιάσεις δεδομένων γίνονται όλο και πιο συχνές. Εταιρείες και οργανισμοί, οποιουδήποτε μεγέθους, γίνονται πλέον στόχος hacker που επιδιώκουν να κλέψουν ευαίσθητες πληροφορίες για διάφορους λόγους, όπως οικονομικό κέρδος ή πολιτικά κίνητρα. Και με την άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου και των διαδικτυακών συναλλαγών, τα προσωπικά δεδομένα των ατόμων έχουν γίνει επίσης ευάλωτα σε αυτές τις επιθέσεις.

Αυτή η παραβίαση δεδομένων της Dettol χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι η κυβερνοασφάλεια είναι μια κρίσιμη πτυχή που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Οι εταιρείες πρέπει να επενδύσουν σε ισχυρά μέτρα ασφαλείας για την προστασία των δεδομένων των πελατών τους. Αυτό περιλαμβάνει την τακτική ενημέρωση λογισμικού και τη διενέργεια τακτικών αξιολογήσεων κινδύνου για τον εντοπισμό πιθανών τρωτών σημείων.

Δείτε επίσης: MarineMax: Η παραβίαση δεδομένων του Μαρτίου επηρεάζει 123.494 άτομα

Όσον αφορά στους καταναλωτές, είναι σημαντικό να είναι προσεκτικοί όταν μοιράζονται προσωπικές πληροφορίες στο διαδίκτυο. Επίσης, προτείνεται η χρήση ισχυρών και μοναδικών κωδικών πρόσβασης, η αποφυγή ύποπτων συνδέσμων ή email και η τακτική παρακολούθηση των τραπεζικών κινήσεων για τυχόν μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές.

Πηγή: gbhackers.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS