ΑρχικήRapidalertElon Musk -Tesla: Εσωτερική χρήση των ανθρωποειδών ρομπότ Optimus

Elon Musk -Tesla: Εσωτερική χρήση των ανθρωποειδών ρομπότ Optimus

Ο Elon Musk αποκάλυψε ότι η Tesla θα θέσει τα ανθρωποειδή ρομπότ της, Optimus, σε «χαμηλή παραγωγή» για εσωτερική χρήση εντός της εταιρείας το επόμενο έτος. Νωρίτερα, είχε πει ότι η κυκλοφορία των ρομπότ θα γινόταν μέχρι το τέλος του 2024.

Tesla Optimus Elon Musk

Σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, ο Musk είπε ότι ευελπιστεί ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα προσφέρει τα ρομπότ Optimus σε άλλες εταιρείες το 2026.

Τον Απρίλιο, ο Musk είχε πει ότι τα ανθρωποειδή ρομπότ της Tesla θα είναι σε θέση να εκτελούν εργασίες στο εργοστάσιο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και θα μπορούσαν να είναι έτοιμα προς πώληση στα τέλη του 2025 (το συντομότερο).

Δείτε επίσης: Musashi: Ένα ανθρωποειδές ρομπότ – οδηγός αυτοκινήτων

Η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων παρουσίασε την πρώτη γενιά του ρομπότ Optimus, που ονομάστηκε Bumblebee, τον Σεπτέμβριο του 2022. Φέτος, η Tesla δημοσίευσε ένα βίντεο με τη δεύτερη γενιά του ανθρωποειδούς ρομπότ που διπλώνει ένα μπλουζάκι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Τους τελευταίους μήνες ο Musk έχει επικεντρωθεί στην τεχνητή νοημοσύνη, το λογισμικό αυτόνομης οδήγησης, το robotaxis και το ρομπότ Optimus εν μέσω της μείωσης της ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία αποτελούν περισσότερο από το 80% των τριμηνιαίων εσόδων της Tesla.

Όλο και περισσότερες εταιρείες επενδύουν στην ανάπτυξη ανθρωποειδών ρομπότ ελπίζοντας ότι αυτές οι έξυπνες μηχανές θα είναι σε θέση να καλύψουν πιθανές ελλείψεις εργατικού δυναμικού και να εκτελέσουν επαναλαμβανόμενες, δύσκολες και επικίνδυνες εργασίες.

Δείτε επίσης: Ιαπωνία: Ανθρωποειδές ρομπότ χρησιμοποιείται για συντήρηση σιδηροδρομικών γραμμών

Επιπλέον, οι εταιρείες βασίζονται στην ακρίβεια και την αξιοπιστία που μπορούν να προσφέρουν τα ρομπότ. Προγραμματίζονται για να εκτελούν εργασίες με ακρίβεια και συνέπεια και άρα μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα μπορούν να κάνουν κάποια πράγματα πιο αποτελεσματικά σε σχέση με τον άνθρωπο, διευκολύνοντάς τον σε διάφορες δουλειές.

ανθρωποειδή ρομπότ
Elon Musk – Tesla: Εσωτερική χρήση των ανθρωποειδών ρομπότ Optimus

Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι η απουσία ανθρώπινων αναγκών των ανθρωποειδών ρομπότ. Καθώς δεν εξαρτώνται από τις ανθρώπινες ανάγκες και περιορισμούς, μπορούν να εργάζονται για μεγάλες χρονικές περιόδους χωρίς να απαιτούν ανάπαυση ή διακοπή.

Δείτε επίσης: Υπερσύγχρονο ρομποτικό σύστημα βοηθά σε χειρουργικές επεμβάσεις

Τέλος, τόσο η Tesla όσο και άλλες εταιρείες ρομποτικής ελπίζουν ότι τα ανθρωποειδή ρομπότ (Optimus και άλλα) μπορούν να βοηθήσουν στην  αύξηση της ταχύτητας και της απόδοσης. Τα ρομπότ μπορούν να εκτελούν εργασίες μεγάλου όγκου και υψηλής πολυπλοκότητας με μεγάλη ταχύτητα και αποδοτικότητα. Αυτό επιτρέπει την επιτάχυνση διάφορων διαδικασιών και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Πηγή: www.businesstimes.com.sg

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS